Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) tarafından Birleşmiş Milletler 2030 Gündemi’nin yerelleştirilmesi kapsamında Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye haritalandırması projesinde Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları (hedef 11) hedefinde örnek proje olarak gösterildi. Avrupa’nın sayılı mekanları arasında yer alan ve kelebeğin, larvadan kelebek haline gelişindeki tüm evrelerinin Türkiye’de gözlemlenebildiği tek yer olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, mimari yapısı ve bölgede oluşturduğu tropikal ortamı ile örnek gösterilmeye devam ediyor.

‘SELÇUKLU BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARI ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ÜZERİNE YOĞUNLAŞTI’

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Projesinde ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından hizmete sunulan Mobil Başkan Uygulaması, belediye birimlerindeki çevrimiçi hizmetler, vatandaş memnuniyeti ölçen mekanizmalar, her kurumun şeffaflığının, verimliliğinin ve hesap verebilirliğinin artırılması başlıklarının yer aldığı hedef 16 kapsamına alınarak örnek çalışma olarak gösterildi. Sağlıklı yaşam ve sosyal hayata yönelik önemli projelere imza atan Selçuklu Belediyesine ait spor salonları, emekli lokalleri, umutevi ve okullarda gerçekleştirilen faaliyetleri hedef 13 kapsamında değerlendirilen ve sağlıklı yaşamın güvence altına alınması ve her yaşta esenliğin desteklenmesine örnek gösterilen diğer projeler oldu.

‘ÇALIŞMALARIMIZIN ÖRNEK GÖSTERİLMESİ BİZİ MUTLU ETTİ’

Selçuklu Belediyesinin çalışmalarının Türkiye’de örnek gösterilmesinin mutlu edici olduğunu belirten Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın hazırladığı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye Haritalandırılması Projesine önem veriyoruz. Birleşmiş Milletlerin 2030 gündemi kapsamında çalışmalarımızın örnek gösterilmesi bizi mutlu etti. Türkiye’de örneği bulunmayan Tropikal Kelebek Bahçemiz, Türkiye’nin örnek iki projesinden bir tanesi oldu. İnşallah gerçekleştirmeyi düşündüğümüz yeni projelerimizde yine farklı platformlarda örnek gösterilecektir. Tabi bunun yanında biz her zaman halkımızın yanında, hemşerilerimizle iç içe bir belediyeyiz. Yaptığımız çalışmalar ve hazırladığımız mobil uygulamamızın şeffaf belediyecilik anlamında örnek çalışmalar olması doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim