Başkan Kavuş süt üreticileri ile iftarda buluştu Başkan Kavuş süt üreticileri ile iftarda buluştu

Karatay’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini geleceğe taşıma amacıyla bugüne kadar birçok çalışma yürüten Karatay Belediyesi, Piri Mehmed Paşa Camii’nin yakınındaki tarihi bir binayı tesciline uygun şekilde restore ediyor. Medeniyetimizin ve ecdadımızın mirasının korunması ve geleceğe taşınması adına örnek projelere imza attıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Geçmişimize ait tarihi bir eser daha geleceğe emanet ediyoruz” dedi.

Karatay Belediyesi, ilçedeki tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için titiz bir çalışma içerisinde bulunuyor.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi, Aziziye Mahallesi Piri Mehmed Paşa Cami’nin yakınındaki tarihi binayı tesciline uygun şekilde restore ediyor. İki kat şeklinde, iç sofalı plan tipinde, yığma duvar tekniği ve ağırlıklı olarak ahşap malzemeler kullanılarak inşa edilen söz konusu yapı, sivil mimarinin en güzel örneklerinden birisi.

Şehrin kültürel ve tarihi hazinesine katkı sağlayan 19’ncu yüzyılın sonu, 20’nci yüzyılın ilk çeyreğine tarihlendirilen yapının restorasyonu ise yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak. Restorasyon çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlanacak yapının Konya turizmine kazandırılması amaçlanıyor.

KARATAY’IN EŞSİZ MİRASI GELECEĞE TAŞINIYOR

Restore çalışmalarında sona geldikleri tarihi yapının Karatay’ın ve Konya’nın geleneksel mimari değerlerinin en güzel örneklerinden birisi olduğunun altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; kendine has mimarisiyle inşa edilen yapının restorasyonunu tamamlayarak yapıyı turizme kazandıracaklarını söyledi.

Ülkemizin ve şehrin tarihi ile kültürel mirasını korumak amacıyla yürüttükleri projelerine ara vermediklerine vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, şunları dile getirdi; “İlçemizin ve şehrimizin tarihi, kültürel ve geleneksel kimliğinin korunması, kıymetli mirasın geleceğe taşınması adına belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu kapsamda Piri Mehmed Paşa Camii’nin yakınındaki tarihi yapıyı tesciline uygun şekilde restore ediyoruz. 19’ncu yüzyılın sonu, 20’nci yüzyılın ilk çeyreğine tarihlendirilen ve şehrimizin geleneksel mimari dokusunun güzel bir örneğini teşkil eden binamızın restorasyonunda da artık sona yaklaştık. Tarihin o zengin dokusu ve kendine has mimarisiyle inşa edilen yapının restorasyonunu tamamlayarak turizme kazandırmış olacağız. Tarihi söz konusu yapının ilçemizin kalbi diyeceğimiz bir konumda olması sebebiyle de ayrıca önemsiyoruz. Karatay Belediyesi olarak tarihimize hem sahip çıkacağız hem de gelecek kuşaklara aktaracağız. Bu tür projelerimiz, ilçemizin tarihi ve kültürel güzelliklerinin ön plana çıkmasını sağlayacaktır.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim