Karatay Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi ve hayırseverlerin destekleriyle, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nden faydalanan hastalar yararına bir kermes düzenlendi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “Sıfır Atık” hassasiyetiyle gerçekleştirilen kermesi ziyaret ederek emeği geçenleri tebrik etti. Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney ise Konya’da ilk defa Alzheimer hastaları için kermes düzenlendiğini söyledi. Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi, “Unutanları Unutmayalım; Hayır Çarşısı” adlı ikinci el ürünlerin değerlendirildiği bir kermes düzenledi. Karatay Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve “Sıfır Atık” hassasiyeti yapılan kermeste ikinci el kıyafetler, ayakkabılar, çantalar ve ev eşyaları gibi daha birçok ürünler satılıyor. 10 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak kermesten elde edilecek tüm gelir ise yine Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nden faydalanan hastalar yararına kullanılacak.

BAŞKAN HASAN KILCA’DAN TEBRİK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, gönüllüler ve hayırseverlerle birlikte kermesi ziyaret ederek kermes hakkında bilgi aldı, alışveriş yaptı. “Sıfır Atık” hassasiyetiyle gerçekleştirilen kermes için emeği geçen herkesi kutlayan Başkan Hasan Kılca şunları dile getirdi; “Sosyal sorumluluk bilinciyle ortaya çıkan bu proje için emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Burada satışa çıkarılan ikinci el ürünler yeniden kullanılarak geri dönüşüme de katkı sağlanmış olacak. Alzheimer Derneği Konya Şubemizin Alzheimer konusunda toplumsal bilinci artırmak ve hastalara destek sağlanmasına yönelik güzel çalışmaları var. Bizler de Karatay Belediyesi olarak tüm paydaşlarımızla hem Alzheimer hastalarımızın hem de hasta yakınlarımızın yüzünü güldürmek ve onları mutlu etmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

ALZHEIMER HASTALARI İÇİN BİR İLKE İMZA ATILDI

 Kermes hakkında bilgi veren Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney ise, Konya’da ilk defa Alzheimer hastaları için ikinci el kermes içerikli bir program düzenlendiklerinin altını çizerek; “Kermesimizi Karatay Belediyemiz başta olmak üzere Necmettin Erbakan Üniversitemiz, hayırseverlerimiz, gönüllülerimiz ve hemşehrilerimizin katkısıyla yapıyoruz. Alzheimer hastalarına yönelik Konya’da bir ilk olan bu kermesimiz sayesinde hem ikinci elin geri dönüşümüne destek oluyoruz hem de kermesten elde edilecek gelirle Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezimize katkı sağlamış oluyoruz” dedi.

Maşalı: Mahallemizde imar sorunu çözdük Maşalı: Mahallemizde imar sorunu çözdük

EMİNE AKHAN

Editör: TE Bilişim