Konya Valisi Vahdettin Özkan, Sarayönü, Akşehir ve Ereğli’ye yapılacak kamu yatırımları ve özel yatırımlar için ilçelerin belediye başkanları, kaymakamları ve müteşebbislerle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Vali Özkan ayrıca, göreve yeni gelen kaymakamlarla da istişarede bulunup, muhtarları kabul etti.

SARAYÖNÜ’NE YAPILACAK HİZMETLER DEĞERLENDİRİLDİ

Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Kulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Keleş, Vali Vahdettin Özkan’a ziyarette bulundu.

Ziyarette Sarayönü ilçemizde devam eden kamu ve özel sektör yatırımları değerlendirildi.

Vali Özkan ve misafirleri; Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerini, ilçemizin ekonomik durumu ve potansiyeli ile yatırımları ve istihdamın artırılması için yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi.

Vali Vahdettin Özkan, İlimizin sanayi ve ticaret alanında yapılan yatırımlar sayesinde her geçen gün ekonomik olarak büyüdüğünü üretim ve istihdamda artışın sürdüğünü ifade etti.

Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi’nin İlçemize, Konya’ya ve memleketimizin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Vali Özkan: “Sarayönü OSB İlçemize yüksek katma değer sunacaktır. İlçemizde büyük yatırım iştahı var. İlçemize kurulan OSB ile birlikte İlçemizin üretim ve istihdam kapasitesi artacak. Böylece İlimizin ve ülkemizin ihracatına katkı sunacaktır.” dedi.

Vali Vahdettin Özkan, Beşgöz Gölü’nün etrafında başlatılan ve Mart ayında tamamlanması planlanan Millet Bahçesi’nde yürütülen çalışmalara dair Başkan Solak’tan bilgiler aldı.

Beşgöz Millet Bahçesi’nin Sarayönü ilçemize büyük değer katacağını ifade eden Vali Özkan, millet bahçesinin ilçemize ve Konya’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak katkılarından dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Belediye Başkanı Nafiz Solak’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Vahdettin Özkan, 3 etap halinde yapılması planlanan, 1. Etabı tamamlanarak devreye alınan ve 2. Etap için ise proje çalışmaları başlatılan Sarayönü Belediyesi Güneş Enerji Santrali ile ilgili yapılan çalışmalara dair Başkan Solak’tan bilgiler aldı.

Güneş Enerji Santrali’nin İlçemize temiz enerji sağlayacağını ifade eden Vali Özkan, emeği geçen herkese teşekkür ederek ilçemize hayırlı olması temennilerinde bulundu.

AKŞEHİR’E YAPILACAK KAMU YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI

Vali Vahdettin Özkan, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’dan ilçeye yapılan mahalli müşterek ihtiyaçlar ve hizmetler ile koordinasyonu gerektiren konular hakkında bilgi alarak, birlikte yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi. Özellikli faaliyet olarak; Milli Mücadele Döneminde Akşehir’in misyonu ve bu misyonun gelecek kuşaklara aktarılması için yapılacaklar da müzakere edildi.

EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI OPRUKÇU ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Obrukçu, Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Vali Özkan, Başkan Obrukçu’dan ilçeye yapılan mahalli müşterek ihtiyaçlar ve hizmetler ile koordinasyonu gerektiren konular hakkında bilgi alarak, birlikte yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi.

MUHTARLAR MİSAFİR EDİLDİ

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir ve Yukarıpınarbaşı Mahalle Muhtarı Mustafa Yavuz Er, Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ettiler. Vali Özkan Mahalle Muhtarları ile yaptığı görüşmede, mahallelerimizle iş birliği ve çözüm sürecine ortaklık yaparak en kaliteli hizmetin en hızlı şekilde vatandaşlara ulaştırılması konusunda yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

GÖREVE YENİ BAŞLAYAN KAYMAKAMLAR İLE DEĞERLENDİRME YAPILDI

Göreve yeni başlayan Ahırlı Kaymakam V. Alperen Celepci, Akören Kaymakam V. Hacı Demirci, Yalıhüyük Kaymakam V. İbrahim Yazıcı ile Derebucak Kaymakam V. Ömer Levent Türk, Vali Vahdettin Özkan'ın başkanlığında ilçelerimizde yapılacak hizmetler hakkında istişarelerde bulundu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim