40 oda, 1 salon ve 1 idare odasından oluşan "Konya Alaeddin Keykubad Yurdu"nda, 320 erkek öğrenci barınacak. Kuran-ı Kerim tilaveti ve kurdele kesimiyle yapılan açılışa, Konya Selçuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Selçuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Ecevit Öksüz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Kamil Güneş, İHH Konya Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Muhammed Hanefi Kutluoğlu ve beraberindeki heyet, STK temsilcileri, Azez Yerel meclis heyeti ve bölgenin ileri gelenleri katıldı.

Açılışta konuşma yapan Konya İHH Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, "Çok mutluyuz. Çünkü savaşın getirdiği yıkıma rağmen okumaya çalışan kardeşlerimiz için yeni bir ev inşa ettik. Konya halkı hayırseverdir. Bir yıldan daha kısa sürede bu üç katlı yurdumuzu inşa ettik. Bağışçılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

"KARDEŞLİĞİMİZ EZELDEN GELİYOR"

Konya Selçuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ise üniversitelerinde Suriyeli öğrenci ve hocaların bulunduğunu belirterek, "Kardeşliğimiz ezelden geliyor." diye konuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Kamil Güneş de "Bölgede öğrenciler barınma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyor. Kızlar için yapılan yurdun aynısı erkekler içinde yapıldı. Konya İHH’ya teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

ŞARTLARA RAĞMEN İNŞA EDİLDİ’

Savaş şartlarına rağmen güzel bir yurt inşa edildiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Ecevit Öksüz ise "Öğrenci kardeşlerimizin standartları üzerinde bir yapı inşa edilmiş. Konya halkına teşekkür ederim." dedi. İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Muhammed Hanefi Kutluoğlu da "Suriye’de uzun zamandır devam eden bir savaş var. Bizler bu savaşın zor şartlarına rağmen eğitime devam etmeye gayret ediyoruz. Bu üniversitemizi kurmak için çok çalıştık. Çok şükür önce üniversite şimdi ise yurtlar inşa ediyoruz." diye konuştu. Eğitim, Mühendislik, Siyasal Bilimler, İlahiyat, Hukuk ve İktisat, İşletme fakültelerinden oluşan üniversitede 2 bin civarında öğrenci bulunuyor.

AA

Editör: TE Bilişim