Çumra’da İçeriçumra Mahallesi yıllardır beklediği doğalgaz konforuna kavuştu. Doğalgaz hattı döşeme çalışmaları tamamlanan mahallede yapılan törenle ilk doğalgaz verim işlemi gerçekleştirildi. Doğalgaz açılış töreni Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Törende Altunyaldız’a; AK Parti Çumra İlçe Başkanı İbrahim Onbaşı, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Milliyetçi Hareket Partisi Çumra İlçe Başkanı Recep Yıldırım, Cengiz Enerji Proje Müdürü Mustafa Öztürk, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti liderleri ve STK Temsilcileri eşlik etti.

“GÖREVE GELDİĞİMİZ İLK GÜNDEN BUGÜNE İÇERİÇUMRA’YA DOĞALGAZI GETİMEK İÇİN ÇALIŞTIK”

İçeriçumra mahalle sakinlerinin yoğun olarak talep ettiği konulardan biri olan doğalgaz yatırımı için kayıtsız kalmayan Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, açılış töreninde yaptığı konuşmada göreve geldiği günden bu yana mahallenin doğalgaza kavuşması adına çalıştıklarını kaydetti. Candan açıklamasında; “Göreve geldiğimiz günden bugüne paydaşlarımız ile beraber İçeriçumra mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarımıza başladık. Ama İçeriçumra için en önemli yatırım doğalgazdı ve mahallemize doğalgazın getirilmesi için yaptığımız çalışmalarda bize en büyük desteği Sayın Vekilimiz Ziya Altunyaldız verdi ve kendisinin çok büyük emekleri ile bu noktaya gelebildik. İlçemiz ve şahsım adına kendisine şükranlarımı arz ediyorum. Doğalgaz yatırımını gerçekleştirmek gerçekten zor ve büyük bir iş... Bugün bu zorlu süreci tamamlamamız ile birlikte Rabbime şükürler olsun ki doğalgaz yatırımı İçeriçumralı hemşehrilerimizin yaşam kalitesine önemli katkı yapacak, yaşam kalitesini yükseltecek. Bununla birlikte doğalgazı önce Organize Sanayi Bölgemize ve daha sonrada diğer mahallelerimize ulaştırılması noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Devletimiz ülkenin tüm noktalarına doğalgaz ulaştırmak için büyük yatırımlar yapıyor. Güçlü devlet olursa bu hizmetler gelir ancak 6 yamalı bohçadan kurulacak ittifaklardan bu memlekete hayır gelmez. Allah’ın izni ile 2023’te sandığa giderken devletimizin bekasını isteyerek güçlü liderimize en güçlü desteği vereceğimize yürekten inanıyorum. Doğalgazımız İçeriçumra mahallemize hayırlı olsun.” diye konuştu.  

“KONYA’MIZ AK PARTİ HAREKETİNİN MERKEZİDİR”

20 yıllık süreçte ülkenin her noktasında hükümet önemli yatırımlarının imza attığını belirten Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız Konya’nın bu süreçte önemli bir yeri olduğunu söyledi. Konya’nın 20 yılda büyük yatırımlardan yararlandığını dile getiren Altunyaldız; “Çumra’mızın Anadolu’muzun merkezinde bir üretim merkezi ve Konya’mızın tarımsal endüstride öne çıkan bir ilçemiz… Çumra aslında tüm bölgenin temsilidir. Bu anlamda tüm çiftçilerimizin el emeğinin alın terinin mahsülünün değerini ülkemizin imkanları ölçüsünde Cumhurbaşkanımızın destekleme fiyatları ile ortaya koyduk ve Allah’a hamd olsun çiftçimizin emeğini yerde bırakmadık. 20 yıldır istikrarlı bir hükümetin; gece gündüz, çalışan ülkesine kendisini vakfeden bir liderin ve onun arkasında 85 milyonun duası ile bu noktaya geldik. İçerde ve dışarda ne tür bir sıkıntı ile karşılaştıysak güçlü liderlik, çalışma ve gayretle bütün bu sorunları aşmayı bildik. Konya’mızda daha geçen gün Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ile 18 milyar Tl’lik yatırımı hizmete aldık. Konya’mız AK Parti hareketinin merkezidir. Konya’mızı güçlü tutmalıyız ve Konya güçlüyse Ülkemizde güçlüdür. Bütün bu çalışmalar güçlü ve istikrarlı bir lider ve kadroların işidir…” ifadelerini kullandı.  

Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

Altunyaldız cümlelerine şu şekilde devam etti. “Bu güzel günde İçeriçumra’nın doğalgaz kullanımı kutlamak için bir aradayız. İçeirçumra 7 bin 500 nüfusu ile üreten büyük bir mahalle… İçeriçumra’daki tüm mahalle halkımızın bu büyük yatırımdan faydalanmasını istiyoruz. Öncelikle Çumra Organize Sanayi Bölgemize ve ardından birkaç mahallemize daha ilave doğalgazı yatırımını götürme çabası içindeyiz. Bizim elimizin güçlü olabilmesi için sunulan hizmetin maksimum kapasitede kullanılıyor olması lazım. Hemşehrilerimden ricam bu kapasiteyi en iyi şekilde tam olarak değerlendirmek. Doğalgazımızın içeriçumra Mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim