Hizmet-İş Sendikası Konya 1 Nolu Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Konya Bera Otel’de düzenlenen genel kurula, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet İş Konya 1 Nolu Şube Başkanı Vacit Sır, Memur-Sen İl Temsilcisi Nafiz Karlıer, Hizmet-İş Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Hatice Ayhan, diğer şube başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda delege üyesi katıldı. Genel Kurul’da işçi haklarının sonuna kadar savunulacağına da vurgu yapıldı.

‘12 EYLÜL’DE KONYA ÇOK AĞIR FATURA ÖDEDİ’

Video konferans yöntemiyle konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 12 Eylül Darbesi’nde en ağır faturayı Konya’nın ödediğini kaydetti. O dönemde her üç ayda bir oda açtıklarını kaydeden Arslan, “12 Eylül Darbesi’ni yapan zihniyete karşı nasıl mücadele ettiğimize bu salonda bulunan bazı arkadaşlarımız şahittir. Herkesin bir araya gelmekten korktuğu, gerçekten bu mücadeleyi yapmanın cesaret işi olduğu zor dönemlerde bir avuç inanmış kardeşimle beraber 12 Eylül’e ve onun zihniyetine direnerek bir mücadele başlattık. Baskılara, tehditlere, polis nezaretine, polis baskınlarına, askerî darbenin binamızı basarak kapatmasına, mühürlemesine rağmen büyük, tarihî bir mücadeleyi gerçekleştirdik. Bugünlere kolay gelmedik. 1982 yılında başlattığımız hukuki şube mücadelemiz bugün 40. yılını tamamladı. 40 yıllık bir tarih var burada etti. Hizmet-İş Sendikası, Konya’daki taşeron örgütlenmesinin bir lideridir ve onun mimarıdır” dedi.

‘TACİZ VE HUKUKSUZLUKLARA BOYUN EĞMEDİK’

Hizmet-İş Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Hatice Ayhan, ise emekçi olduklarını ve fikir ürettiklerini söyledi. Türkiye’de birçok kadın işçi olduğunu ve bunların haklarını korumaya devam edeceklerini ifade eden Ayhan, “Türkiye’nin en büyük işçi sendikalarından biriyiz. İş yerinde ki taciz ve hukuksuzlara karşı çok ciddi bir mücadele içindeyiz. 7 Aralık 2021 yılında şiddete karşı çıkmak amacıyla bir sözleşme imzalamıştık. 38 bine yakın kadın üyemiz var. Bizler 28 Şubat’ı unutmadık. Köklerimize sarılarak büyük bir mücadele sergiliyoruz” diye konuştu.

‘EMEKÇİLERE HİZMET EDİYORUZ’

Hizmet- İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, birlik ve beraberliğin temsilcileri olduğuna işaret etti. 250 bin üye sayısıyla güçlü bir sendika olduklarını aktaran Özdemir, “Emekçilere, aslında insanlığa hizmet ediyoruz. Türkiye’de HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in ayrı bir yeri var. Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin temsiliyiz. Ücret sendikacılığı yapmayan, sosyal sendikacılık yapan, devletinin ve milletinin her türlü sıkıntılarında yanında olan bir teşkilatız” ifadelerini kullandı.

‘ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ’

Seçimi kazanan Hizmet İş Konya 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Bacaklı, işçilerin onurunu korumaya devam edeceklerini bildirdi. Ülkenin zor zamanlardan geçtiğini kaydeden Bacaklı, “Hakkın emeğin ve geleceğin kaygı altına alınmaya çalışıldığı bir süreç yaşıyoruz. Beraberliğe su ve ihtiyaç gibi duyulduğu bu dönemlerde bir araya olmak kadar kalabilmekte önemlidir. Biz herşeyden önce bir arada kalabileceğimiz, birbirimizin yüzüne bakabileceğimiz, güzel günlerin varlığına inanıyoruz. İşçi kardeşlerime yeni bir sayfa açmak için toplandık. Hizmet bayrağını elimizden geldiği kadar yükseklere taşımaya talip olmuştuk. Bizler konuşarak değil, çalışarak çözüm üreteceğiz. Siz de bizim gücümüzsünüz” diyerek sözlerini tamamladı.  Programda eski başkan Vacit Sır, da bir helallik konuşması yaptı. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Delegeler oylarını kullandı. Genel Kurulda yapılan seçim sonucunda Konya 1 No’lu Şube Başkanlığına Abdullah Bacaklı seçilirken, Şube Başkan Yardımcıları Emre Kırışık, Tahir Harman, Murat Şanlı ve Atila Şahin oldu. Abdullah Bacaklı toplamda 75 oy alırken, Ebazer Şafak 50 oy aldı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim