Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, Hindistan’da Müslümanlara yapılan zulmü sert bir dille eleştirdi. Dünya Müslümanlarının sesi olmaya çalışan Anadolu Gençlik Derneği bu kez, Hindistan’da Müslümanlar üzerinde uygulanan ambargoya dikkat çekti. Önceki akşam Şerafettin Cami’nde akşam namazı sonrası toplanan grup Hindistan yönetimini eleştirdi. Müslümanların dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın huzur getirdiğine dikkat çeken Kılıç, “Lakin zalim yönetimler putperest odaklar İslam’ı ve Müslümanları her zaman kendileri için bir tehdit olarak görmüşlerdir. Otoritelerinin sarsılmaması, menfaatlerinin yok olmaması için Müslümanlar üzerinde her oyunu denemeye devam etmişlerdir. Bugün nüfus bakımından dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Hindistan’ı ve Hint Müslümanlarının çektikleri çileleri bizlerde kendimize dert edinmeliyiz. Yıllarca İngiliz sömürgesine maruz kalan Hint Coğrafyası, İngilizler çekilse bile, zulüm zihniyetini devam ettirmiştir. Hatta şiddet dozunu artıran yönetimler tarafından idare edilmiştir. 1947’de kurulan resmi olarak kurulan Hindistan, kurulduğu günden beri Müslümanları bir azınlık olarak görmüş ve buna göre muamele yapmıştır. Müslümanların temel hak ve özgürlüklerinden mahrum etmiş ve şiddet olaylarını desteklemiştir” dedi.

‘BU ZULMÜM SORUMLULARI HİNT YÖNETİMİ VE RAHİPLERİDİR’

Mevcut Hint yönetimin Müslümanları yok saymaya çalıştığını aktaran Kılıç, “Müslümanların ibadetlerine kısıtlamalar getirme, camileri tahrip etme, çocukların İslami eğitimlerine engel olma, hanım kardeşlerimizin tesettürüne el uzatma, malları gasp etme, canlarına kastetme gibi olaylar yaşanıyor. Kısaca onları, asimetrik psikolojik terörün tüm yönleri ile kıskaca almışlardır. Şuan Hindistan’da 200 milyon civarında Müslüman yaşamaktadır. Bu sayıya azınlık muamelesi yapmak, anayasal haklardan mahrum bırakmak, zulmün bir göstergesidir. Hint zulmü sadece kendi topraklarını değil, Asya Bölgesi’ni kuşatır vaziyete gelmiştir. Arakan’da, Keşmir’de, yaşanan soykırımların baş sorumlusu Hint yönetimi ve Hint rahiplerdir. Faşist grupları destekleyen, Müslüman kanı dökmeleri için tüm ihtiyaçları gideren yine onlardır. Müslümanların yaşadığı sıkıntılar ortada iken, İslam ülkelerinin tepkisizliğini, Müslümanların sesliğini ise anlamak mümkün değildir” diye konuştu.

‘MÜSLÜMAN ÜLKER GEREKENİ YAPMALI’

Müslümanların kendi sorumlulukları olduğunu hatırlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü, “Putperestlerin, zalimlerin batıl davalarına gösterdikleri sadakati, Müslümanlar hak davalarına göstermedikçe dünyada zulümler bitmeyecektir. Kendi değerlerini savunmayanlar, adaleti ayağa kaldırmayanlar, Müslümanların izzet ve şerefini göz ardı edenler, İslam Birliği için çalışmayanlar, ahirette elbette hesap vereceklerdir. Çağrımız ise şudur. İslam ülke liderleri derhal toplanmalıdır ve zulme karşı beraber hareket etmeliler. Hindistan’da ki Müslümanların sıkıntılarını gidermesi, Arakan’da, Kaşmir’de Müslümanların özgürce yaşamaları için gayret sarf etmelidirler. Anadolu Gençlik Derneği olarak, İslam Birliği tesis edilmeden, zulümlerin bitmeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz. İslam ülke ve yöneticilerini sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim