Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin ve Yönetim Kurulu Üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla gerçekleştirecekleri etkinleri kamuoyu ile paylaştı ve sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Pandemi mücadelesinde ön safta yer alıp, hayatlarını hastalarının önüne koyan ebediyete uğurladıkları meslektaşlarının ve tüm sağlık çalışanlarının gününü tebrik eden Çetin, “Tüm meslektaşlarımız geçtiğimiz yıl Pandemi ortamında oldukça yoğun ve stres altında görevlerini ifa etmeye çalışmışlardır. Kısıtlamalardan dolayı organizasyon yapamamış, geleneksel hale gelen hekim arkadaşlarımızın plaketlerini dahi makamlarında takdim etmiştik. Bu yıl 14 Mart akşamı meslektaşlarımızla birlikte bir yemekli toplantımız olacak ve bu toplantıda meslekte 30.,40. ve 50. yıllarını dolduran, bu millete hizmet etmiş arkadaşlarımıza plaket takdim edeceğiz. Hava şartlarına göre 20 Mart Pazar günü de gelenekselleştirdiğimiz ve Konya Orman Bölge Müdürlüğümüz iş birliği ile yaptığımız Konya Tabip Odası Hatıra Ormanına ailelerimizle birlikte fidan dikme programını gerçekleştireceğiz. Bu programa katkıları için Bölge Müdürümüz Cafer Bal nezdinde tüm çalışanlarına da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MESLEĞİMİZ KENDİ DİSİPLİNLERİ İÇİNDE

DAHİ İNANILMAZ ADALETSİZLİKLER YAŞAMAKTA’

Mesleklerinin kendi disiplinleri içinde inanılmaz adaletsizlikler yaşadığına dikkat çeken Çetin, “Mesleğimiz kendi disiplinleri içinde dahi inanılmaz adaletsizlikler yaşamaktadır. Örneğin: Emekli maaşlarında yapılan düzenleme eşitsizlik oluşturmuştur. Sadece emekli sandığından emekli olmuş meslektaşlarımızın yararlandığı sosyal güvenlik ek ödeme düzenlemesi tüm emekli meslektaşlarımızın faydalanmasına dönük yeniden ele alınmalıdır. Geçmiş yıllarda 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutladığımız bu önemli günü bu yıl maalesef Bayram diyemeden kutlamak zorunda bırakılıyoruz. Her gün bir meslektaşımızın sözlü veya fiili şiddete maruz kaldığı, yaralandığı ve hatta hastanelik olduğu şiddet ortamında işimizi yapmak zorunda bırakıldığımız için üzgün ve bir o kadar da yetkililere kırgınız. Böyle bir ortamda genç meslektaşlarımızda da hasta ve yakınları ile muhatap olmayacakları branşlara yönelme veya yurt dışına gitme gibi eğilimlerin her geçen gün arttığını görüyoruz. Son günlerdeki devletimizin en yetkili ağzından hep birlikte dinlediğimiz hekimlerin durumu ile ilgili beyanat biz hekimleri derinden etkilemiştir. Hekim camiası olarak Pandemideki özverimizden dolayın sonra takdir beklerken, bu ifadelere maruz kalmak bizleri derinden yaralamıştır. Yıllar sonra sonuçlarını göreceğimiz bu durumun çözümü için düğmeye bastığımız zaman bile telafi sürecinin en az on yıllar alacağı bir süreç yaşanacaktır. Hekimlerin ve Tıp Mesleğinin sorunlarına kayıtsız kalmak, halk sağlığımızın geleceği için çok ürkütücü bir durumdur. Çünkü böyle giderse torunlarımızı gönül rahatlığı ile önüne götüreceğimiz hekim bulamayacağız” diye konuştu.

‘AİLE HEKİMLERİMİZİN KARŞILAŞTIĞI SORUNLAR TİTİZLİKLE GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

Aile hekimlerinin karşılaştığı sorunlarının titizlikle gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Çetin, “Aile hekimlerimizin karşılaştığı sorunlar titizlikle gözden geçirilmeli, hekimlerimizin mutlu, mesut bir şekilde hizmet etmesi isteniyorsa ‘’ödeme sözleşme yönetmeliği ‘’ geri çekilmeli ve problemler tek tek çözülmelidir” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim