Numune Hastanesi Palyatif Servisinde Guillain-Barre Sendromu (Sinir sisteminde meydana gelen ve hareket kaybına neden olan nörolojik hastalık ) tanısı ile tedavi gören Ezgi Doğru isimli hastaya,  sağlık çalışanları tarafından sürpriz doğum günü düzenlendi. Palyatif servis meşgale odasında moral ve motivasyon sağlamak için gerçekleştirilen doğum günü kutlamasından dolayı oldukça mutlu olduğu gözlenen hasta Ezgi Doğru, “Sağlığıma kavuşmam ve normal hayatıma dönebilmem için benimle ilgilenen sağlık çalışanı abi ve ablalarıma teşekkür ediyorum.

Çok mutlu oldum ve duygulandım, inanın ne diyeceğimi bilemiyorum” dedi. Hasta olan herkesin sağlığına en kısa sürede kavuşmasını dileyerek doğum günü pastasındaki mumları üfleyen Ezgi, “Burası benim evim, sağlık çalışanları ailem gibi oldu. Doktorumu ve hemşirelerimi çok seviyorum. Onlara minnettarım. Bugün de o kadar işlerinin arasında doğum günümü kutladılar,  Konya Numune Hastanesi palyatif ekibine ve tüm yöneticilerine çok teşekkür ederim” diye konuştu. Tedavi gören kızı Ezgi Doğru’ya yapılan doğum günü sürprizi nedeni ile çok duygulanan ve mutlu olan anne Doğru’da, sağlık çalışanlarının hakkını ödeyemeyeceklerini söyledi. Kızının geçirdiği rahatsızlık nedeni ile tedavi gördüğünü belirten anne Doğru, “Kızımın doğum gününü palyatif servisine yatış işlemleri yapıldığı sırada farketmişler. Kızım hastalığından dolayı genellikle hastanede yatarak tedavi oluyor. Tedavi sürecinde doğum gününü hastanede geçirmesinden dolayı palyatif servis çalışanları, Ezgi’ye sürpriz bir doğum günü kutlaması yapmak istemişler. Hem doktorumuz hem servis çalışanlarımız ile birlikte kızıma güzel bir doğum günü sürprizi gerçekleştirdik.

Kardeşlik sofrasında biraradalar Kardeşlik sofrasında biraradalar

Kızım da onları görünce çok şaşırdı, duygulandı, morali düzeldi. Hatta kızım, servisin neşesi oldu. Diğer hasta ve refaktcilerin katılımı ile böyle bir günde yanımızda oldukları için Allah onlardan razı olsun. Palyatif servisinde kızımla çok iyi ilgileniyorlar, bakım konusunda bana çok yardımcı oluyorlar.  Sağlık çalışanları, bizim kanatsız meleklerimiz. Taburcu olduğumuzda da evde hasta bakacak kadar çok şey öğreniyorum burada.” diyerek tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Stajyer öğrencilerin seslendirdiği türküler ile eğlenceli anların geçirildiği doğum günü kutlamasına, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt ve diğer hastane yöneticileri de katıldılar.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim