Sonar Araştırma Merkezi’nin Türkiye geneli yaptığı ‘En Beğenilen İlçe Belediye Başkanı’ kategorisinde Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, birinci seçildi. En beğenilen belediye başkanı ve yapılan hizmetlerden memnuniyet araştırması kapsamında ‘İstanbul hariç, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanları Başarı Oranları ve En Beğenilen Hizmetleri’ konusunda Konya’dan 3 belediye başkanı ilk 15’e girdi. Araştırmada yüzde 64.8 oranla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca birinci olurken, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş 13’üncü, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı 14’üncü oldu.

Mücellidhane’de Ramazan Geleneği Mücellidhane’de Ramazan Geleneği

ÇEVRE, SOSYAL YARDIM VE HİZMET BİNALARI KONUSUNDA ÖN PLANA ÇIKTI

Araştırma katılımcılarına ‘‘Genel olarak ilçe belediye başkanınızı başarılı mı, başarısız mı buluyorsunuz; İlçe belediye başkanınızın en beğendiğiniz hizmeti nedir?’’ soruları yöneltildi. Araştırmada birinci olan Hasan Kılca’nın en beğenilen hizmetleri ise park, bahçe ve yeşil alan çalışmaları, sosyal yardımlar ve hizmet binaları olarak sıralandı.

PARK, BAHÇE VE YEŞİL ALANLAR KARATAY’IN GURURU OLDU!

Karatay Belediyesi, özellikle son yıllarda birçok park ve yeşil alan projeleriyle ön plana çıkıyor. “Yeşil Kuşaklarıyla Bir Başka Karatay” teması çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Karatay Belediyesi, ilçe genelindeki birçok noktada yeni park ve yeşil kuşak projesi yürütüyor. İlçede bulunan dinlenme tesisi ve hobi bahçeleriyle dikkat çeken Karatay, 2022 yılında ‘Kafe Karatay’ adıyla hayata geçirdiği kendi kafeleriyle ilçe halkına hizmet veriyor. Vatandaşlar için uygun fiyatlı, nezih bir ortam sunan Kafe Karatay’ın ilk etapta ilçenin 7 farklı noktasında tamamlanması bekleniyor.

Alternatif tarım ürünlerini artırmak ve arazilerin değerlendirilmesi maksadıyla 2021 yılında Karatay’da kurulan Karatay Lavanta Bahçesi, yürütülen çalışmalarla 4 kat büyütülerek Türkiye'nin en büyük Lavanta Bahçesi haline getirildi. Fotoğraf çekim alanı, çocuk parkı ve lavantadan yapılmış birçok ürünle hizmet veren bahçe, görenleri kendine hayran bırakıyor.

SOSYAL YARDIMLARLA DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal yardım konusunda da Türkiye geneli ön plana çıkan Karatay Belediyesi, ilçede bulunan öğrencilere, 3 yıldır çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıyor. ‘Karatay’da İlkokul 1. Sınıfa Başlayan Tüm Öğrencilere Çanta ve Kırtasiye Malzemesi’ Projesi kapsamında bu yıl okula yeni başlayan 10 bin öğrenciye okul çantası ve 14 çeşit kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Kılca, projeyi bu yıl sosyal medya hesabından, ‘‘Gençlerimize güzel bir haberim var’’ mesajıyla duyurmuştu. Başkan Kılca, eğitim konusunda bu yıl ilk defa lisans veya ön lisans bölümlerine kayıt olan ilçedeki tüm öğrencilere 1000 TL nakdi destek sağlıyor. Ayrıca ilçede yaşayan yardıma muhtaç kişilerin tespiti için çalışma başlatan Kılca, çevresinde ihtiyaç sahibi olduğunu bildiği kişi adına yardım başvurusunda bulunabileceklerini de vatandaşlara duyurdu.

TÜRKİYE’NİN İLK GüNDÜZ YAŞAM MERKEZİ KARATAY’DAN

Yaptığı hizmet binalarıyla da birinciliği elinde bulunduran Karatay Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak Karatay'a Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'ni kazandırdı. 2016 yılında Konya’ya kazandırılan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’yle 6 yıldır yüzlerce Alzheimer hastasına ve hasta yakınına hizmet veriyor. Sosyal sorumluluk projeleri ile örnek olan Karatay Belediyesi, bu binasıyla Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri tarafından Örnek Yaşam Merkezliğine aday gösterildi. Sağlık alanındaki yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan Karatay Belediyesinin hız kesmeden devam eden yatırımlarına her geçen gün yenileri ekleniyor.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim