Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, Mekke'nin fethinin 1392'inci yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi. Selçuklu Kongre Merkezi'ndeki program, mehter takımı gösterisiyle başladı. Düzenlenen programa Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Küçükgünay Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Çalı, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karca, Cansuyu Konya Temsilcisi İsmail Tozan, Öğ- Der Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer ve çok sayıda davetli katıldı.  AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, iyiliğe adalete ve kardeşliğe vurgu yaptı.

‘SORUMLULUKLARIMIZ VAR’

Anadolu Gençlik Derneği olarak her zaman hakkı üstün tutan bir anlayış ile çalıştıklarını ifade eden Kılıç, “Yaptığımız çalışmalar dünyaya, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin, bir arada yaşama kültürünün ve adaletin tesisinde gayret eden bir gençlik oluşturmanın çabasıdır. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne hâkim olması müşahedesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Aynı şekilde yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini, aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilemez haklar olarak kabul ediyoruz. Biz özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız. Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz. Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi, haksızlara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

‘GENÇLERİMİZE DOKUNUYORUZ’

"Yılbaşı eğlencesi" adı altında tüm dünyada kötülüklerin ve çirkinliklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine inandıklarını vurgulayan Kılıç, "Anadolu Gençlik Derneği’mizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da tüm Türkiye’de, 81 şubemizde yüzlerce noktada icra edilmektedir. Diğer taraftan biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Hepinize katılımınızdan ve duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyoruz. Anadolu Gençlik Derneği olarak Aralık ayı içerisinde tüm liselerde Siyer-i Nebi yarışması düzenledik. Bu çalışmada; gençlerimizin Efendimiz (sav)’in ahlakını, mücadelesini yakından tanımlarını hedefledik. Ortaokullarda ülke genelinde oluşturduğumuz Kaşif Grupları ile öğrencilerimizi hem kitapla buluşturuyoruz hem de onlara temel değerlerimizi anlatıyoruz. Hem Lise öğrencileri ile hem de ortaokul öğrencileri ile haftalık sohbet programlarımız devam ediyor. Kitap kritikleri ve sinema günleri ve farklı sosyal etkinlikler bu çalışmaların içerisinde yer alıyor. Ayrıca genç kardeşlerimizin okul derslerine yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

‘YENİ NESİLLERİ KUR’AN İLE BULUŞTURUYORUZ’

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü, “Her yıl düzenlediğimiz yaz etkinlikleri ve kış kamplarıyla yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyoruz. İnsanlarımızın ve gençlerimizin Efendimiz (sas)’in hayatını daha yakından tanımaları ve hayatlarına tatbik etmeleri için vesile olmaya çalışıyoruz. Yüzme, binicilik, tarihi mekânları ziyaret, sportif müsabakalar, çadır kampları gibi etkinlerle bu ortaokullu, liseli gençler arasında kardeşlik, merhamet, paylaşmak gibi temel değerlerimizin kuvvetlenmesine katkıda bulunuyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimizin yükseköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik barınma ve burs imkânları sağlamaya devam ediyor. Ülkemizin tüm üniversitelerinde her kesimden gence ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz”

‘AGD DÜNYAYA YÖN VERECEK’

AGD olarak etkinliklerin tüm hızıyla devam ettiğine işaret eden Kılıç, “ Şehitler Gecemiz, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programlarımız, Çanakkale Şehitlerini Anma Programlarımız, Diyarbakır’ın Fethi Programımız, İstanbul’un Fethi Programımız, Kudüs Günü etkinliğimiz ülkemizin her köşesinden sağlanan katılımlarla en güzel şekilde önümüzdeki süreçte de gerçekleşecektir. Yine hanımefendilere yönelik haftalık sohbetlerimiz tüm ülke genelinde bine yakın noktada devam etmektedir. Temel değerlerimizin en güzel şekilde anlatıldığı ve ifade edildiği bölge ve şube eğitimlerimiz devam etmektedir. Ülke genelinde haftalık Şuur Derslerimiz devam etmektedir. Anadolu Gençlik Dergimiz, Genç İstikbal Dergimiz ve Keşif Dergisi yeni dönemde en güzel şekilde okuyucusuyla buluşmaya devam edecektir. MGV Yayınlarımız düşünce, tarih, siyaset, kültür, edebiyat alanında kitapları kitapseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harmanlandığı yerdir. Kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olan iyinin gelenekten geleceğe taşınmasındaki köprü görevimiz sürecektir. İçselleştirdiğimiz değerlerin yeryüzündeki tüm insanların hem birbirleriyle hem de evrenin var oluş gayesiyle barışık yaşamasının yegâne teminatı olduğuna bizim inancımız tamdır. Bu inançla yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev biliyoruz. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş, verdikleri sözde duran; her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden; kendinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşası için çalışıyoruz. Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘FAİZİ VE ALLAHIN YASAKLADIKLARINI HAYATIMIZDAN ÇIKARDIĞIMIZDA YENİ FETİHLER NASİP OLACAK’

İnsanların faizi ve Allah’ın yasakladığı her şeyi hayatından çıkarınca Yeni fetihlerin gerçekleşebileceğini savunan Tahir Büyükkörükçü Camii İmam Hatibi Seyfullah Akyiğit ise,  “Efendimiz ve ashabı davasına her zaman sadıklardı. Peygamberimiz Mekke’de islamiyeti anlatırken müşriklerin ileri gelenleri Ya Muhammed sen şu davandan bir vazgeç. Sana istediğin kadar mal verelim, altın verelim de şu davandan vazgeç dediler. Efendimiz dedi ki ‘sağ elime güneşi, sol elime ayı verseniz vallahi davamdan vazgeçmem’ dedi. Dava sahibi olan bir peygamberin dava sahibi olan bir ümmeti olmamız lazım. Ebu Cehiller o teklifleri efendimize yaptılar. Ama kıyamete kadar bu teklifler Muhammed ümmetine yapılacak. Diyorlar ki siz üniversite okuyun Yüksek lisans yapın. Doktora yapın. Doçent olun. Profesör olun. Ama Filistin'i düşünmeyin. İsrail'in Kudüs'ü başkent yapmasını çok da dert etmeyin siz ticaretinizin daha büyümesi için mücadele edin. İhracaatlar yapın. Doğu Türkistan'daki mazlumları düşünmeyin. Siz bütün hayatınızı daha iyi ev, daha iyi arabaya yönlendirin. Yemen'deki açlıktan ölen çocukları düşünmeyin diye her gün bize teklifler yapılıyor.

Peygamber Efendimiz’in (SAV) yolunda gidilmesi gerektiğini anlatan Akyiğit, “ Dava adamı olan peygamberin ümmeti olarak biz onların tekliflerini kabul edip davasından vazgeçenlerden mi olduk. Hayır Elhamdülillah Efendimiz gibi davasından vazgeçmeyen meydanlarda mücahitler var. Biz bunlara da inandık elhamdülillah. Allah o mücahitleri bu meydanlardan eksik etmesin. Allah elbet nurunu tamamlayacak ancak biz ne tarafta olacağız? Bizler de dava eri birer mücahit olmak için kulluğumuza dikkat edelim. Rahmetli Erbakan Hoca'nın dediği gibi Allah'ına kul olmayan davasına er olamaz. Önce kul olacağız. Sonra Allah bizleri davasına er olan o mücahitlerden eyleyecek inşallah. Bunun için de biz cesur olacağız. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi İslam korkakların değil cesur ve atılgan Müslümanların omuzlarında yükselecek Allah'ın izniyle.Yeni fetihler için faizi hayatımızdan çıkarmalıyız. Peygamberimiz Mekke'yi Fethettikten sonra, faiz benim ayaklarımın altındadır dedi. İlk olarak da amcam Abbas'ın faizini kaldırdım dedi. İşteasıl fetih buydu. Bizler de eğer Nice fetihler kazanmak istiyorsak faizli ekonomik sistemi kaldırıp faizi tamamen hayatımızdan çıkardığımız da Allah bizlere zaferler nasip edecek. Eğer bizler fetihler kazanmak istiyorsak Allah'ın razı olmadığı her şeyi hayatımızdan çıkarıp razı olduklarını hayatımıza alırsak Allah bizlere fetihler nasip edecek.”

Konuşmaların ardından a Ezgi Sanatçısı Yusuf Karaburç ve Piyanist Fahrettin Çoşkuner de fetih programında sahne aldı. Programda  Türkiye 1.’si Hafız Osman Bostancı da Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu. Çeşitli sinevizyon gösterimlerinin de olduğu program coşku ve heyecan dolu anlara şahitlik etti.  Program Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilmesi ile son buldu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim