Maşalı: Mahallemizde imar sorunu çözdük Maşalı: Mahallemizde imar sorunu çözdük

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 11. Selçuklu Gören Eller Kampı bu yıl Yalıhüyük Gölcük Yaylası’nda düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerinin katkılarıyla düzenlenen kampta görme engelli bireyler, çeşitli etkinliklere katılarak bir yandan sosyalleşirken bir yandan da doğa ile iç içe vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Bir hafta süren kamp süresince bölge yöneticileri de görme engelli vatandaşları yalnız bırakmadı. Yalıhüyük Kaymakamı İbrahim Yazıcı, Ahırlı Kaymakamı Alperen Celepci ve Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer de kampı ziyaret ederek görme engellilerle bir araya geldi.

“BU KAMP ENGELLİLER ALANINDA BİR İLK”

Kampı değerlendiren Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi başkanı Veli Özağan, dernek olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yıl 11’incisini Yalıyühük ilçesinin Gölcük Yaylası’nda düzenlediklerini kaydeden Özağan, “Bu kamp engelliler alanında bir ilk. Kamp sayesinde engelli arkadaşlarımızın sosyalleşiyor, doğayı tanıyor ve özgüven kazanıyor. Arkadaşlarımıza buranın doğal güzelliklerini de gezdireceğiz. Her cisim dışarıya bir enerji yayıyor, biz görme engelliler bu enerjiyi hissediyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarımız burada son derece mutlu. Özellikle Büyükşehir Belediyemiz ile Karatay, Meram ve Selçuklu belediyelerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Görme engelliler de kampa katıldıkları için son derece mutlu olduklarını söyledi.

MEVLÜT EĞİN

Editör: TE Bilişim