Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

***

“Ay yıldızlı bayrağımız için vatan müdafaası yolunda  şehadet şerbetini içmiş aziz şehitlerimizi rahmet  ve minnetle anıyoruz. Sizler bizim başımızın  tacısınız. Allah tüm ailelerimize sabırlar  ihsan eylesin…”

Ne mutlu bize ki kahramanlık hikayeleri ile büyüdüğümüz dedelerimiz olduğu gibi kahramanlıkları gelecek nesillere kalacak evlatlarımız var. İşte bugün bu vatan evlatlarından, kahramanlardan birinin adı Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak…

***

Biz, her döneminde canını bu vatan için seve seve feda etmiş Mehmetçiklerin torunu, tarihi kahramanlıklarla dolu bir neslin çocuklarıyız. Vatan savunması söz konusu olduğunda gerisinin teferruat olduğu bu topraklarda nice yiğitler yetişmiş ve yetişmeye devam edecek.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak'ın naaşı Konya'da toprağa verildi

2020 yılı Ocak ayında Irak'ın kuzeyinde teröristlerin sızma girişimini engellemek için attığı el bombasıyla yaralanması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak memleketi Konya’nın Ilgın İlçesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT BABASI AYAKTA ZOR DURDU

Şehidin ilçeye bağlı Dığrak Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Altınayak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, mahalledeki tören alanına getirildi. Burada şehidin babası Mehmet ile kardeşi Muhammet Altınayak'ın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Şehidin bazı yakınlarını ise protokol üyeleri teselli etmeye çalıştı.

GENÇLER MONTLARI ASKERLERE VERDİ

Konya'nın Ilgın ilçesinde defnedilen şehit piyade sözleşmeli er Fevzi Altınayak'ın cenaze töreninde, bir grup gencin tören mangasındaki askerlere "soğuktan üşümesinler" kendi montlarını giydirmesi herkesi duygulandırdı.

CENAZE FOTOĞRAFLARI SOSYAL MEDYADA ÇOK PAYLAŞILDI

Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak'ın, memleketi Konya'nın Ilgın ilçesinde dün toprağa verildiği sırada çekilen fotoğraf ile video, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Konya Ilgın şehit cenazesindeki o duygusal anları gençler anlattı

Şehit piyade er Fevzi Altınayak'ın cenaze töreninde, tören mangasındaki askerlere üşümesinler diye kendi montlarını giydiren gençlerden biri o anları anlattı. Bir grup gencin tören mangasındaki askerlere "soğuktan üşümesinler" kendi montlarını çıkartıp giydirmesine ilişkin fotoğraflar, herkesi duygulandırdı.

Çektiği fotoğraf ve görüntülerle o anı ölümsüzleştiren üniversite öğrencisi Hasan Acı, yaptığı açıklamada, katıldığı cenaze töreninin ardından defin sırasında mezarlık içinde çektiği fotoğrafları akşam saatlerinde sosyal medyada paylaştığını anlattı.

GÖRÜNTÜLER ÜLKENİN İÇİNİ ISITTI

Tören mangasındaki askerlere üşümesinler diye kendi montlarını giydiren gençlerden Anıl Can Altuntaş (20) askerlerimiz üşürken, bizim montlar içerisinde durmamıza gönlümüz el vermezdi." dedi.

Üniversite öğrencisi Altuntaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:"Askerlerimiz üşürken bizim montlar içerisinde sıcakta durmamıza gönlümüz el vermezdi. Biz Türk gençleri olarak asker ve polisimize karşı boynumuz kıldan incedir. Her Türk gencinin hayalinde olduğu gibi, göğsümüzün üzerinde ay yıldızlı üniformayı taşımak bizler için bir şereftir. Bu görüntülerin soğuk kış gününde ülkemizin içini ısıttığını düşünüyorum."

BU GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZDİR

Askerlerin üşüdüğünü düşünen gençlerimiz kendilerini hiçe saymaları bizi gururlandırdı diyen Dığrak Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Uyanık da, "Bu gençler bizim geleceğimizdir. Gençlik nereye gidiyor diyenlere ise işte cevabı." dedi.

Ruhun şad, mekanın cennet olsun…

Editör: TE Bilişim