Genç MÜSİAD Konya Şubesi ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Genç Ticaret Elçileri Ülke Sunum Yarışmasında final heyecanı yaşandı. Konya’da okuyan uluslararası öğrencilerin kendi ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirilmesi, öğrencilerin Türkiye'yi tanıması ve kendi ülkelerini tanıtması için gerçekleştirilen yarışmada 29 ülkeden 54 öğrenci hazırladıkları sunumlar ile Türkiye ile ülkeleri arasında ticaret yapılabilecek ürünler ve yatırım projelerini anlattı. Genç MÜSİAD Konya Şubesi ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin birlikte organize ettiği Genç Ticaret Elçileri Ülke Sunum Yarışması’nın final programı gerçekleştirildi. MÜSİAD Konya Şubesinde gerçekleşen programa MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, Başkan Yardımcısı Ömer Karakuş, Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Doğan, Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mücahit Aydın, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, yönetim kurulu üyeleri, hanımlar komisyonu, uluslararası öğrenciler ve MÜSİAD üyeleri katıldı. Programda finale kalan öğrenciler sunumlarını gerçekleştirdi. Dünyanın farklı ülkelerinden Konya’ya gelerek üniversite okuyan uluslararası öğrencilerin kendi ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirilmesi, öğrencilerin Türkiye'yi tanıması ve kendi ülkelerini tanıtması için gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler hazırladıkları sunumlar ile Türkiye ile ülkeleri arasında ticaret yapılabilecek ürünler ve yatırım projelerini anlattı.

“TÜRKİYE İLE KENDİ ÜLKELERİ ARASINDA İHRACAT KÖPRÜLERİ KURMALARI PROJENİN İLK HEDEFİDİR. “

Programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mücahit Aydın, 29 ülkeden 54 öğrencinin yarışmaya katıldığını söyledi. Genç Ticaret Elçileri Projesi’nin dünyanın farklı ülkelerinden eğitim görmek için ülkemize gelen öğrencilerin, kendi ülkeleriyle ticari ilişkilerin güçlendirilmesi adına Genç MÜSİAD tarafından geliştirilmiş müstakil bir proje olduğunu belirten Mücahit Aydın, Proje kapsamında uluslararası öğrencilere özel olarak ihracat, pazarlama, sunum teknikleri ve girişimcilik konusunda eğitimler verilmektedir. İlgili eğitimi alan proje katılımcısı öğrencilerin Türkiye ile kendi ülkeleri arasında ihracat köprüleri kurmaları projenin ilk hedefidir. Bununla birlikte proje katılımcısı başarılı öğrencilerle Türkiye'de ihracat yapan dış ticaret personeli ihtiyacı bulunan şirketlerin buluşturulması projemizin diğer önemli hususudur.” dedi. Aydın yarışmada derece alan öğrencilerin cumartesi günü İstanbul’da MÜSİAD Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilecek Genç Ticaret Elçileri Büyük Buluşması ile Türkiye'nin dört bir yanından yarışmaya katılan uluslararası öğrencilerle ile bir araya geleceklerini söyledi.

“TÜRKİYE, MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ OLAN BİR ÜLKEDİR.”

2010 yılından bu yana Konya'daki üniversitelerde öğrenim gören uluslararası öğrencilere rehberlik, danışmanlık, eğitim gibi gönüllü hizmetleri vermeye gayret ettiklerini belirten İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, “Şehrimiz ve ülkemiz adına bu faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Türkiye genelinde tüm şehirlerde derneği bulunan UDEF Uluslararası Öğrenci Derneği çatısı altında gerçekleştiriyoruz. Türkiye, medeniyetlerin beşiği olan bir ülkedir. Ticari, akademik, siyasi ilişkilerin gelişmesinde bu kardeşlerimiz rol alacaklar. Öğrencilerimiz, çok zengin ülkelerden gelmiyorlar. Konya'mız uygun olduğu için burayı tercih ediyorlar. Bu kardeşlerimizin buradaki eğitimleri sürecinde maddi, manevi yanında olarak onların eğitimlerini tamamlamaları için gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu. Arslan ayrıca programa ev sahipliği yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mücahit Aydın ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

“İHRACAT YAPAN FİRMALARIMIZIN DIŞ TİCARET DEPARTMANLARINDA BU KARDEŞLERİMİZİ GÖRMEK, BİZLERİ AYRICA ONURLANDIRACAKTIR.”

MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Ömer Karakuş  ise yarışmanın önemine vurgu yaptı. Karakuş, “Bu yarışmanın öğrencilerin hem eğitimlerine hem de ilerideki iş hayatlarına katkı sağlayacağına inandığımız ve destek verdiğimiz bir organizasyon olduğuna gönülden inancımız sonsuzdur. Ülkemiz ve şehrimiz açısından azami öneme sahip ve ihracatımızda bize destek olmaları açısından bu organizasyondan çıkacak sonuçları iyi değerlendirmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. İhracat yapan firmalarımızın dış ticaret departmanlarında bu kardeşlerimizi görmek, bizleri ayrıca onurlandıracaktır. Ayrıca bu kardeşlerimizi, kendi ülkelerinde birer ticaret elçisi olmalarını sağlamak ve onlardan da bu anlamda destek alacağımızı bilmek her manada bize gurur verecektir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler ülkeleri ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Finalde yarışan öğrenciler şöyle: Musab Nuri – İran, Samah Abdulfettah – Mısır, Aytan İsayeva -Azerbaycan, Khadija Bouanani – Fas, Eva Safitri – Endonezya, Nurzhan Boobekova – Kırgızistan, Pollobi Roy – Bangladeş

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda derece alan öğrenciler:

1. Musab Nuri - İran

2. Nurzhan Boobekova - Kırgızistan

3. Aytan İsayeva -Azerbaycan

3. Khadija Bouanani – Fas

Derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışmayı kazanan öğrenciler, İstanbul'da Genç MÜSİAD Genel Merkezi'nin gerçekleştireceği zirveyle ticaret elçisi unvanı kazanacaklar.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim