Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ramazan Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde belediye personeli ile bir araya gelerek bayramlaştı.  Bayramlaşma törenine Başkan Pekyatırmacı’nın yanı sıra Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Belediye Başkan yardımcıları katıldı. Sözlerine tüm personelin bayramını tebrik ederek başlayan Başkan Ahmet Pekyatırmacı: “ iki yılın ardından tüm sevdiklerimizle birlikte özlediğimiz bayram günlerine yeniden kavuştuk. Özellikle belediyemizin Fen İşleri, Çevre Koruma, Park Bahçeler, Tesisler Müdürlüğü ekiplerimiz çok büyük bir  gayret gösterdiler, çok büyük çabalar sarf ettiler onun için tabiri caizse durmadan, 24 saat esasıyla çalıştılar.  Başta şehir merkezindeki yollarımızın açık tutulması ve sonrasında da merkeze bağlı yakın bölgemizdeki dış mahallelerimizin ulaşımlarının sağlanması noktasında çok büyük emekleri faaliyetler oldu bütün ekip arkadaşlarıma bu emeklerinden dolayı bu gayretlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Biz büyük bir aileyiz ve burada hakikaten Konyamızda  birlik beraberlik içerisinde hizmet yapıyoruz.  Özellikle son dönemde Konyamızda bütün teşkilatlarımızla,  Büyükşehir Belediye Başkanımızla, ilçe belediye başkanlarımızla,  milletvekillerimizle  özellikle ciddi bir işbirliği içerisinde çok ciddi bir uyum içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Konyamız için,  çok büyük hizmetleri büyük atılımları birlik beraberlik içerisinde yapıyoruz halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla çalışıyoruz.”  dedi. Konya nüfusunun dörtte birine hizmet götürdüklerini belirten Pekyatırmacı, “ Şehircilikten altyapıya, sağlık faaliyetlerinden çevre ve yeşil alan çalışmalarına, kültür-sanattan eğitim ve sportif faaliyetlere kadar birçok alanda hizmet veriyor, Türkiye’ye örnek olan Konya Modeli Belediyecilikte başı çekiyoruz. Konya’mıza ve Selçuklu’muza katma değer sağlayan, ilçemizin ulusal ve uluslar arası alanda adını duyuran birçok projeyi kazandırdık ve kazandırmaya da devam ediyoruz. 2022 yılı bütçemizi 1 Milyar 160 Milyon TL olarak belirledik ve bütçemizin büyük bir kısmını yatırımlara ayırdık.

Bu doğrultuda da 2583 personel ve araç filomuzda bulunan 475 araç ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu güçlü mali yapımız ve insan kaynağımız ilçemizi yaşanabilir şehirler arasında üst seviyelere taşıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından hazırlanan ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralamasında Selçuklumuz,  yüzlerce ilçeyi geride bırakarak Türkiye’nin en gelişmiş 21. ilçesi oldu. Bu başarıda en büyük pay tabi ki siz değerli mesai arkadaşlarıma ait.” şeklinde konuştu. Selçuklu’nun gelişmişliği, ekonomisi ile örnek bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu’muz belediye hizmetleri açısından gıpta ile bakılan bir yer. Bu noktaya gelmemizde burada bulunan herkesin gayreti, emeği, alın teri var. Bugüne kadar iyi bir ekip ruhu ile çalıştık. Hep üreten olduk. Bugüne kadar ki gayretlerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla yolumuzda yürümeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim