Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yerel ve ulusal basın temsilcilerine Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni tanıttı.Türkiye’nin en fazla kütüphanesine sahip ilçe unvanını elinde bulundurulan Selçuklu Belediyesi bu alandaki başarısını farklı tasarım ve birçok kullanım alanına sahip yeni olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni şehre kazandırarak taçlandırdı. Bosna Hersek Mahallesi’nde özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bölgeye kazandırılan kütüphane ile öğrencilerin kariyer planlamalarına sosyal, kültürel ve eğitim programları ile de destek verilecek. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Konya’da faaliyet gösteren basın mensuplarına Yeni Nesil Şehir Kütüphanesini gezdirerek kütüphane hakkında bilgi verdi.

YENİ NESİL ŞEHİR KÜTÜPHANESİ TAM NOT ALDI

Selçuklu Belediyesi tarafından şehrin en güzel kütüphanelerinden biri olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni yerel ve ulusal basın temsilcilerine tanıtmak amacıyla basın bilgilendirme gezisi düzenlendi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen programda basın mensuplarına tesis gezdirilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin aynı anda hizmet alabileceği yapısıyla öne çıkan kütüphane basın mensuplarının da beğenisini kazandı.

‘YENİ NESİL ŞEHİR KÜTÜPHANESİ KONYA’DA İLK’

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, belediye olarak inşa ettikleri Yeni Nesil Şehir Kütüphanesinin Konya’da bir ilk olduğunu ifade ederek, “Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz toplamda 4 bin 400 metrekare kapalı alana sahip. Bodrum zemin kat ve üzerinden de üç kattan oluşuyor. Kütüphanemizin zemin katında çocuk kütüphanesi, fuaye alanımız, sosyal alanlarımız var.  Bodrum katında gençlerimiz için hem bir oyun alanımız var. Yine sosyal alanlarımız var. Hem de mescit ve diğer teknik alanlarımız bulunuyor. Zemin katın üzerinde birinci katta ana kütüphanemiz var. Ana kütüphanemizde çocuklarımız ve gençlerimiz kitap okuma imkanına sahipler. Hem de özel çalışma alanlarımızda grup çalışma alanlarımızda da etüt yapma imkanına sahipler. Kütüphane katımızın bir üst katında toplantı salonumuz ve dersliklerimiz bulunuyor. Salonumuz toplamda 300 kişilik bir salon. Burada bölgenin de ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde orada inşallah sürekli programları organize etmiş olacağız. Yine dersliklerimizde özel anlamda gençlerimize farklı organizasyon ve programlarla farklı konularda çalışma alanı oluşturmuş olacağız. Üst katta da gençlerimizin rahatlıkla çalışma yapabilecekleri etüt katımız var. Etüt katımızda da yine hem bireysel çalışma alanları hem de grup çalışma alanları ile birlikte toplamda aynı anda 600 öğrencinin faydalanabileceği büyük bir kompleksi hayata geçirmiş olduk” dedi.

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin Konya’da bir ilk olduğuna vurgu yapan Başkan Pekyatırmacı, “ Bu kapsamda ve bu büyüklükte ilk defa böyle bir kompleksi hayata geçirmiş olduk. Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizin bir özelliği de çatısına kurulan GES panelleriyle de kendi enerjisini kendi üretiyor.  Bu şekilde de çevreye doğaya da saygılı bir binayı hayata kazandırmış olduk. İnşallah önümüzdeki süreçte resmi açılışını da gerçekleştireceğiz. Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizin öğrenci kabulüne başlayalı 10 gün oldu. 10 günlük süre zarfında 6 bin ’in üzerinde üye kaydını gerçekleştirdik. Üye kaydımız her gün devam ediyor. Gençlerimizin buradan faydalanması için kayıt yaptırıp üye kimlik kartlarını alması gerekiyor.  Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz şehrimize mahallemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUK KÜTÜPHANESİ YENİ NESİL ŞEHİR KÜTÜPHANESİNE RENK KATTI’

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesinin içerisinde bulunan çocuk kütüphanesi hakkında bilgi veren Selçuklu Belediyesi Kütüphaneler Sorumlusu Osman Özkan da, “Çocuk kütüphanemiz halka açık aynı zamanda Milli Eğitim ile yapılan protokol ile de anaokullarından haftanın dört günü anasınıfı öğrencileri geliyorlar. Tiyatro Müdürlüğümüz ile bağlı olarak Karagöz ve Hacivat oyunu oynatıyoruz. Gelen her öğrenciye boyama kitabı hediye ediyoruz. Tek gelen öğrencilerimize boyama sayfalarımız var. Masalcı ninemiz öğrencilere masal anlatıyor. Belli programlar çalışmasında grup çalışmaları da yapıyoruz. Bireysel olarak üye olan çocuklar da aileleri ile birlikte buraya gelerek hem bireysel faaliyetleri yerine getirebiliyorlar. Grup çalışmalarına katılabiliyorlar” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Pekyatırmacı medya temsilcileriyle birlikte Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni gezerek kütüphane hakkında detaylı bir şekilde bilgi verdi. Öğrencilerin yoğun ilgisini gören Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde Çocuk Kütüphanesi ile birlikte toplamda 51 bin 637 kitap kitapseverler için önemli bir kaynak sağlıyor. Haftanın 7 günü 8.30-22.30 saatleri arasında hizmet veren merkez üniversite öğrencilerinin vize ve final dönemlerinde 7/24 açık olacak.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim