Genç MÜSİAD Konya 10. Olağan Genel Kurulu MÜSİAD Konya Şubesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştiren Genel Kurula Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, MÜSİAD Konya 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Ticaret Odası (KTO) ve Konya Sanayi Odası (KSO) yetkilileri ile çok sayıda Genç MÜSİAD üyesi ile işadamları katıldı. Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanlığını sürdüren Mücahit Aydın görevi Yasin Yarar’a devretti.

‘GÖREV SÜREMİZ BOYUNCA HEDEFLERİMİZİ EMİN ADIMLARLA GERÇEKLEŞTİRDİK’

Genç MÜSİAD Konya 10. Olağan Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya 9. Dönem Başkanı Mücahit Aydın Genç MÜSİAD’ın Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin en güzel projesi olduğuna dikkat çekerek, “1990 yılında halis niyetlerle yola çıkmış 12 genç iş adamı tarafından kurulan ve ülkemizin bugünlere gelmesinde çok önemli bir rol oynayan bu sene 33. Yaşını kutlayacağımız Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin en güzel projesidir Genç MÜSİAD. Bir okuldan farksızcasına, etkili ve mütevazi bireyleri topluma kazandıran bu güzel yapının kadim şubesi Genç MÜSİAD Konya’nın başkanlığını yürütme şerefine bizleri nail eden Rabbime bir kez daha sonsuz hamd-u senalar ediyorum. Biliyoruz ki ahirete kadar bir mecra bir grup insan İslam’ı tutacak ve İslam için çalışacak. Allah bizi onlardan eylesin.2 yıl önce birbirinden değerli arkadaşlarımızla Rıza-i İlahi için üyelerimize hizmet etmek niyetiyle çıktığımız bu kutlu yolda geldiğimiz bu değerli görev süresince pek çok faaliyet ve projeler üretme fırsatımız oldu. 3 temel amacımız vardı. Üyelerimize yerel ve küresel ve bir o kadar da sağlam bir network ağı oluşturmak; üyelerimizin ticaret, üretim ve ihracat hacmini artırarak rekabet gücünü geliştirmek; ve üyelerimizin daha donanımlı, erdemli, verimli, etkili ve vizyoner iş adamları olmaları için faaliyetler düzenlemek. Rabbim bu 3 amacımızı gerçekleştirmekle bizleri bırakmadı, belki de en önemlisi, hiç bitmeyecek bir dostluk ve kardeşlik ortamını da bizlere nasip eyledi. Görev süremiz boyunca insan yetiştirme ve üyelerimize faydalı olma düsturunu en tepeye koyarak, yaptığımız güzel faaliyetlerin daha geniş kitlelere yayılmasına yönelik politikalar ürettik. Her zaman üyeye hizmet odaklı olduk. Sene başlarındaki kamp programlarında doğru bir planlama çerçevesinde koyduğumuz hedeflerimizi adım adım gerçekleştirdik. Ortak hayaller ve hedefler doğrultusunda değerlerinden taviz vermeyen, durmadan çalışan, daima ilerleyen, genç, öncü, dinamik ve benzersiz bir topluluk olduk” ifadelerini kullandı.

KAĞNICI KONYA İHRACATINDAKİ BAŞARISINA DİKKAT ÇEKTİ

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı ise Konya’nın ihracatının her geçen gün artığına dikkat çekerek, “1990 yılında kurulmuş olan bugün Türkiye’de 89 şubesi olan yurtdışında 225 noktada bulunan 11 bin fazla üyesi ve 65 binin üzerinde şirkete sahip olan bir camianın parçasıyız. Konya’mız bundan 20 yıl kadar önce 90 milyon civarında ihracat yapan bir şehirdi. Bugün Konya’nın 3 milyarın üzerinde ihracatı var elhamdülillah. Görev süresini büyük özveri ile tamamlayan Mücahit Aydın'a teşekkür ediyor, görevi devralan Yasin Yarar'a başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. MÜSİAD Konya Şubesi eski başkanı ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Genç MÜSİAD’ın önemine dikkat çekerek Genç MÜSİAD Konya Şube Yetkilerine çalışmalarında başarılar diledi.

‘GLOBAL BİR GENÇLİK PLATFORMU OLMANIN GURURU İÇERİSİNDEYİZ’

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal Genç MÜSİAD’ın Türkiye’de 56, dünya da ise 32 temsilciliği ile günden güne teşkilat yapılanmasını artıran küresel bir gençlik platformu hâline geldiğinin altını çizerek, “Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin gençlik oluşumu Genç MÜSİAD olarak “Türkiye ve toplumumuz için tüm gayretimizle çalışmak için ‘Biz de varız’ diyeli neredeyse çeyrek asır oldu. Biz bugün Türkiye’de 56, dünya da ise 32 temsilciliği ile günden güne teşkilat yapılanmasını artıran küresel bir gençlik platformu hâline geldik. Bugün geldiğimiz noktada ise MÜSİAD’lı kıymetli büyüklerimizin yola çıkarken kendilerine düstur edindikleri erdemli, hakkaniyetli ve ahlaklı ticaret anlayışı çizgisiyle yolumuza devam ederken yenilikçi fikirlere açık, inovatif adımlar atarak bugünün teknolojisini yakından takip eden, aynı zamanda da geleceğe yön verecek çalışmalar yapan global bir gençlik platformu olmanın gururu içerisindeyiz. Bizimle birlikte yürüyen, aynı iştiyak ve heyecanla çalışmalarımıza omuz veren tüm üyelerimize ve bizlerden desteklerini esirgemeyen büyüklerimize teşekkür etmek isterim. Sağ olun, var olun” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEMİZ BİZ GENÇLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEKTİR’

Genç MÜSİAD olarak prensip sahibi gençlerin bir araya gelerek oluşturdukları sinerjinin ülkeler için ne kadar büyük bir güç olduğunun farkındalığı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Akbal, “Çalışmalarımızı sürdürmek ifadesi çok geniş kapsamlı bir söylem oldu. Bunu biraz spesifik hâle getirmem gerekirse şunları söyleyebilirim. Kıymetli arkadaşlarım, ülkemizi gelişmiş ülkeler ligine çıkarıp orada yerini sağlamlaştırabilmek adına hepimiz elimizden gelen aksiyonları ortaya koymalıyız. Peki, bunu nasıl yapmalıyız? Evvela çalışmalı, hem de çok çalışmalıyız. Her ne iş yapıyorsak hangi alanda çalışıyorsak en iyisi olmak konusunda çaba sarf etmeliyiz. Öğrenciysek ya da yeni mezunsak girişimci olmalıyız, girişimciysek işlerimizi büyütmeyi hedeflemeli, istihdama, üretime katkı sunmalıyız. İhracat yaparak, yerelden bölgesele bölgeselden ulusala ulusaldan uluslararasına yayılmalıyız. Bunu başarmak elimizde. Hz. Mevlana’nın da söylediği gibi “Hayatta başarılı olmak için üç şey lazımdır; çalışmak, intizam ve dikkat!” Bu çerçevede kurguladığımız bir iş yaşam bize başarılar getirecektir. Ve Ülkemiz de biz gençlerin omuzlarında yükselecektir” dedi.

‘CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ’

Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nin 10.Dönem Başkanı Yasin Yarar da faaliyet ve projeleri gerçekleştirirken; vefa, muhabbet, gönüllere dokunma, kucaklayıcılık, samimiyet ve ihlas kavramları çerçevesinde hareket edeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti, “Genç MÜSİAD; işbirliği yanında, güç ve gönül birliğini de gerçekleştirmek düşüncesiyle yola çıkan; çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip; ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen; meslekî birikimi ve çağdaş donanımıyla topluma örnek olan genç iş adamlarının oluşturduğu bir çalışma platformudur. Dinimizin gençliğe verdiği değer ortadadır. Gençler, yarınımız olduğu kadar, bugünümüzdür. İslam’ı omuzlarında taşıyacak olanlar da yine gençlerdir. Efendimiz (sav) ‘Kıyamet gününde hiçbir kulun gençliğini nerede geçirdiğinden sorguya çekilmedikçe Allah’ın huzurunda ayrılamaz’ buyuruyor. Ve bizler biliriz ki gençliğimizi buralarda. Görev istenmez verilir düsturuyla hareket eden teşkilatımızda bugün başkanlık görevini, 4 sene boyunca beraber görev yaptığımız kıymetli başkanım Mücahit Aydın’dan ekibim adına devralıyorum. Ve inanıyorum ki, dualarınız ve desteklerinizle ben ve ekibim inşallah bu bayrağı bir adım öteye taşımak için gece gündüz mücadele edeceğiz. Yeni dönemde inşallah birazdan sizlerin de göreceği oldukça donanımlı ve heyecanlı 20 kişilik bir ekiple görev yapacağız. Aldığımız sorumluluğun farkındayız. Gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle ve geliştireceğimiz projelerle; şehrimizin gelişmesi, ülkemizin güçlenmesi, bölgemizin felaha ermesi ve adil bir dünya tasavvurunun oluşması için inşallah canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Üstün ahlakı yüksek teknoloji ile buluşturan, beşeri ve entelektüel sermayesi yüksek gençler yetiştireceğiz. İnşallah tüm bu faaliyet ve projeleri gerçekleştirirken; vefa, muhabbet, gönüllere dokunma, kucaklayıcılık, samimiyet ve ihlas kavramları çerçevesinde hareket edeceğiz. Efendimiz (sav) in gösterdiği yolda, ticaretini amaç değil araç olarak bilen, haram lokmadan uzak durmak için gerektiğinde kârından vazgeçen, Abdurrahman ibni Avf (RA) gibi Allah’ı ticaretine ortak kılıp O’nun yolunda harcamaktan geri durmayan, Sahabe efendilerimiz gibi dünyanın dört bir yanında ticaretiyle örnek olarak İslam’ı yayan, İmam-ı Âzam Efendimiz gibi kazancını da kaybını da kalbine sokmayan, kazandığını hayat standartlarını artırmak için değil de Allah yolunda harcama standartlarını artırmak için kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olabilmek için çabalayacağız. Tüm bunların yanında inşallah, iş hayatındaki değişime yön veren; çağı, dünyayı, dengeleri ve ekonomiyi iyi okuyan, ihracatı olmazsa olmaz olarak gören, üretim, inovasyon ve yüksek teknoloji odaklı düşünen, büyük resme odaklanmış, davaya adanmış, kim var denilince ben varım diyen iş adamları olacağız.” Konuşmaların ardından Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nin 10.Dönem Başkanı ve Yönetim Kurulu takdim edildi.

YENİ YÖNETİM ŞÖYLE

Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nin yeni yönetimi Muhammet Yasin Yarar Başkanlığında şu isimlerden oluştu; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Numan Küçüksarıkulak, Mehmet Soydemir, Galip Koyuncu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Hüzeyfe Soydemir, Yasin Doğan, Kamil Safa Ata, Selçuk Ayten, Ramazan Köroğlu, Mustafa Fatih Dalkıran, Celil Eskici, Niyazi Adabalı, Niyazi Celil Aras, Celalettin Özer, Ali Kaplan, Ömer Faruk Maşalı, Mevlüt Erdem Aydın, Ali Atlıoğlu, Yunus Emre Paşalak, Talha Özboyacı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim