Anadolu Gençlik Derneği, bu yıl yapılacak olan Mekke’nin Fethi Programını basın toplantısıyla duyurdu. Mekke’nin fethinin yıl dönümünü kutlamaktan ziyade fetih ruhunu kuşanma derdinde olduklarını ifade eden AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Fetih; insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir, Bizlerde fetih ruhunu hep birlikte yaşayabilmek adına 31 Aralık’ta Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan programa tüm Konyalıları davet ediyorum.” dedi.

‘HER YENİ GÜNDE FAYDALI İŞLERE DAHA FAZLASINI KATMA İMKÂNIMIZ VAR’

Doğan her günün, insan için bir imkân olduğunu söyleyen Kılıç, “Biz birbiri ardına gelen gündüz ve gecelerin her insan için iyiden, doğrudan, faydalıdan, haktan ve adaletten yana olmak için bir imkân olduğuna ve iki günü birbirine eşit olanın ziyanda olduğuna inanıyoruz. Her yeni gün yaptığımız iyiliklere, güzelliklere, faydalı ve doğru işlere daha fazlasını katma imkânımız var ve biz ulaştığımız zaman nimetinin bu yönde kullanılması gerektiğinin bilincindeyiz.” ifadelerini kullandı.

ZULÜMLER DEVAM EDİYOR!

İslam ülkelerinde yaşanan zulmün hala devam ettiğini hatırlatan Kılıç, yapılan zulümlerle ilgili, “Filistin toprakları işgalci İsrail tarafından işgal altında. Yemen’de, Libya’da, İran’da, Irak’ta, Keşmir’de sular durulmuş değil. Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskılar gün geçtikçe artarak devam ediyor. Nijerya’dan Somali’ye Müslümanların yaşadığı birçok Afrika ülkesinde çatışmalar nedeniyle kırsal alanlar boşalmış, yüz binlerce insan toplama kamplarında yaşıyor. Diğer taraftan; 8 Milyar insanın yaşadığı dünyamızda nüfusun üçte biri yeterli beslenme ve barınma imkânlarına erişemiyor. Yaklaşık son 6-7 yıl içerisinde on binlerce insan Akdeniz’i aşmaya çalışırken yaşamını yitirdi. Avrupa’ya ulaşan çocuklardan on binlercesi kayıp, kendilerine ulaşılamıyor. Her gece 800 milyondan fazla insan aç yatıyor.” dedi.

İNSANLAR DUYARSIZLAŞTIRILIYOR

Emperyalist güçlerin aynı zamanda kitleleri duyarsızlaştırdığına dikkat çeken Kılıç, insanların gerçeklerden uzaklaştırılması adına farklı etkinliklerle etki altında bırakıldığını söyledi. Kılıç, “Emperyalist güçler hem kendi ülkelerinde hem de sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak kitleleri duyarsızlaştırıyorlar ve hakikati örtbas etmeye çalışıyor. Dünyanın birçok yerinde insanlar savaşların ve çatışmaların gölgesinde yaşam mücadelesi verirken, emperyalizm eğlence sektörünün renkli ışıklarıyla geniş kitlelerin gözlerini boyuyor ve farklı uğraşlarla insanların gerçeklerden uzaklaştırılması adına her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı kutlamalar ile insanlığı etkisi altına almaya devam ediyor.” diye konuştu.

‘BU COĞRAFYANIN HARCI İSLAM’DIR!’

Mekke’nin fethinin yıl dönümünü kutlamaktan ziyade fetih ruhunu kuşanma derdinde olduklarını ifade eden Kılıç, bu kapsamda Anadolu Gençlik Derneği olarak 31 Aralık gecesinde tüm Türkiye’de, yüzlerce noktada Mekke’nin Fethi Programı düzenlediklerini söyledi. Fetih ruhunun verdiği sorumluluğu anlatan Kılıç, “Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir.  Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih; insanın, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

‘FETİH RUHUNU BİRLİKTE YAŞAYABİLMEK TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ’

Fetih ruhunu yaşamak ve yaşatmak adına 31 Aralık’ta gerçekleştirilecek programa tüm Konyalıları davet eden Kılıç, program hakkında bilgi verdi. Kılıç, “Bu seneki programda konuşmacı olarak Seyfullah Akyiğit hocamız, sanatçımız Yusuf Karaburç, Türkiye birincisi hafızlarımız Abdullah Altun ve Osman Bostancı ayrıca Piyanist Fahrettin Coşkuner gecemize renk katacak. Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla 31 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da Selçuklu Kongre Merkezine ülke genelinde gerçekleştireceğimiz programlarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim