Konya Yenigün Gazetesi yazarlarından Eğitimci yazar ve şair Salih Sedat Ersöz’ün yedinci kitabı ilk romanı olarak çıktı. ‘Akviranlı Topal Veyis’ başlıklı kitap Akören Belediyesi Kültür Yayınlarından yayımlandı. Kitapla ilgili Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan ve kitabım yazarı Salih Sedat Ersöz bir açıklama yaptı. 

‘AKÖREN’İN TANITILMASINA KATKI SAĞLAYACAK’

Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Akören’i o günkü adıyla Akviran’ı nahiye haline getiren, belediye teşkilâtının kurulmasına vesile olan ve ilk Belediye Başkanlığı’nı yapan Veyis Efendi’nin böyle bir romanda ele alınması kendisine bir vefa göstergesi olduğu kadar Akören’in tanıtılmasına da sebep teşkil edecektir. Bu sebeple Veyis Efendi’yi yeni nesillere tanıtmanın mutluluğunu yaşıyorum. Akören ismi bir romanda ilk defa yer almaktadır. Akörenli yazar ve şairimiz Salih Sedat Ersöz Hocama yazdığı ilk romanında Akören’e ve Akören Belediyesi’nin kurucusu Veyis Efendi’ye yer verdiği için şükranlarımı sunuyor, kitabın hayırlara vesile olmasını temenni ve niyaz ediyorum.”

‘ROMANIM  ANA HATLARI İLE GERÇEK BİR HAYATI KONU EDİYOR’

Kitabın yazarı Salih Sedat Ersöz’de yaptığı açıklamada ise, “Bu kitap benim yedinci kitabım ama ilk romanım. Yayımlanan bu ilk romanımda, büyük amcamızın hayatını seçmiş olmamın birinci sebebi vefa duygusu ikinci sebebi de kısa ama örnek alınacak hayatından ibretler ve mesaj alınmasını sağlamak, aynı zamanda da memleketimiz Akören’in tanıtımına katkıda bulunmaktır. Roman, ana hatları ile gerçek bir hayatı konu ediyor. Romanın geçtiği bazı yerler, bazı isimler farklı olsa da detaylar dışındaki olaylar tamamen gerçek.  Kitabın basımını üstlenen Akören Belediye Başkanı değerli İsmail Arslan Beyefendiye sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Romanın Başkahramanı Topal Veyis Efendi’nin Akören’e o zamanki adıyla Akviran’a nahiyeliği ve belediyeliği kazandırması ve ilk Belediye Başkanı olması hasebiyle, kitabın Akören Belediyesi Kültür Yayınları arasından basılması çok anlamlı olmuştur. Bu sebeple başka beye tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

MERVE DURGUT

Editör: TE Bilişim