Hayırsever iş insanı Nurullah Yılmaz tarafından yaptırılan ve hayırseverin anne ve babasının ismini taşıyan Ereğli 6 Nolu Alime-Muhlis Yılmaz 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış töreni öncesi kısa bir konuşma yaparak büyük bir sevinç ve gurur yaşadığını söyleyen Hayırsever Yılmaz, “Sağlık yatırımları bir bölgenin en önemli yatırımlarındandır. Yaşadığımız yerde bir insana bile katkı sağlayabiliyorsak bu son derece önemlidir. İlimize ve ilçemize katkı sağlayacak işler yapmaya devam etmeyi arzu ediyorum. Açılışı gerçekleştirilecek olan 112 acil istasyonunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ereğli’de bulunan 112 acil sağlık istasyonu sayısını 4’ten 6’ya çıkarttıklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’da, “Ereğli ilçemizin kapasitesi çok yüksek ve ihtiyaç çok fazla. Buradaki istasyonlarımızın tamamını hayırseverlerimizin ve belediyemizin desteği ile yeniliyoruz. Ereğli, hayırseverler konusunda tüm Konya’ya hatta ülkemize örnek olan bir ilçemiz. Burada hayırseverlerimiz adeta yarışıyorlar. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Oprukçu’da gereken her türlü desteği sağlıyor. Vatandaşlarımızın sağlık tesisine rahat ulaşabilecekleri yerlerden arsa tahsisi yaparak altyapı hizmetlerini tamamlayan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Oprukçu’ya ve hayırseverlerimize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyor, Bakanlığım adına teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Dr. Koç, Ereğli İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yavuz’a da kurumlar arası işbirliğini sağlamadaki çabaları nedeni ile teşekkür etti.

Hayırsever İş adamı Nurullah Yılmaz’ın büyük bir gayret ve süratle inşaatı tamamlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, “Hayırseverimizin annesi Alime teyzemizin ellerinden öpüyor sağlıklı bir ömür diliyorum. Babasına Allah’tan rahmet temenni ediyorum. Bu güzel eser için tekrar teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılışı gerçekleştirilecek olan sağlık tesisinin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Oprukçu’da “ Hayırseverlerimize, belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Allah, sağlığından olmadan önce herkese sağlığının kıymetini bilmeyi nasip etsin. Sağlıktan kıymetli hiçbir şey yok. Allah hayırlı, uğurlu etsin” diyerek eserin tamamlanması noktasında destek olan herkese teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından Ereğli Belediye Başkanı Oprukçu’ya sağlık tesislerine vermiş oldukları destek ve arsa tahsisleri nedeni ile teşekkür ziyareti gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, yapılan yatırımlarda yerel yönetimler ile işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Oprukçu’da yenilenen sağlık tesisleri nedeni ile İl Sağlık Müdürü Koç’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim