Modernizmin ve kapitalizmin en büyük hedefinin aile kurumu olduğunu belirten Aileyi Destekleme Derneği Başkanı Cemil Paslı, “Bu kurumun tesisi önünde her türlü engele destek verirken, yıkılması için gerekli bütün imkanlarını kullanır. Toplumların temel taşı olan sağlıklı birey ve huzurlu toplumun gereği aile kurumumuza yönelik saldırılar her geçen gün artmaktadır. Ahlak dışı yaklaşımlar özendirilmekte, dinimize, geleneğimize, örfümüze ve aile yapımıza aykırı yaklaşım ve söylemler cesaretlendirilmektedir” dedi.

Cemil Paslı, yayınladığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  “Son günlerde, bazı mahfillerce gündemde tutulan ve yayılmaya çalışılan ahlak dışı fikir ve davranışlara, Allah'ın ayetlerini okuyarak eleştiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı destekliyoruz.

“Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir” sözleriyle bir Stk’nun Dib Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın şahsında İslam’ı da hedef aldığı aşikardır.

Bu konu üzerinden dinimiz İslam'a ve müslümanlara hakaret eden bir kısım meslek kuruluşlarını ve kişileri protesto ediyoruz. Bu necip milletin inancına ve değerlerine hiç bir kurum ve kişinin hakaret etmesine asla müsaade etmeyiz.

1000 yıldan fazla zamanda İslam'ın bayraktarlığını yapmış bu milletin her ferdi her zaman olduğu gibi bugün de dinine, kitabına saygı ve hürmetini gösterecek bu gibi yakışıksız girişimlere prim vermeyecektir. Müslüman Türk Milletimize muhabbetle ilan ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim