Kış soğukları ülke genelinde kendini hissettirmeye başladı. Doğal gazın kullanılmaya başlandığı bu günlerde alacağınız küçük önlemlerle hem doğal gaz faturanızda önemli oranda tasarruf sağlayabilir hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına destek olabilirsiniz. Türkiye enerji pazarının önde gelen oyuncuları arasında yer alan Enerya, tesisatların bakımından menfez kullanımına, kombi bakımından ev içinde alacağınız küçük önlemlere kadar doğal gazı verimli kullanmanın ipuçlarını paylaştı.

Doğal gaz, tüm dünyada en güvenli yakıt olarak kabul ediliyor. Doğal gazın kullanılmaya başlandığı bu günlerde alacağınız küçük önlemlerle hem doğal gaz faturanızda önemli oranda tasarruf sağlayabilir hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına destek olabilirsiniz. İşte, Türkiye enerji pazarının önde gelen oyuncuları arasında yer alan Enerya'dan kış aylarında verimli doğal gaz kullanımı için vatandaşlara tavsiyeler!

DOĞAL GAZ KULLANIMI İLE EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK MÜMKÜN

Binalardaki ısı kayıpları verimliliği düşüren en büyük etkenlerden… Dış cephe kaplaması, kombi kullanımı gibi alınacak önlemlerin doğal gaz kullanımında etkili olduğunu belirten Enerya, yılın farklı mevsimlerinde farklı fonksiyonlarından faydalanılan kombilerin düzenli bakımının oldukça önemli olduğunu vurguladı. Kombi bakımı sırasında filtre temizliğinin de önem taşıdığını belirten Enerya, filtre temizlenmediği zaman kombideki sıcak sudan da istenilen performansın elde edilemeyeceğini ve bunun da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep olacağını açıkladı. Aynı zamanda kombinin elektrik ile çalışan bir cihaz olduğu için elektrik bağlantılarının da sorunsuz olmasının oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Bacaların ve bağlantı noktalarının çekiş kontrollerini yetkili kurumlara kontrol ettirmeleri ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiği noktasında vatandaşları uyardı.

Konutlardaki ısının en çok duvar ve pencere gibi alanlardan kaybedildiğine dikkat çeken Enerya, binalarda enerji kaybını önlemek için mantolamanın oldukça önemli olduğunu söyledi. Mantolamaları olmayanlara radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları yerleştirmesi ve bununla birlikte kapı ve pencerelerin çift cam ya da PVC olmasına dikkat edilmesi tavsiyesinde bulundu.

DOĞAL GAZ İLE TEMİZ HAVA, ISINMADA KONFOR VE EVİN BÜTÇESİNE KATKI SAĞLAYABİLİRSİNİZ

Temiz enerji olan doğal gaz, şehre kazandırılan temiz hava, ısınmada konfor ve evin bütçesine katkı sağlıyor. Bunun yanında doğal gaz sağlık için de oldukça önemli. Aynı zamanda bazı bölgeler kışın birçok alternatif ısınma sistemi kullanıyor. Ancak uzmanlar, bu sistemlerin bazılarının mekan içerisindeki havayı devir daim ettiği için sağlıksız olduğu konusunda açıklamalarda bulunuyor. Bu yönden baktığımızda da doğal gaz en sağlıklı ısınma sistemi olarak karşımıza çıkıyor.

TASARRUFLU DOĞAL GAZ KULLANIMI İÇİN;

Radyatörlerin önünü eşya ile kapatmayın. Evin kullanılmayan bölümlerindeki radyatörleri kapatın. Kapı ve pencerelerin çift cam ya da PVC olmasına dikkat edin. Sıcak su borularını izole ettirin. Oda termostatı kullanın. Bacalı cihazları dolap içine yerleştirmeyin. Radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları yerleştirin. Kapalı perdelerin ısı kaybını yüzde 25 oranında önlediğini unutmayın. Kombinizi sürekli açıp kapatmayın. Yemek pişirirken fırının kapağını açmayın. Menfezleri kapatmayın. Kombi bakımınızı düzenli yaptırın. Yoğuşmalı kombileri tercih edin.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim