Özel Öğretim Kursları Ve Muhtelif Kurslar Geliştirme Derneği (KURS-DER ) Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yalçın ve Mehmet Kavaklılar, Mart 2020 den beri pandemiden en çok etkilenen eğitim sistemimiz oldu. Öğrencimiz mağdur, velimiz mağdur, öğretmenimiz mağdur, işletmecimiz mağdur, bu sektör sayesinde ekmek yiyen birçok sektör mağdur oldu. Pandemi döneminde en çok mağdur olan ve bedel ödeyen eğitim sistemimiz oldu.

Konu hakkında yazılı bir açıklamada bulunan KURS-DER Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yalçın ile Mehmet Kavaklılar, “8.sınıf ve 12.sınıflar 4-5 ay sonra sınava girecek ama yaklaşık 9 aydır yüzyüze eğitim görmediler. Bu çocuklarımız LGS ve YKS de nasıl başarılı olacaklar. Maalesef ki ekonomik seviyesi orta ve alt gelir grubuna sahip ailelerin mağduriyetleri kat ve kat artıyor. Bu çocuklar özel ders alamıyorlar, özel ders alan öğrencilere göre daha başarısız olacaklar.

Bu konuda çok daha önemli bir olay var ki maalesef öğrenciler şuan merdiven altı diye tabir edilen hangi sağlıksız ve kimliksiz MEB’e bağlı olmayan yerlerde özel ders adı altında güya öğrenim yapmaktalar. Bu ise hem mali açıdan hem de sağlık ve güvenlik açısından tehlike arz etmektedir Böylece veliler bu tip yerlere çocuklarını gönderirken hem çocuklarını kaybediyorlar hem para kaybediyorlar ve asıl önemlisi ülke geleceğimizi kaybediyoruz bu duruma acilen çare bulunmalı bunların önüne geçilmelidir

Özel Sektörde çalışan öğretmenler bu süreçte en çok mağdur olan kesim oldu. Bu sürecin uzaması demek mağduriyetlerin artması demek o yüzden gerekli tüm tedbirler alınarak eğitime bir an önce başlanmalı. Hali hazırda 6-7.sınıf ve 10-11.sınıf öğrencileri Mart 2020 den beri okul yüzü görmedi diğer gruplarda 1 ay gibi kısa bir süre haftanın 2 yarım günü sadece okul yüzü gördüler. Maalesef bunun sonucu çok ağır olacak bir nesil öğrenci heba oluyor.

Nasıl ki bir market, bir AVM açık ve insan sirkülâsyonu oluyor, bu tür yerlere göre daha güvenilir olan Okullar HES Kodu ve diğer önlemler alınarak acilen açılması istiyor ve talep ediyoruz. Öğrencilerin yasaklardan muaf olmaları ve gelecekleri için bir an önce Eğitimlerine başlamaları gerekmektedir. Geleceğimizin teminatları olan öğrencilerimizi heba etmeme adına MEB harekete geçerek yüz yüze eğitimi başlatmasını, eğitimciler olarak istiyoruz

Son olarak her şart ve ortamda Milli Eğitim’in bir paydaşı olarak devletimizin yanında ve hizmetindeyiz. Devletimizin de bu süreçte bizim yanımızda olacağına inancımız tamdır. En kısa zamanda özel okulların ve özel kursların yaşadığı sıkıntıların çözümünde somut adımların atılacağı kanaatindeyiz.” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim