Konya Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi "Hafızlık Yetenek Sınavı" ile erkek öğrenci kabul eden ve halen Türkiye'nin 40'a yakın ilinden ve 10 farklı ülkeden tamamı hafız 246 öğrenci eğitimine devam ediyor. Okul Müdürlüğü ile Meram İlçe Müftülüğü arasında yapılan işbirliği çerçevesinde tamamı hafız 25 din görevlisi tarafından öğrencilerin hafızlıklarının takibi ve pekiştirilmesi yapılıyor. Mustafa İlboğa İmam Hatip Lisesi’nde verdikleri destek ile  eğitimin kalitesine değinen Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Kulu, “Okulumuza yetenek sınavı ile öğrenci alıyoruz. Türkiye’de ilahiyat odaklı 9 okul bulunuyor. Bunlardan biri de Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi’dir. Öğrencilerimizi birebir takip ediyoruz, koçluk sistemi uyguluyoruz. Bununla birlikte öğrencilerimizin hafızlarını pekiştirmek adına Meram İlçe Müftülüğü ile bir protokol imzaladık. Dört yıldır öğrencilerimize 25 tane din görevlisi tarafından dersler verilerek Kur’an-ı Kerim bilgilerini, uygulamalarını daha iyi seviyelere çıkarıyoruz. Velilerimiz ve öğrencilerimiz budan çok memnun oldukları ve bunu çevrelerine de anlattıkları için okulumuz yoğun talep gördü. Bu yıl ilk mezunlarımızdan 60 öğrencimiz üniversite sınavına girdi. 57 tanesi üniversiteye yerleşti. Bu da Türkiye çapında rekor seviyesinde bir rakamdır” ifadelerini kullandı.

‘DONANIMLI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİYORUZ’

Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

Mustafa İlboğa olarak daha donanımlı daha bilgili öğrenci yetiştirdiklerinin altını çizen Mustafa Kulu, “Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin proje okulu olması nedeniyle öğrencilerimiz erkek hafız, erkek ve 9’uncu sınıf seviyesinde olmalıdır. Bu öğrenciler daha önceki yıllarda okullara gittiklerinde normal imam hatip lisesini veya ortaöğretim kurumlarında hafızlara özel bir program uygulanmıyordu. Ama bizim okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı hafız öğrencilerin eğitim- öğretim göreceği bir müfredat geliştirdi. Bu öğrencilere temel İslami Bilimlerini daha yoğun, daha öğretici ve daha uygulanabilir bir şekilde vererek bu öğrencileri daha çok İlahiyat Fakültesine yönlendirerek hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de devletimizin farklı kademelerinde daha donanımla hafız bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZE KARŞILIKSIZ BURS VERİYORUZ’

Mustafa İlboğa İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilere karşılıksız burs verdiklerini bildiren Kulu,“Türkiye Diyanet Vakfıyla Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı protokol çerçevesinde hafızlık okuyan öğrencilere eğitim- öğretim hayatları boyunca 300 lira karşılıksız burs veriyor. Bu öğrenciler hem bu bursları alıyorlar hem de okulumuzda şartları tuttuğu için parasız yatılı kalabiliyorlar. Okulumuzun da sosyal aktivite etkinlikleri öğrencilerimizin hem yaş seviyesine hem de onların gelişimine yönelik düzenleniyor. Bu sebeple okulumuz yoğun talep görüyor. Kendi okul türümüzde en yüksek başvuruyu yıllardır okulumuz alıyor. Öğrencilerin teveccüh göstereceği futbol gibi branşların yanında güreş, atletizm, judo, karate gibi öğrencilerin hem ruhsal hem bedensel gelişimine yardımcı olmak için bir spor kulübü kurduk. Bu kulüp vasıtasıyla biz hem amatör olarak yarışmalara, müsabakalara katılarak öğrencilerin hem bedensel hem de ruhsal gelişimlerini destekliyoruz” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTE SINAVINDA BÜYÜK BAŞARI YAKALADI’

Öğrencilerin üniversite sınavında büyük başarı yakaladıklarına değinen Kulu, “Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak yeni bir okuluz. İlk defa bu yıl mezun verdik. Toplamda 60 öğrencimiz üniversite sınavına girerken 60’ıda başarılı oldu.. Öğrencilerimizin 47 tanesi ilahiyat fakültelerini tercih etti. Proje odaklı İmam Hatip Lisesi olduğumuz için ağırlıklı olarak öğrencilerimizi ilahiyat fakültelerine gönderdik. Akademik camiada da çok teveccüh oldu. Özellikle de ilahiyat fakültesindeki hocalarımız imam hatiplerden önce ilahiyat fakültelerine çok teveccüh olmadığını hep bahsediyorlardı. Bizim okulumuz vesilesiyle bu ön yargı kırılmış oldu. Hafız öğrencilerin velilerini okumuza davet ediyoruz. Bizim okulumuzda 35 ilden 10 ülkeden öğrenciler bulunuyor. Bu öğrenciler Hakkari’den Manisa’ya kadar Türkiye coğrafyasında öğrenciler arasında çok güzel bir iletişim oluyor. Çocuklar Anadolu irfanını, Konya’nın kültürünü burada öğrenip kendi memleketlerine donanımlı bir şekilde gidiyor” dedi. İmam Hatip Liselerine olan talebin arttığını ifade eden Kulu, “Öğrenciler daha önce başka okullarda alamadıkları eğitimi bizim okulumuzda hafızlara özel spesifik özel bir alanda öğrenmiş oluyorlar. Hafızlıklarını pekiştirmiş, unutmamış oluyorlar. Bir de burada din görevlileriyle aralarında çok güzel bir tecrübe paylaşımı ve görevliler tarafından onlara bir hal transferi oluyor. Yani öğrencilere rol model oluyorlar. Mesleki uygulama konusunda 9’uncu sınıfta müezzinlik, 10’uncu sınıfta imamlık, 11’inci sınıfta hatiplik, 12’inci sınıfta vaaz, tecviz, tekvin gibi bir din görevlisinin yapması gereken tüm görevleri öğrenciler okulumuzda gerçekleştiriyorlar. O nedenle hafız olan tüm öğrencileri okulumuza davet ediyoruz. İmam Hatip Liselerine olan talep arttı ama bizim okulumuz özel bir yapıda olduğu için Türkiye genelinde yoğun talep alıyoruz. İmam Hatip okulları arasında Türkiye’de en yüksek müracaatı Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi aldı. Bu da öğretmen arkadaşlarımızın ve okulumuzun başarısıdır” diye konuştu. Yabancı uyruklu öğrencilere de büyük katkılar sağladıklarını ifade eden Kulu, “Somali, Sudan, Ürdün, Filistin, Yemen, Suriye, Irak gibi ülkelerden öğrencilerimiz de bulunmaktadır. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz de sağ olsunlar teveccüh göstermekteler. Onların da hem oryantasyonunu hem kaynaşmalarını sağlıyoruz ve onlara da özel eğitim veriyoruz”

‘ÖĞRENCİLER ARA TATİLİ İSTANBUL’DA KAMPDA GEÇİRİYOR’

Öğrencilerimizin akademik başarısını artırmak için tatil zamanları il dışında ve il içinde alışma kampları düzenlediklerini ifade eden Kulu, “Ara tatilde İstanbul Beyoğlu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerimize bir kamp düzenledik öğrencilerimiz öğlene kadar etüt çalışmalar ve deneme sınavları yaptılar öğleden sonra İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ettiler bizi Gözlem ve tecrübelerini artırdılar akademik başarıyı yakalamak anlamında gezi çok faydalı oluyor”ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim