‘Sendika Liderliği Eğitim Programı’ geleceğin Sendika Liderlerini yetiştirmek için planlandı. Alanında öncü uygulamalar ile bilinen Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversite Şubesi,  Milli Akademi işbirliğinde 11 hafta sürecek bir eğitim programı düzenledi.

Eğitim-Bir-Sen Konya Üniversite Şube Başkanı Şenol Metin, program açılışında yaptığı konuşmada program ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Şenol Metin konuşmasında “Kudüs şairi Mehmet Akif İnan’ın kurucu liderliğinde 14 Şubat 1992’de çıktığımız yolculuğun, sendikamızın kuruluşunun 30.yılında geleceğin sendika liderlerini yetiştirmek için böylesi bir program tertip ettik. Liderliğin doğuştan mı sonradan kazanılan bir yetenek mi olduğu tartışmalarında bir eğitim sendikası olarak vereceğimiz cevap bellidir. Bu nedenle geleceğin sendika liderlerini yetiştirmek için böylesi bir programı tasarladık” dedi.

Açılış dersi 12 Şubat Cumartesi günü Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Koyuncu tarafından Türkiye’nin Toplumsal Yapısı başlığında yapıldı. Toplumsal Yapı Analizi, Toplumsal Değişme ve Aktörleri, Modernleşme, Göç Olgusu ve Göçün Toplumsal Değişime Etkisi üzerine Prof. Dr. Ahmet Koyuncu’nun yaptığı sunum soru-cevap ile sona erdi. Başkan Şenol Metin program dönütlerinin olumlu olması durumunda Programı Tezsiz Yüksek Lisansa dönüştürmeyi planladıklarını da söyledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim