10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkan Yardımcıları Ali Taşpınar, Ahmet Aka Yenigün Gazetesine ziyarette bulundu. Ziyarette misafirlerle Yenigün Gazetesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Harun Yılmaz ile Yeni Medya Koordinatörü Mehmet Ali Elmacı misafirlerle ilgilendi.

‘DENK BÜTÇE OLUŞTURULMALI’

Gerçekleştiren ziyarette konuşan Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, “İnsanlarımıza yaşanan ekonomik sıkıntı Yeniden Refah Partisi olarak neden bu duruma geldiğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bunun sebebi üretmeden tüketen bir toplum olmamız.  Türkiye olarak dışarıdan yoğun bir şekilde borçlanıyoruz.  Borçlandığımız için de geçen yılın birikimleri bugünlere kadar geliyor. Denk bütçe yaparak insanları borçlandırmadan vatandaşlarımızı vergi yükü ve faiz yükü altında ezmeden, kendi kaynaklarımızla ile yapmak. Bizler vatandaş ve devletten istiyoruz ki israftan uzak durup, kendi imkanlarımız dahilinde başkasına ihtiyaç duymadan her türlü imkanı da kendi içimizden arayarak çözüme kavuşturalım.  Genel Başkanımızın ekonomik olarak yıllık 100 Milyar Dolar bu rakam bir sene için değil, her yıl için geçerli olmak üzere yıllık 100 Milyar Dolar kaynak paketi açıkladı. Bunun 50 bin Dolar’ını borçları ödemek için açıkladı. Geri kalan 50 Bin Dolar’da Türkiye’nin kalkınması için iç piyasa da kullanılacak. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu.  Bu durumu durumumuzu ortaya çıkaran bir gerçek olarak söylüyorum.  Genel Başkanımız bu açılan kurumu kaldırarak bunun yerine Milli Kaynak Müdürlüğü kuracaklarını ifade ediyorlar. Bizim çıkış hedeflerimiz diğer partilerden farklı. Bu milletin kendi değerleri ile kendi parası ve imkanları ile parası da içerisinde kalması. Bizler sömürü düzenine karşıyız. Bu sebeple kendimiz üretelim kazanalım diyoruz” ifadelerini kullandı.

‘VATANDAŞLARIMIZIN PARTİMİZE TEPKİLERİ OLDUKÇA İYİ’

Yeniden Refah Partisine sahada vatandaşların destek verdiklerini ve ilgilerin yüksek olduğuna dikkat çeken Özerdem, “Yeniden Refah Partisinin 1'inci Olağan Büyük Kongresi, 44 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Bu rakama şuana kadar hiçbir siyasi parti ulaşamadı. Kongremize gelenlerin yoğunluğu gençler oluşturuyordu.  Bizim politikalarımız ve hedeflerimiz gençlerimize yönelik.  Gelecek gençlerimiz ile olacak. Biz gençlerimiz geleceği sadece onları oyları ile değil, onlarla yüz yıllık Türkiye’nin geleceğini inşa etmek istiyoruz.  Konya’da 12 ilçede teşkilat çalışmalarımızı tamamladık. Yoğun bir şekilde de 31 ilçesinde de teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyoruz. Nisan ayının sonuna kadar Konya’da teşkilatlanma çalışmalarını tamamlamak istiyoruz.  Genel Başkanımız Şubat ayı içerisinde Konya’ya bir ziyaret gerçekleştirerek, Konya’da teşkilatlanma faaliyetlerinde bulunacak.  Fedakârca görev yapan gazeteciler, insanlara haber ve bilgi akışını sağlama gibi çok önemli bir misyonu üstlenmektedir. Gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanı sıra günümüzde yaygınlaşan internet medyasında görev yapan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim