Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

Çumra Belediyesi’nce her yıl geleneksel olarak düzen ancak pandemi nedeniyle ara verilen ‘’Tarım Bayramı’ bu yıl gerçekleştirilecek. İçerisinde çeşitli etkinliklerin yer alacağı Tarım Bayramı kapsamında  yarışmalar da düzenlenecek. Çiftli memleketi olması nedeniyle yarışma bünyesinde kavun, şeker pancarı, denelik mısır ve çerezlik kabak ürünleri dallarında ürünlerin değerlendirilmesi yapılacak. Değerlendirme sonunda dallarında dereceye giren çiftçilere çeşitli hediyeler verilecek.

Belediye Başkanı Av. Recep Candan özlemini duydukları Tarım Bayramı’nı yeniden düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek ‘’Coğrafi işaret aldığımız, artık tescilli olarak marka haline gelene Çumra kavunumuzun da tanınırlığını daha da arttırmak için öncesinde güzel bir yarışma yapmak istedik… Eşsiz bir coğrafya da yaşıyoruz. İlçemizde bereketli topraklarımızın bizlere sunduğu yöremize has bir çok ürünümüz bu vesile geçmiş yıllarda olduğu gibi Çumra’mızın tüm tarımsal değerlerini muhafaza etmek için çaba sarf ediyoruz.  Tarımsal ürünlerimizin korunup gelecek nesillere de aktarılması için yaptığımız bu etkinlikler faydalı olacak. Biz bu etkinliklerin sürdürülebilirliği açısından gelecek yıllarda da yapmayı planlıyoruz. Ben bölgemizdeki çiftçilerimizin de etkinliğimizde olmalarını istiyor ve kendilerini davet ediyorum.” dedi.  Yarışma ile ilgili müracaatlar Çumra Belediyesi Bası Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğ’ünden veya internet üzerinden online gerçekleştirilecek. Başvuru ve detaylara http://tarim.cumra.bel.tr  linkten ulaşılabilecek.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim