Çumra Belediyesi çocuklar için, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde insanların değişen yaşam tarzlarının, alışkanlıklarının, iletişim biçimlerinin görsel sanatlar yoluyla ifade edileceği " Çocuk Gözüyle Pandemide Resim " konulu resim yarışması düzenledi.

Çumra’da pandemi döneminin etkileri çocukların hayal dünyasından çizimler ile yansıyacak. İlçede çocukların gözünden pandemide resim yarışması düzenlediğini sosyal medyada yaptığı açıklama ile duyuran Çumra Belediyesi, Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmada çocukların hayal gücünü sanatsal faaliyetler ile aktarması, yaratıcı yeteneklerin belirlenmesi ve desteklenmesini amaçlıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, insanların sosyal hayatlarındaki olanaklarının kısıtlandığı pandemi sürecinin olumsuz etkilerini, sanatın iyileştirici ve bütünleştirici gücünü kullanarak giderebilmeyi hedeflediklerini belirtti.

‘KÜLTÜR VE SANAT FAALİYETLERİMİZ PANDEMİYE RAĞMEN DEVAM EDECEK’

Çumra’da pandemi dönemine rağmen sanat ve kültürel etkinliklerin önünü açıcı faaliyetler üretmeye devam edeceklerini kaydeden Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, “Çumra Belediyesi olarak salgın dönemi içinde açık hava sineması, fotoğraf yarışması ve spor alanında birçok yarışma ve turnuva düzenledik ve düzenlemeye de devam edeceğiz. Sanatın ve kültürel yaşamın tarımla birlikte 9 bin yıl önce şekillendiği bu topraklarda çocuklarımızın hayal gücüne inanıyor onlardan güzel resimler bekliyorum. Salgın nedeni ile evde kalan çocuklarımıza motivasyon olması hem de onların Çumra’yı pandemi döneminde en güzel şekilde yansıtacakları dileği ile resim yarışmamız hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim