Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu üyeleri, her ay geleneksel olarak icra ettikleri olağan toplantıyı 10 Ekim Pazar günü Sırçalı'da bir araya gelerek gerçekleştirdi. Toplantıya Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Sadık Gökce ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Sucu, Sedat Ulupınarlı, Anuș Gökce,  Eski Çumra Belediye Başkanı Zeki Türker, Elife Yılmaz Mısral, Ahmet Yavuz, Ahmet Gök, Uğur Köfe ve misafirler katıldı. Osman Saçan bağlama, Necati Ballı ve oğlu Hasan Ballı cümbüş çalarak türküler söylediler. Şair Ahmet Gök, Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünü saz ekibinin eşliğinde seslendirdi. Saz ekibi de çuhadaroğlu  peșrevinden sonra "Sille", “Elma Çiçeklerini Takma Başına", "Şafak Söktü Yine Sunam Uyanmaz" vs  türküleri söylediler.

Toplantıda Ahmet Gök kızı için yazdığı bir şiirini, Uğur Köfe, bestesi yapılan birkaç şiirini, Ahmet Yavuz "Ayrılık", Anuș Gökce "Naat" ve "Aşk Olsun", Abdullah Sucu "Eylül Ardı Ekim Sonu" adlı şiirlerini okudular. 

Toplantının masrafını Çumra eski belediye başkanlarından Başkan Zeki Türker üstlendi. Toplantı ikindiden sonra sona erdi.

ANUȘ GÖKCE

Editör: TE Bilişim