Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu Çatalhöyük’ü ziyaret etti. Topluluk Başkanı Sadık Gökçe başkanlığında düzenlenen gezi ev inceleme çalışmasına gurup üyelerinden Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, Ekrem Çelik, Sedat Ulupınarlı, Mehmet Seviş, Anuş Gökçe ve bir gurup Çumralı katıldı.

Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Sadık Gökçe, “Çatalhöyük Çumra’mızın tarihi, turizmi ve ticareti açısından aslında can damarıdır. Bizler bunun farkında değiliz. Çatalhöyük bizim için ve insanlık için çok önemlidir. Burada yapılan çalışmalar insanlığın tarihine dair önemli ayrıntılar ve ipuçları vermektedir. Bizler Çumra Kültür ve Sanat topluluğu olarak bu dönem kazı çalışmalarının sona ereceği gün Çatalhöyük’ü ziyaret edip Kazı Başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan’dan bilgi almak istedik. Kendileri sağ olsunlar bizlere çok değerli bilgiler verdiler. Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu olarak bizler halkımızı Çatalhöyük konusunda daha fazla aydınlatmak için gerekli çalışmaları yapacak ve yapılan çalışmalara gereken desteği vereceğiz” dedi.

Topluluğa bilgi veren Çumra Çatalhöyük Kazı Başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan da Çatalhöyük’te 1990’lı yıllardan bu yana kazı çalışmaları yaptıklarını ve hem Çatalhöyük’e hem de Çumra ya değer katmaya çalıştıklarını, bu manada yapacakları çalışmalarda tüm Çumralıları yanlarında görmekten memnun olacaklarını ifade etti. Çumra Kültür ve Sanat Topluluğunun bu anlamlı ziyaretinden memnun kaldıklarını ifade eden Türkcan ayrıca Çatalhöyük’te yaptıkları kazı çalışmalarına özel destek verdikleri için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan’a ve PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’a teşekkür etti.

Çatalhöyük gezisine katılan Çumralılar da gezinin kendileri için çok faydalı olduğunu, Çatalhöyük hakkında doyurucu bilgiler aldıklarını ve bu tür faaliyetlere katılmalarını tüm Çumralılara tavsiye ettiklerini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim