Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen Çumra’nın 26 Haziran 1926 tarihinde ilçe oluşunun 96. yılı için düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü. Çumra Durmuş Ali Çalık Şehir Stadyumunda düzenlenen etkinliğe ilçe halkından binlerce kişi katıldı. Şöhretler karması futbol ve ayak tenisi final müsabakaları ile başlayan etkinlikler çocuklara yönelik; bubble show, kukla ve ilizyon gösterileri, palyaço ve yüz boyama etkinlikleri ile devam etti. Akabinde mehteran, halk oyunları ve tekvando gösterileri sergilendi. Etkinlikte içerisinde Çumra’nın yerel sanatçıları tarafından sergilenen canlı performans ile katılımcılar şarkılar eşliğinde eğlendi. Programın son kısmında ise ve Eser – Ezgi Eyüboğlu konseri sahne aldı. Konser halk tarafından beğeni ve yoğun ilgi ile karşılandı. Çumra’nın ilçe oluşunun 96. yıl etkinlikleri havai fişek gösterile ile sona erdi.

“Mirasımızı Devam Ettirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz”

Programda konuşan Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan, Çumra’nın tarihte özel bir yerinin olduğuna vurgu yaptı. Candan yaptığı konuşmada; “Çumra, Osmanlının dev projelerine ev sahipliği yapmış bir ilçedir. Sultan Abdülhamid Han döneminde tasarlanan, sulama projeleri ve Hicaz demiryolu bunun en büyük örneğidir.  Konya’nın sulu tarım yapılan ve en çok üretim yapılan ilçesi açık ara ile Çumra’dır. 10 Bin yıl önce Çatalhöyük’te insanlar barış içerisinde yaşamışlar. Bu mirası bugün Çumra olarak devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çumra’mızın kuruluşu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 26 Haziran 1926 tarihinde gerçekleşmiştir. Çumra’mız bir muhacir şehridir. Balkanlardan gelen göçmenlerimize Çumra mesken olmuştur. Daha sonrasında Hadim’den, Bozkır’dan, Güneysınır’dan, Akören’den, Kırım’dan ve ülkemizin her bir coğrafyasından, ova, Türkmen ve dağ köylerimizden gelen insanlarımız ile biz Çumra’yı oluşturmuşuz. Huzur içerisinde bir 96 yıl yaşamışız. Rabbim nice 96 yıllara huzur ve mutlulukla hepimizi kavuştursun.” İfadelerini kullandı.  

“Çumra’mızın Huzuru ve Mutluluğu İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz”

Selçuklu Belediyesi’nin dev sağlık yatırımı Konya’ya değer katacak Selçuklu Belediyesi’nin dev sağlık yatırımı Konya’ya değer katacak

Çumra’da geçmişte ve geleceğe yönelik yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Candan; “Candan Bugüne kadar Çumra’mıza hizmet eden belediye başkanları, kaymakamlar, vekiller, bürokratlar, sanayiciler, iş adamları ve çiftçilerimizden taş taş taş üstüne koyan kim varsa hepsinden Allah razı olsun. Bugünde var gücümüzle halkımızın duasıyla çalışmaya devam ediyoruz. Çumra Şeker’in kurulması ile ilçemiz önemli bir dönüm noktası yaşadı. Yaklaşık 3 bin kişi bu tesislerde istihdam ediliyor. Bugünde Çumra Organize Sanayimizin yeni genişleme alanı ile İnşallah önümüzdeki 5 sene içerisinde Çumra’mıza 300 yeni sanayi tesisi kazandırmanın arifesindeyiz ve bunun için çalışıyoruz. Bu tesislerde 10 bin gencimiz Allah’ın izni ile istihdam edilecek. Çumra’mızın imar sorununu çözerek toplu konut alanları ile ilçemizi daha mutlu ve yaşanabilir hale getirmek düşüncesiyle Konya’nın 4. merkez ilçe yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca Çumra’mız, Konya ilçeleri içerisinde merkez ilçe olmadan hızlı tren seferlerini tek olduğu ilçe olma özelliğine sahiptir. Toros dağlarının suları Akdeniz’e akarken 20 yıl öncesinde başlayan Mavi Tünel projeleri ile şimdi o sular ovamıza akıyor. Yine Konya merkez ilçelerinin dışında sadece Çumra’mız, Toroslardan gelen memba suyundan yararlanıyor. Bu duygu ve düşüncelerle birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyor, tüm ilçe halkımızı sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

HABER MERKEZİ