Son 1,5 yılda beklediği kadar rahmeti alamayan Konya bunun sıkıntısını uzun bir süre çekmiş, rahmetin yeterince düşmemesi nedeniyle su krizi gündeme gelmişti. Şehri besleyen su kaynaklarında gözle görünür bir düşüş olması, şehrin su rezervlerinin günden güne erimesi, yeraltı suyu kaynaklarının hızla tükenmesi ve bunun neticesinde obrukların sayısının her geçen gün büyük bir hızla artması, gelecek adına endişe uyandırıcı bir durum olarak belirmişti. Bunun yanında Türkiye’nin tahıl ambarı olan ve ihtiyaç duyulan hububat ürünlerinin önemli bir bölümünü tek başına karşılayan Konya Ovası’nda susuzluğa bağlı kuraklık baş göstermiş, tarımda verimliliğin de azalacağı yönünde endişeler doğmuştu.

RAHMETİN ŞÜKRÜNÜ EDA

ETMEK İÇİN SECDE YAPILDI

Böylesi sıkıntılı günler yaşanırken Konya genelinde hemen her hafta Cuma namazı öncesinde ya da sonrasında biraraya gelen Konyalılar, rahmet için el açıp dua ediyor ve yağmur rahmetinin suya hasret olan toprakla buluşmasını diliyordu. İçinde bulunduğumuz kış mevsiminde ise rahmetin bol ve bereketli bir şekilde düşmesi herkesi sevindirdi. Daha önce camilerde organize olarak rahmet için dua eden Konyalılar, bu kez düşen rahmetin şükrünü eda etmek için secdeye kapandı.

‘RAHMETİNİ ESİRGEMEYEN

ALLAH’A ŞÜKÜRLER OLSUN!’

Ocak ayının başında Konya’nın beyaz berekete teslim olduğunu söyleyen Hikmet Şen, “Şükür ki aradığımız, gözlediğimiz, beklediğimiz rahmet tüm Konya’yı sardı. Şehir merkezinde kar zamanla eriyip gitti ama taşrada, kenar semtlerde, köylerde halen var. Geride kalan 2-3 gün içerisinde de güzel yağmur ve arkasından kar yağdı. Şükürler olsun, bu dönemde aldığımız rahmet gelecek adına bizi umutlandırdı. İnşallah bu yağışlar mevsime yayılır ve aralıklarla da olsa devam eder. Toprağımız suya aç, yeraltı sularımız ciddi oranda çekildi. Bu dönemde düşen rahmet açlığımızı gidecek. Bu anlamda yapılan dualara icabet ediyor ve şükrümüzü yaratana beyan ediyoruz. Bugün de camilerimizde Cuma Namazı’nın farzından sonra şükür secdesi yapıldı. Buna da iştirak ettik. Allah kabul etsin” ifadelerini kullandı.

MEVLÜT EGİN

Editör: TE Bilişim