Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önderliğinde çevre bilinci ve sıfır atık projeleri devam ediyor. Bu noktada Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı daha yaşanabilir dünya için ‘Sıfır atık sıfır emisyon’ projelerini bir bir hayata geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde ulusal bazda ‘İklim Değişikliği Şurası’ bunun en dikkat çekici çalışmalarından biri olmuştu. Bu kez ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Çevre Müfettişi Projesi kapsamında Konya'da "Çevre Müfettişi, Sıfır Atık Atölyeleri ve Sahne Gösterileri" etkinliği yapıldı. Etkinlikte çocuklara sıfır atık ve çevre bilinciyle alakalı tiyatro, atölye gösterileri ve çeşitli etkinlikler yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdürü Hülya Şevik, iklim değişikliğinin tüm dünyayı olumsuz yönde etkilediğini açıkladı. Çevre bilincinin oluşması için hepimizin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Çocuklarımızın da bu yaşlarda çevre bilincini bilmesi ve öğrenmesi şart. Bunun için çocuklarımızın eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi lazım. Burada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın çok ciddi çalışmaları var. Bu aslında bütün illerde yürütülen bir çalışma. Burada çocuklarımıza atma dönüştür, israf etme ve tutumlu olmayı öğreten birtakım etkinlikler yapıldı. Çocuklarımıza israfı önlemeği ve tutumlu olmayı öğretiyoruz. Geri dönüşümleri nasıl kazandırabileceğimizi çocuklarımıza gösteriyoruz. Doğamızın sonsuz olmadığı biliyoruz. Doğanında korunması ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması lazım. Çevremizin, havamızın, suyumuzun korunması gerekir. Çünkü iklim değişikliklerinin etkilerini görüyoruz bu da yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Doğamızı korumak için küçük yaşlarda bunun bilinci gerçekten çok önemli. İl müdürlüğü olarak ta insanlara çevre bilincini aşılamak için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren çevre bilinci noktasında eğitilmelidir” dedi.

‘DUYARLILIK VURGUSU YAPTI’

Şevik sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi, “Vatandaşlar ise geri dönüşüm noktasında son yıllarda daha duyarlı hale geldi. Sıfır Atık Projesi’ne 2017 yılında başlamıştık. Hem bilinçlendirme çalışmaları sonucunda vatandaşlarımız atıkları ayırıyor. Onların bir çöp olmadığını anlamaya başladı. Büyük oranda bunu görüyoruz. Özellikle belediyelerimiz sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde sıfır atık kutuları yerleştirdi. Bu çalışmanın da örnek bir proje olduğunu düşünüyorum. Sizlerde görmüşsünüzdür birçok yerde sıfır atık kartonları var. Geri dönüşüm anlamında Konya’da örnek noktada olduğumuzu ifade edebilirim” diye konuştu.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim