Cihanbeyli İlçesinde yaklaşık 2 bin ailenin yıllardır yaşadığı tapu sorunu Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin girişimleriyle çözüme kavuşturuldu. Yeniceoba Mahallesi’ndeki hak sahiplerine tapu teslim töreninde konuşan Başkan Kale, uzun yıllardır vatandaşları huzursuz eden sorunu çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Cihanbeyli İlçesine bağlı Yeniceoba, Bulduk, Gölyazı ve Kuşça Mahallelerinde vatandaşların 35 yıllık tapu sorunu Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin girişimleriyle çözüme kavuşturuldu. İlçede yaklaşık 2 bin aileyi ilgilendiren problemin ortadan kaldırılmasıyla birlikte tapular da hak sahiplerine verilmeye başlandı. Yeniceoba Mahallesi sakinlerine tapularının dağıtıldığı programa İlçe Kaymakamı Remzi Demir ve Belediye Başkanı Mehmet Kale de katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, uzun yıllar önce Yeniceoba, Bulduk, Kuşça ve Gölyazı Mahallelerinde belde belediyeleri tarafından vatandaşlara satılan ancak tapuları verilmeyen hazine arazileriyle ilgili sorunun tüm Cihanbeyli’yi huzursuz ettiğini, göreve geldikleri günden buyana bu konu üzerine çok ciddiyetle eğildiklerini belirtti. Büyükşehir ve Cihanbeyli Belediyelerinin imar ve hukuk birimlerinin hassas bir çalışma gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Kale, yoğun mesai sonrası sorunu ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Kale “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya İl Başkanımız Sayın Hasan Angı, konuya hassasiyetle yaklaştı. Bizler de taşın altına elimizi koyduk. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için gereken çabayı göstererek, bugün tapuları hak sahiplerine teslim ediyoruz. Bakanımız Sayın Murat Kurum başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve İl Başkanımız Sayın Hasan Angı’ya hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, ilçemiz için Konya’mız için gerçekten de çok büyük şans. Kendilerinden Allah razı olsun” dedi.

Sürecin başından buyana sorunun ortadan kaldırılması için yapılan çalışmaları tek tek sıralayan Başkan Kale sözlerini “Eğer bu sorun bu dönemde çözülemeseydi, bir daha asla çözülemezdi” diyerek tamamladı.

Cihanbeyli Kaymakamı Remzi Demir de konuyla ilgili gayretlerinden dolayı Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tapular Kaymakam Remzi Demir ve Belediye Başkanı Mehmet Kale tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim