Konya Milli Eğitim İL Müdürü Murat Yiğit, amacın her yaş grubundaki insanın nitelikli şekilde eğitim alması olduğunu vurguladı.

SARITAŞ; CİHANBEYLİ EĞİTİM ALANINDA ÖNEMLİ YOL KAT ETTİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıtaş "Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'in öncülüğünde başlatılan projeyle atıl durumdaki köy okulu binalarımız verimli, insanların güzel vakit geçirdiği ve yeni şeyler öğrendikleri mekanlara dönüştü. Kırsal bölgelerde ikamet eden, birçok sosyal ve kültürel imkandan faydalanamayan öğrenci ve vatandaşlarımız, merkezlerle farklı alanlarda sunulan eğitim imkanını da yakalamış oldu. Ülkemizin en geniş coğrafyasına sahip Konyamızda İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit öncülüğünde aktif şekilde hizmet veren 42 köy yaşam merkezimizin yanı sıra 32 farklı mekan üzerine de gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Yakın dönemde bu sayımız 74'e çıkacak." Dedi.

CİHANBEYLİ EGİTİM ALANINDA KONYA'DA KENDİNDEN SÖZ ETTİRİYOR

21 ilçede açılan 42 köy yaşam merkezlerinde Cihanbeyli ilçesi aktif olarak rol alıyor.

"Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Doğanhisar, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir ve Tuzlukçu'da açılan köy yaşam merkezleri, bünyelerinde açılan anasınıfları, yetişkinlere yönelik okuma yazma kursları, atölyeler ve meslek edindirme kurslarıyla bulundukları yerleşim yerlerinin adeta kalbi oluyor."

Editör: TE Bilişim