CHP Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan Ilgın ilçesinde tarlalara kurulan Güneş Enerjisi Santrallerine tepki göstererek, "Kurulan Güneş Enerjisi Santralleri, tarlaların verimi ömür boyu bitiyor ve radyasyon salgıladığı için kanser hastalığı başta olmak üzere bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor" diye konuştu.

Mustafa Kozan tarımı bitirecek olan ve tarlaların Güneş Enerjisi Santralleri kurulmasını yanlış olduğunu belirterek, " Son günlerde gelen ihbarlar ve merak edilen konu, neden 3 lira değeri olan kurak tarlaları 13 liraya alıyorlar. Tuzlukcu'ya bağlı köylerde ve Ilgın'a bağlı köylerde tapusu olan kıraç, çokta ekilip biçilmeyen tarlaları değerinin 5 katı fazlaya neden aldıklarını araştırdım. Enerji maliyetlerinin yüksek doğal kaynakların sınırlı olması yatırımcıları yenilenebilir enerji arayışına itiyor. Yenilenebilir enerji denildiğinde akla ilk olarak Güneş geliyor. Temiz, düşük maliyetli, sonsuz ve sürdürülebilir olması nedeniyle insanların umudu olarak kendini gösteriyor. Son yılların trend olan Güneş Enerjisi Santralleri (GES) için köy tarlalarını tapusu olan yerleri değerinin 5 katı fazlası ile almalarının nedeni bunlar. Kurulum bittikten sonra, 6.5 yılda kendisini amorti ediyor ve 25 yıl gibi net zahmetsiz masrafsız kar sağlıyor. Devlet destekli bir proje olunca yatırımcılar için kaçınılmaz oluyor.

Güneş Enerjisi Santrallerinin zararlarına gelince. Tarlaların verimi ömür boyu bitiyor ve radyasyon salgıladığı için kanser hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Buradan tarla sahiplerine söyleyebileceğimiz, tarlalarınızı satmayınız, çocuklarınızın, torunlarınızın yaşanabilir bir ülkede hayatını devam ettirmesi, koşması oynaması için, doğa katliamına ortak olmayınız" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim