Her yıl mazlum ve mağdur coğrafyalara hayırseverlerin kurbanlarını ulaştıran Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2022 Kurban Organizasyonu Değerlendirme ve Temsilciler Toplantısını gönüllülerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirdi. Toplantıya, Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Genel Merkez Yönetimi, il temsilcileri ile kurban faaliyetleri için bölgelere giden Cansuyu gönüllüleri ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Cansuyu Derneği olarak sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı birçok ülkesinde yardım faaliyetlerinin devam ettiklerini belirtti.

ÇALIŞMALARIMIZI DAHADA ARTTIRACAĞIZ
Cansuyu Derneğinin kurulduğu günden bugüne 17’nci yılını doldurduğuna dikkat çeken Köylü, derneğin yaptığı çalışmaların önemli olduğunu belirterek, “Yaptığımız çalışmalar bir taraftan fakirlerin yüzünü güldürecek, zenginlerin ise sevap kazanmasını sağlayacak çalışmalardır. Bir taraftan da toplumu birbirine adeta çelik bir ağ gibi bağlamaya çalışan teşkilat çalışmalarıdır. Bu yüzden yaptığımız hareketin ve çalışmaların bütün mahiyetini göz önüne alarak çalışmalarımızın artması için çabalayacağız” dedi. 



GAZZE’DE MESLEK EDİNDİRME MERKEZİ PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI
Dernek tarafından son dönemlerde yürütülen önemli projelerden bazıları ile ilgili de bilgiler veren Köylü, vatandaşlara da destek çağrısında bulunarak, “Gazze’de bir meslek edindirme merkezi yaptık. Merkezin inşasını kendi öz sermayemiz ile gerçekleştirdik.  4 bin Metrekarelik bir binadan bahsediyoruz. Yakın zamanda da bu merkez devreye girecek. Bu merkezin adını Oğuzhan Asiltürk Meslek edindirme merkezi olarak koyduk” diye konuştu

MORO’DA BİR ÜNİVERSİTE YAPIYORUZ
Birçok kalıcı eser projesinin devam ettiğini belirten Köylü, “6 kuruluş bir araya gelerek Moro’da bir üniversite kuracağız. Kampüs inşaatına başlamadan önce bir bina tamiratına başladık. Eğitim sürecinin yapılması için. Yapılacak üniversite Moro’da ilk ve tek olacak. Kazandırılacağımız eserler ile neredeyse tüm Dünya’da ayak izimiz olacak. Yaşanan ekonomik krizler yaptığımız faaliyetleri yavaşlatıyor, fakat bağışçılarımızın destekleriyle sonuna getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

YAPILAN ÇALIŞMALAR KALBEN MUTMAİN EDİYOR
Cansuyu Derneğinin her alanda gerçekleştirdiği yardımlar ile birçok insana ulaştığına dikkat çeken AGD Genel Başkanı Salih Turhan, dernek gönüllülerinin önemli işlerde aracılık yaptığını ifade ederek, “Cansuyu Derneğimiz, hem Türkiye’de hem de Dünya’nın birçok yerinde insanların feraha kavuşması için mücadeleye devam ediyor. Yapılan çalışmaları takip ettiğimiz zaman kalben mutmain olduğumuz bir dernektir Cansuyu. Dernek olarak verilen bağışların neye ve nereye olduğuna ilişkin hassasiyetleri için teşekkür ediyorum.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim