Cansuyu Derneği, insani krizin yaşandığı Afganistan’daki yardımlarını sürdürüyor. Nerede bir acı nerede bir ıstırap varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 23 farklı alanda gerçekleştirdiği yardımları gerçek muhtaçlara ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak insani krizin yaşandığı Afganistan’da bir süredir yardımlarda bulunan Cansuyu, bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor.

İç karışıklık ve çatışmaların yaşandığı Afganistan’da kış şartlarının bastırması, kuraklık, covid-19 ve ekonomik nedenlerden dolayı yaşanan insani krizin etkisi devam ediyor. Bir süredir Afganistan’da acil insani yardım çalışmalarında bulunan Cansuyu Derneği’de bölgedeki yaraları sarmak için faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Geçtiğimiz hafta 900 aileye gıda yardımları yapan dernek şimdi de Kabil bölgesindeki yetimleri giydirdi. Çatışmalar neticesinde ailesini kaybetmiş yetimlere ve yetim çocuklu ailelere kışlık giyecek yardımında bulunan Cansuyu ekipleri, soğuk kış şartları nedeniyle zor günler geçiren Afganistanlılara desteğini sürdürdü.

Cansuyu ekipleri yardım faaliyetlerinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay’ı ziyaret ederek derneğin bölgedeki faaliyetleri ve planlamaları ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra TİKA Kabil Ofis Koordinatörü Zühtü Çal’ı ziyaret eden ekip, ülkedeki projelerini anlatıp bilgi alışverişinde bulundu. Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalar yapan Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Bilal Değirmenci Cansuyu olarak Afganistan’daki yardımlarını yoğunlaştırdıklarını söyledi. Değirmenci: “Geçen hafta Mezar-ı Şerif, Talekan ve Bedahşan bölgelerinde 900 aileye gıda yardımı yapmıştık. Şimdi Kabil’e geldik ve burada çatışmalar sonucu ailelerini kaybetmiş yetimlerimize kıyafet yardımında bulunduk. Kış şartlarının etkisi ile bölgedeki durum ciddiyetini artırdı. Bizlerde emanetleri titizlikle sahiplerine ulaştırdık. İnşallah bölgedeki yardımlarımız sürecek” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim