Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; aziz milletimizin Çanakkale Zaferi ile diriliş ateşini yeniden yaktığını ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırdığını ifade etti. Başkan Altay, “Ecdadımız Çanakkale’de asırlar boyu dillerden düşmeyecek bir zaferi daha tarihimize altın harflerle kazımış, Çanakkale’de tarih yeniden yazılmıştır” dedi.

HASAN KILCA: ÇANAKKALE ZAFERİ, TARİHE ATILAN ŞANLI MÜCADELENİN İMZASIDIR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’nci yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Çanakkale Zaferi’nin milletimizin tarihi boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca; “Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir” dedi.

MUSTAFA KAVUŞ: “ÇANAKKALE ZAFERİ EŞSSİZ VE ŞANLI BİR DESTANIN ADIDIR”

Aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanı Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Çanakkale, ferdi olmaktan onur duyduğum bu yüce milletin bağımsızlığı, inancı ve vatanı uğruna neler yapabileceğini dünyaya gösteren eşsiz ve şanlı bir destanın adıdır” diye konuştu.

BAŞKAN ANGI’DAN ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMASI

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Çanakkale Zaferi’nin tarihte eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Başkan Angı, “18 Mart günü aziz milletimiz ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek ve gözünü kırpmadan canını hiçe sayarak şehadete yürümüştür. Şanlı Çanakkale Zaferi Türk’ün asla yılmayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 18 Mart aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’mızın ilk meşalesinin de yakıldığı gündür. Bugün bu topraklarda hür ve birliktelik içerisinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize borçluyuz” dedi.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ   

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Başkan Karaarslan, “Çanakkale, dönemin en büyük küresel gücüne karşı, kanı ve canı ile vatan topraklarını mühürleyen Türk milletinin asalet mücadelesidir. Yedi düvele karşı imanıyla düşmana “dur” diyen Malazgirt’te Alpaslan’ın dilinde, Surlarda Ulubatlı’nın elinde; zemini kan kırmızı, ay yıldızı ak bayrağımızı canı pahasına savunan; vatan toprağını terk etmeyen, düşmana “Çanakkale Geçilmez” diyen, tüm dünyaya ders veren şanlı ordumuz en büyük gururumuzdur. Bugünü anlamak için Çanakkale’ye, Çanakkale’yi anlamak için de  bugüne bakmamız gerekir. Çanakkale Zaferi; Türk milletini, yurt edindiği Anadolu’dan atmak ve yok etmek üzere yola çıkmış zalimlerin hüsran ve kesin bir yenilgi ile def edilmesinin adıdır” dedi.

ZAFERİN DÜNYAYA İLANIDIR

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yiğit mesajında şunları kaydetti, “İnancın ve vatan sevgisinin maddi üstünlüklere galip geldiğinin en büyük ispatlarından biri olan Çanakkale Zaferi, aziz milletimize kendi vatanında hayat hakkı tanımak istemeyen emperyalist güçlere karşı verilen en net cevap olmuştur. Sonuçları itibariyle dünya tarihinin en büyük askeri vakalarından biri sayılan bu zafer, Malazgirt’te kapılarından girdiğimiz bu toprakların ebedi olarak vatanımız kalacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.”

ÇANAKKALE ZAFERİ VAR OLUŞ MÜCADELESİDİR

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümüyle nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, Çanakkale zaferinin varoluş mücadelesi olduğunu söyledi.

Çanakkale zaferiyle dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığını dile getiren CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman şu açıklamayı yaptı: “Çanakkale Savaşı bir özgürlük mücadelesidir. Yine Çanakkale savaşı Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı uğruna emperyalist güçlere, sömürgecilere karşı en ağır şartlarda bile her türlü engeli aşabileceğini göstermiştir. Yokluk ve imkansızlıklara rağmen kazanılan bu zafer hem milli tarihimiz hem de dünya tarihini yeniden şekillendirmiştir. Vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

ŞEHİTLERİMİZE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ, VATAN SEVGİMİZİ, BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ BORÇLUYUZ

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm şehitlerimize özgürlüğümüzü, vatan sevgimizi, birlik ve bütünlüğümüzü borçlu olduğumuzu söyledi.

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajının devamında şöyle konuştu: "Tarihimizde önemli bir yeri bulunan ve bağımsızlığımız için mücadele verilen Çanakkale Savaşı'nın zaferle sonuçlanması milletimizin, hiçbir zaman esaret altında kalmayacağının bir ispatıdır. En güç koşullar altında vatanımızın topraklarını korumak ve savunmak için canlarını ortaya koymaktan hiç çekinmeyen şehitlerimize üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, vatan sevgimizi, birlik ve bütünlüğümüzü borçluyuz” şeklinde konuştu.

‘ÇANAKKALE’DE BAŞARDIK YİNE BAŞARACAĞIZ’

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı nedeniyle bir açıklama yapan MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, Hakk-Batıl mücadelesinde dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin, bugün ki mücadeleye ışık tuttuğunu vurguladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı nedeniyle bir açıklama yaptı.  Çanakkale Zaferi’nin Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan ayağa yenileyen stratejik bir diriliş olduğuna dikkat çeken Başkan Yaman, “Çanakkale imanın, inancın, izzet ve iffetin; zillet, hezimet ve acziyeti mağlup ettiği kutlu bir mekândır” dedi.

BAŞKAN ABDİL ERDAL’DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Konya SMMM Odası Başkanı Abdil Erdal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 108. Yıldönümü mesajı yayımladı.

Konya Boğaziçi Koleji  aile iftarında biraradaydı Konya Boğaziçi Koleji aile iftarında biraradaydı

Başkan Erdal, “18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için mücadele eden, varını yoğunu ortaya koyan bir milletin bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği mücadelenin ve mücadele sonucunda destan yazdığı bir zaferdir. Bu zafer, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp meydanında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur” dedi.

AZMİN VE İNANCIN ESERİ: “ÇANAKKALE ZAFERİ”

Dr. Aziz Hakan Altun, Çanakkale Zaferi’nin azmin ve inancın eseri olduğunu söyledi.

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Dr. Aziz Hakan Altun, 18 Mart Çanakkale Zaferi hakkında açıklamalarda bulundu. Vatan ve bayrak sevgisinin en büyük göstergesinin Çanakkale Zaferi olduğunu ifade eden Aziz Hakan Altun, “Ecdadımız tarih boyunca çok sayıda destan yazmıştır. Bunlardan belki de en önemlisi tüm dünya ülkelerine ibret olan Çanakkale Zaferimizdir. Türk Milleti vatanına bağlılığını bu zaferle bir kez daha dünyaya haykırmıştır” dedi.

ÇANAKKALE ZAFERİ BİR DESTANDIR

Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak Çanakkale Zaferi’nin, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna tüm varlığını ortaya koyduğu unutulmaz bir destan olduğunu söyledi.

Özgür Pazarcı mesajının devamında şunları dile getirdi: “Atalarımızın 18 Mart 1915 yılında Çanakkale Cephesi’ndeki zaferi, dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kez daha kanıtlamıştır. Bu zafer aynı zamanda Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılığın Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Bu yıl 108. yıl dönümünü kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik uğruna tüm varlığını ortaya koyduğu unutulmaz bir destandır.”

ÇANAKKALE RUHUNU ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümüyle nedeniyle yayımladığı mesajında, Çanakkale ruhunu okullarda çocuklarımıza anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Yiğit, “Emperyalizmin yenilebileceğini gösteren bu zafer tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur. Bilinsin ki Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan eğitimciler olarak, müfredatta azaltılsa da çıkarılsa da Çanakkale ruhunu evlatlarımıza aşılamaya devam edeceğiz. Yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı, ulusumuzun eşsiz bir mücadeleyle vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 108. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim