Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen program ile Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında 28 ilçede hayata geçirilen yatırımları kamuoyu ile paylaştı. Düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı, Ahmet Sorgun, Halil Etyemez, Orhan Erdem, Hacı Ahmet Özdemir, Selman Özboyacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karararslan, ilçe belediye başkanları, AK Parti ve MHP ilçe Başkanları ve teşkilat mensupları ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

‘GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 42 bin kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük yerel yönetimi olarak 31 ilçede belediye başkanları ile Konyalı hemşerileri için gece gündüz demeden çalıştıklarına dikkat çekerek, “Belediyeler olarak ülkemizin ve şehirlerimizin kalkınması için en mühim hizmetlerden birini icra ediyoruz. İlçelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yapacağımız yatırımlara birlikte karar veriyor, hep birlikte hemşehrilerimizin gönüllerinde yer ediniyoruz. İlçelerimizin ihtiyaçlarından doğan hizmetleri en hızlı şekilde yerine getirebilmek, halkımızın günlük hayatına dokunabilmek ve çevreci bir anlayışla şehirlerimizi ihya edebilmek hepimizin en büyük sorumluluğu. Şükürler olsun ki; pandeminin zor şartlarına rağmen 2021 yılında 31 ilçemizde hep birlikte önemli yatırımlar yaptık, güzel projeleri hayata geçirdik. 2022 yılının da hem Konya’mız hem ülkemiz için bereketli bir yıl olmasını diliyorum. Konya’mızda bu sorumluluğu yerine getirebilmek adına canla başla çalışan tüm Belediye Başkanlarımıza ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Günümüz şehir hayatında insana dair ne varsa belediyelerin görev alanına girmektedir. Yerel yönetimlerin tüm faaliyetleri, doğrudan insan hayatını ilgilendiren ve her gün herkesin içinde olduğu çalışmalardır. Artan nüfusun beraberinde getirdiği ihtiyaçlardaki çeşitlilik, yerel yönetim anlayışını da değişikliğe uğrattı. Yerel yönetimler artık sadece yol, kanalizasyon, su ve temizlik işleriyle ilgilenen kurumlar olmaktan çıkarak, hayatın her yönüne etki eden onlarca farklı sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetin uygulayıcısı haline geldiler. Bu doğrultuda bizler de hemşehrilerimizin faydasına olabilecek her türlü hizmeti, doğal hayatı etkilemeyecek şekilde proje haline getiriyor ve siz değerli hemşerilerimizin kullanımına sunuyoruz. Çünkü insana verilen değer, şehirlerde yaşam standartlarının hangi seviyede olduğu ile ölçülür. Biz insanımıza değer veriyor ve şehrimizi bu bilinçle inşa ve ihya ediyoruz. Bu doğrultuda Konya Modeli Belediyecilik anlayışımızla doğrudan insan hayatına dokunan hizmetler üretmek için çalışıyoruz. Şehir planlarımızı uzun vadeli ve şehrin dokusuna en uygun şekilde hazırlıyor; yaptığımız tüm faaliyetlerde geçmişimize sahip çıkıyor, geleceğimizi ise kadim şehrimiz Konya’nın dokusuna en uygun şekilde inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İLÇELERE YAPTIĞIMIZ YATIRIMLAR İLE HEMŞERİLERİMİZİN MUTLU OLMASINI SAĞLIYORUZ’

İlçelerde yürütülen çalışmaların amacını açıklayan Başkan Altay, “Aslında ilçelerimizde yürüttüğümüz çalışmaların amacı; tüm altyapı sorunlarının ortadan kalkmasını, çiftçimizin, üreticimizin desteklenerek yaşadıkları yerde kazanmalarını, hemşehrilerimizin mutlu olmalarını sağlamaktır. Bunun için; Son 3 yılda 28 ilçemizde 630 km uzunluğunda kanalizasyon çalışması yaptık. 315 milyon liraya mal olan bu projelerle, şehrimizin kanalizasyon altyapısını çok daha güçlü hale getirdik. Türkiye’nin en fazla su şebekesine sahip ve en yaygın su hizmeti veren illerinden biri olan Konya’mızda hayata geçirdiğimiz projelerle örnek olmaya devam ediyoruz. Bu konuda 1.650 km’lik yeni içme suyu hattı döşeyerek büyük bir başarıya imza attık.  28 ilçemizin su sıkıntısını çözmek amacıyla yaptığımız içme suyu şebekesi yatırımlarımızın tutarı 354 milyon lira.KOSKİ Genel Müdürlüğümüz bu süreçte 89 yeni su deposu ile depoların bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdi, yeni terfi çalışmaları ve foseptik kaptaj çalışmaları yaptı.  28 ilçemizde yeni yapılan su depoları, terfi merkezleri, kaptajlar ile bunların bakım ve onarımı için 66.5 milyon liralık yatırım yaptık. Aynı zamanda ilçelerimizde su sıkıntısı yaşanmaması için içme suyu şebekesinin ulaşamadığı bölgelerde sondaj kuyularımızla su hasretini giderdik. Toplam 257 su kuyusunu 241 milyon lira maliyetle açıp işletmeye alarak hemşehrilerimizin hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.

‘ŞEHRİMİZİN HER KÖŞESİNE KALİTELİ ULAŞIM HİZMETİ GÖTÜRMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ’

Konya’nın her köşesine kaliteli ulaşım hizmeti götürmeye gayret gösterdiklerini de belirten Başkan Altay, “Yol medeniyettir şuuruyla şehrimizin her köşesine kaliteli ulaşım hizmeti götürmeye gayret gösteriyoruz. Yaklaşık 400 milyon liralık kaynakla 31 ilçemizin tamamında 1.269 km mahalle yolunu ilçelerimizde hemşehrilerimizin kullanımına sunduk. İlçelerimizdeki yolların kalitesini ve konforunu artırmak için 904 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptık. Bu yatırımların maliyeti ise 300 milyon lirayı buldu. Mahallelerimizin yol standardını artırmak için 114,7 milyon lira maliyetle 2 milyon 830 bin metrekare parke ve bordür çalışması yaptık” dedi.

‘TARIMSAL DESTEKLER İLE ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ’

Çiftçilerin yüzünün güldüğü, toprağın bereketiyle şahlanan bir şehir hayaliyle tarımsal destekleri hayata geçirmeye devam ettiklerine dikkat çeken Başkan Altay, “Her alanda yapılan hizmetlerle şehrimizi yarınlara hazırlarken değer verdiğimiz konulardan biri de tarımsal üretim. Sulanamayan arazilerin tarıma kazandırılması için 48 adet küçük ölçekli tarımsal sulama yatırımını 65 milyon lira bedelle hayata geçirdik. 52 milyon liralık maliyetle çiftçilerimize tarımsal destek sağladık” diye konuştu.

‘KONYA OLARAK SOSYAL BELEDİYECİLİK KONUSUNDA ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

Konya olarak sosyal belediyecilik konusunda örnek çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Altay, “Konya olarak sosyal belediyecilik konusunda örnek çalışmalar yapıyoruz. Hem şehir merkezinde hem de tüm ilçelerimizde zor durumda olan hemşehrilerimizin her zaman yanındayız. Bu kapsamda son üç yılda 28 ilçemizde Sosyal Kart; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim desteği ve pandemi döneminde esnaflarımıza ve hemşehrilerimize yaptığımız destek olmak üzere; bugüne kadar 31 milyon 183 bin lira sosyal destekte bulunduk. Şehrimiz genelindeki tüm ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Rabbim devletimize zeval vermesin; birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. 68 milyon lira maliyetle 85 iş makinasını ilçelerimizde kullanılmak üzere hizmete aldık. Yine ilçelerimizde 13 milyon lira tutarında kamulaştırma çalışması yaptık.Konya genelinde 92 itfaiye merkezimizde hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini koruyoruz. Bu kapsamda 28 ilçemizde kullanılmak üzere son 3 yılda 56 milyon 750 bin lira değerinde itfaiye aracı ve ekipmanı alımı gerçekleştirdik.28 ilçemizde 49,5 milyon lira değerinde kamu binaları ve sosyal tesislerin tamir tadilatını yaparak malzeme desteğinde bulunduk” dedi.

‘YENİ BÜYÜKŞEHİR YASASI’NI EN İYİ UYGULAYAN ŞEHİR OLAN KONYA’

Yeni Büyükşehir Yasası’nı en iyi uygulayan şehrin Konya olduğunu belirten Başkan Altay, “Yeni Büyükşehir Yasası ile sorumluluk alanımıza giren ilçe ve mahallelerimizde son 3 yılda 2 Milyar 151 Milyon Lira yatırım gerçekleştirdik. Tüm bu yatırımları pandeminin zor şartlarına rağmen hep birlikte hayata geçirdik. Hep ifade ettiğim gibi tüm bu hizmetleri; değerle üreten, hızla gelişen, tarihine, kültürüne, doğasına, insanlarına sahip çıkan Konya’mızın, daha müreffeh yarınlara ulaşması için yapıyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası’nı en iyi uygulayan şehir olan Konya’mızda, “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla yaptığımız çalışmalar ilçelerimizin kalkınmasına, insanımızın refah düzeyinin artmasına katkı sağlıyor. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla, tüm ilçelerimizle iş birliği içinde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Yaptığımız tüm yatırımlarda bizlere en büyük desteği sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Her zaman yanımızda olan; hemşehrilerimiz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Leyla Şahin Usta’ya, milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımız Sayın Hasan Angı ve teşkilat mensuplarımıza, MHP İl Başkanımız Sayın Remzi Karaaslan ve teşkilat mensuplarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, AK Parti ve MHP ilçe başkanlarımıza ve teşkilat mensuplarımıza, mahalle muhtarlarımıza, meclis üyelerimize, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza ve teşkilatlarımıza, mesai arkadaşlarıma ve gönülden desteklerini yanımızda gördüğümüz Konyalılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevdamız Konya için yapacağımız tüm işlerde Allah yar ve yardımcımız olsun”

‘BAŞKAN ALTAY İLÇELERE YAPILAN YATIRIMLARI TEK TEK ANLATTI’

İlçelere yapılan yatırımları ilçe ilçe anlatan Başkan Altay, Akören’e kazandırdıkları hizmetleri şu şekilde paylaştı:

AKÖREN

4.5 Milyon TL bedelle Akören Şehir Konağı’nı hizmete sunduk. Akören’e 32,3 km su ve kanalizasyon çalışması ile 3 terfi istasyonu ve su deposu ile 3 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptık.

AHIRLI

Ahırlı Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’ni hizmete sunduk. Ahırlı Erdoğan, Bademli, Kuruçay Mahalle Yolları ile Büyüköz, Küçüköz, Balıklava Caddelerini ve Çevlik Yolu’nu tamamladık.

ÇELTİK

Çeltik’e Pazar yeri kamulaştırma çalışması yaptık ve ihale sürecine başladık. İlçe merkezinde 6.100 ton asfalt çalışması yaptık. Çeltik’te 52,6 km su ve kanalizasyon şebekesi, 3 milyon 280 bin TL bedelle 3 yeni su deposu ve 9 sondaj kuyusunu hemşehrilerimizin kullanımına sunduk.

ALTINEKİN

Altınekin mahalle yollarına 30 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptık. Taşgun Baba ve Kışla Türbeleri Restorasyonunu gerçekleştirdik.  Altınekin’e 31,9 km su kanalizasyon şebekesi çalışması, yeni su deposu inşaatı ve 2 sondaj kuyusu kazandırdık. Doğanhisar’da Doğanhisar Yunus Emre Camimizi restore ettik. Anadolu İHL Halı saha ve Bilgehanemizi hizmete açtık.

DOĞANHİSAR

Doğanhisar Gölcük Mesire Alanı Dağ Restoran’ının yapımına devam ediyoruz. Doğanhisar’a 10.250 ton sıcak asfalt çalışması ile 26,5 km su ve kanalizasyon şebekesi, 6 yeni su deposu,2 kaptaj ve 5 sondaj kuyusu açtık.

DEREBUCAK

Derebucak’a 13 bin metrekare alanda Derebucak Şehir Parkı’nı faaliyete geçirdik. Derebucak Göynem Cami, Durak Hanı ve Musalla Eski Cami’lerini aslına uygun olarak restore ettik. Derebucak’ta 16,3 km’lik su ve kanalizasyon şebekesi çalışması yaptık. 5 sondaj kuyusu açtık.

DERBENT

Derbent – Tekke yolu ve Kayak Merkezi yolunda 14 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptık. Çok yakın zamanda Derbent Aladağ Günübirlik Tesisini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Derbent’e 19,3 km uzunluğunda su ve kanalizasyon şebekesi, KOSKİ Hizmet Binası, 9 sondaj kuyusu kazandırdık” dedi.

ÇUMRA VE CİHANBEYLİ’YE DEĞER KATACAK PROJELER KAZANDIRILDI

ÇUMRA

Çumra’ya 43 milyon 556 bin lira bütçeyle Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezini hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Altay, “Çumra’da 43 milyon 556 bin lira bütçeyle Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezimizi ise turizm açısından önemli bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Çumra İtfaiye Merkezimiz ve Büyükaşlama Mahalle Konağı Çumra’mıza değer kattı. 91 km uzunluğunda su ve kanalizasyon şebekesi yaptık, 5 sondaj kuyusu açtık.

CİHANBEYLİ

Cihanbeyli’mize Tarım ve Orman Bakanlığımızla ve ilçe belediyelerimizle birlikte modern Hayvan Barınağı inşaatımız devam ediyor. Cihanbeyli’ye Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte modern yüzme havuzu ve spor kompleksi kazandırıyoruz.  Süt üreticilerimize destek için faaliyete başlayan Cihanbeyli Ağabeyli, Günyüzü, Hodoğlu Süt Toplama Merkezlerimizi toplam 50 bin kapasiteye sahip. Cihanbeyli’ye 96,6 km su ve kanalizasyon şebekesi, 6 yeni su deposu, KOSKİ Hizmet Binası ve 15 sondaj kuyusu kazandırdık. Cihanbeyli Merkez ve Gölyazı Atık Su Arıtma Tesislerimizin yapımı da devam ediyor” diye konuştu.

BOZKIR

Büyükşehir Belediyesi olarak Bozkır’a kazandırdıkları hizmetleri de bahsede Başkan Altay, “Bozkır Yeni Otogar ve İtfaiye Binası yatırımlarımız devam ediyor. Mezbahayı hayvancılıkla uğraşan bozkırlı hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bozkır’a 136 km uzunluğunda su ve kanalizasyon şebekesi çalışması, yeni KOSKİ Hizmet Binası ve 2 Milyon TL maliyetle 13 yeni sondaj kuyusu açtık. Bozkır 8 derslikli okul binasıyla eğitimine destek olduk. Bozkır Bal Paketleme Tesisimizi faaliyete geçirdik. Bozkır’ımızın bir tabiat harikası olan Çarşamba çayı cephe düzenlemesi çalışmasıyla daha da güzelleştirdik”

EREĞLİ

Konya Modeli Belediyecilik çalışmaları altında Ereğli ve Beyşehir’e yapılan yatırımları da anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Ereğli’mizde Ereğli Aziziye, İvriz, Selvili, Türkmen, Kutören, Otogar ve Üniversite yollarına 48.200 ton sıcak asfalt çalışması yaptık. Ereğli’ye 90,8 km uzunluğunda su ve kanalizasyon şebekesi ve 8 sondaj kuyusu açtık. Ereğli Rüstem Paşa Kervansarayı’nı restore ettik. Ereğli’ye yeni Bilgahaneler kazandırmaya devam ediyoruz. Ereğli İtfaiye Merkezimizi hizmete açtık. Ereğli’de yaklaşık 4,7 milyon lira bütçeli Çevre Yolu Orta Refüj Düzenlemesinin ve 14 milyon lira bütçeli Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun ihalesini yaptık.

BEYŞEHİR

Beyşehir Gölü’nün temizlenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte Beyşehir Gölü’nde batimetri ve sığ sismik ölçümleri, hayalet ağların temizlenmesi çalışmalarının ilk etabını tamamladık. Beyşehir’e 130 km su ve kanalizasyon şebekesi ve 18 sondaj kuyusu yaptık. 13,9 milyon lira bütçeli Huğlu ve Üzümlü Atık Su Arıtma Tesisimizin de yapımı devam ediyor. Beyşehir Tarihi Eşrefoğlu Bedestenini restore ederek esnaflarımızın ve Beyşehirli hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bizlere miras Beyşehir İsmail Ağa Medresesini ve Üzümlü Kalfaoğlu Konağını restore ederek ilçemizin değerlerini de korumuş olduk” diye konuştu.

GÜNEYSINIR, HALKAPINAR, HADİM, EMİRGAZİ

Güneysınır, Halkapınar, Hadim, Emirgazi ilçelerine yapılan yatırımları da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Halkapınar’a TKDK ile birlikte Mantar Üretim Tesisini hayata geçirdik. Konya’mızın önemli turizm alanlarından İvriz’de çevre düzenleme çalışmaları için yaklaşık 3,5 milyon lira kaynak ayırarak çalışmaları başlattık.  Halkapınar’a 13,9 km su ve kanalizasyon çalışması, 1 milyon 185 bin TL maliyetle 2 yeni su kuyusu ,7 depo tadilatı ve yeni su deposunu yaptık. Hadim’de doğa harikası Hadim Yerköprü Şelalesi ikinci etap düzenleme çalışmasını tamamladık. 3. Etap Çevre Düzenleme işlerinin yapımı için de yaklaşık 18,8 milyon lira bütçeyle çalışmalara başladık. 2 milyon liraya mal ettiğimiz Hadim Seyir Tepe Şehir Parkı, ilçemize değer kattı. Hadim’de 29,2 km su ve kanalizasyon şebekesi ve 3 sondaj kuyusu açtık. Güneysınır’da hizmete sunduğumuz Lavanta Yağı Damıtma Merkezi; üreten, emek veren çiftçilerimize katkı sunuyor. Güneysınır’a 27,9 km su ve kanalizasyon çalışması, 2 milyon 312 bin lira maliyetle yeni depo, 4 kaptaj ve 7 sondaj kuyusu kazandırdık. Emirgazi’ye 4 milyon lira bedel ile içinde yüzme havuzu ve birçok sosyal alanı barındıran Şehir Konağı kazandırdık. Emirgazi’de 20,2 km uzunluğunda su ve kanalizasyon çalışması yaptık. Su deposuna ait 2 terfi istasyonu kurulumu ve 7 sondaj kuyusu açtık” dedi.

YATIRIMIN YAPILMADIĞI, HİZMETİN GİTMEDİĞİ İLÇE YOK

Karapınar, Kadınhanı, Ilgın, Hüyük, Seydişehir, Kulu, Sarayönü, Akşehir, Yunak, Taşkent, Tuzlukçu ve Yalıhüyük’e kazandırılan yatırımları da anlatan Başkan Altay, “Karapınar Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu ve Karapınar Atık Su Arıtma Tesisini ilçelerimize kazandırdık. Karapınar’da  Atık Su Arıtma Tesisi’ni ilçemize kazandırdık. Karapınar’da 69 kilometre su ve kanalizasyon şebekesi, 13 sondaj faaliyeti gerçekleştirdik. Karapınar İtfaiye Merkezi’ni hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Karapınar Ticaret Merkezi Katlı Otopark İnşaatı devam ediyor. TMO Ahşap Depo Restorasyonu’nu tamamladık.

Kadınhanı’nda İtfaiye Merkezimizi hizmete sunduk. Kadıhhanı Yeni Pazar Yeri’ni ve Bilgehanemizi faaliyete geçirdik. 13,9 ton sıcak asfalt çalışması yaptık. Kadınhanı’nda son 3 yılda 97,5 kilometre su ve kanalizasyon şebekesi, yeni su deposu, terfi istasyonu ve 6 su kuyusunu hemşerilerimizin hizmetine sunduk.

Ilgın’da KOP ve ilçe belediyemizle oluşturduğumuz protokolle Ilgın Bölge Kapalı Hayvan Pazarı’nı, Ilgın Kültür Merkezi’ni faaliyete geçirdik. Ilgın’a 99 kilometre su ve kanalizasyon şebekesi, 3 yeni su deposu, terfi istasyonu, 7 kaptaş, ambar ve hizmet binası yatırımları yaptık.

Hüyük’te Hüyük Şehir Konağı ile Hüyük Pazar Yeri’ni hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Hüyük Köşk Camii ve Kıreli Yeni Camii’mizin restorasyonunu tamamladık. Hüyük Otogarı’nın yapımında ise son aşamaya geldik. Son 3 yılda Hüyük’te 68,8 kilometre su ve kanalizasyon hattını tamamladık. 2 yeni su deposu ile yeni su kuyusu açtık.

Seydişehir’de ise Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi’ni hizmete sunduk. 86,6 kilometre su ve kanalizasyon hattı, 4 yeni su deposu, KOSKİ hizmet binası, ambar terfi istasyonu, 2 kaptaş ve 7 yeni su kuyusunu hizmete sunduk. Seydişehir Spor Salonu, KOMEK binası ve itfaiye merkezini de hizmete sunmuş olduk. Seyyid Harun Veli Parkı’nın düzenlemesini gerçekleştirdik. Seydişehir’e değer katan Bakırcıevi Restorasyonu’nu tamamlayarak ilçemize yeniden kazandırdık.

Sarayönü’nde Sarayönü İlçe Tarım Müdürlüğü Binası’nı ve 16 derslikli Kız Meslek Lisesi’ni hizmete sunduk. Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin yaşadığı evi restore ettik. Ladik Düğün Salonu’nun yapımına da devam ediyoruz. Sarayönü’nde 53 kilometre su ve kanalizasyon hattı, yeni su deposu, 2 terfi istasyonu ve 5 su kuyusunu hayata geçirdik.

Kulu’da Kulu Merkez Atıksu Arıtma Tesis Revizyonu ile Tuzyaka ve Ömeranlı Atıksu Arıtma Tesislerimizin yapımı devam ediyor. Kulu’da 107,5 kilometre su ve kanalizasyon hattı ile 2 yeni su deposu, 9 kaptaş, terfi istasyonu ve 15 su kuyusunu hemşerilerimizin hizmetine sunduk.

Akşehir’de Akşehir’in önemli tarihi değerlerinden olan Tahtakale ve Kalaycı Mescidi’nin restorasyonlarını tamamladık. Akşehir’e mezbaha hizmetini hayata geçirdik. Akşehir Kapalı Pazaryeri yapımı devam ediyor. Yeni Akşehir Otogarı da kısa sürede tamamlanıyor. Akşehir’e 31 yeni sondaj kuyusu, yeni su deposu ve 100 kilometreden fazla su ve kanalizasyon çalışması yaptık.

Yunak’ta ise bir mezbaha kazandırdık. Yunak Pazar Yeri’nin de yapım çalışmalarını başlattık. Yunak’ta 45,8 kilometre su ve kanalizasyon şebekesi, 4 yeni su şebekesi, terfi istasyonu ile 14 su kuyusunu faaliyete geçirdik.

Taşkent’te Konya’nın en güzel kamp alanlarından Atabey Gençlik Kampı’nı faaliyete geçirdik. Taşkent Mezbahası’nı hizmete aldık. 8,3 kilometre su ve kanalizasyon hattı ile KOSKİ Hizmet Binası ve yeni su kuyusunu ilçemize kazandırdık.

Tuzlukçu’da yeni bir spor salonu kazandırmak için çalışmalara başladık. Salon, ilçenin ilk spor salonu olacak. Yapımına başladığımız 7,4 kilometrelik Köklüce – Gözpınarı Yolu’nu yeni sezonda tamamlayacağız. Cuma Camii’mizin de aslına uygun bir şekilde restorasyonunu gerçekleştirdik. Tuzlukçu’ya 31,9 kilometre su ve kanalizasyon şebekesi, yeni su deposu ve 2 istasyon ile 4 su kuyusunu hemşerilerimizin kullanımına sunduk.

Yalıhüyük’te Şehir Konağımızı hayata geçirdik. Arasöğüt – Gölcük, Gölcük – Yalıhüyük merkez yol yapımlarını tamamladık. Yalıhüyük – Gölcük yolunda sıcak asfalt çalışması yaptık. Yalıhüyük ilçemize 3 kilometre uzunluğunda su ve kanalizasyon şebekesi yaparak altyapıya katkı sağladık” diyerek sözlerini tamamladı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim