Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kurban satış ve kesim yerlerinde veteriner hekimler ve Zabıta ekiplerince sağlık ve belge kontrolleri yapıyor. Kurbanlık hayvanların seçiminden kesimine kadar yapılması gerekenleri içerenlerle ilgili eğitim çalışmaları ve duyurular yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, belirlenen satış ve kesim yerlerinde oluşacak her türlü atıkların bayram süresince toplanması konusunda da gerekli önlemleri aldı. Vatandaşlar, Kurban Bayramı süresince kurbanlık hayvanları ile ilgili yaşadıkları herhangi bir problem karşısında Alo 181 hattından yardım isteyebilecek.
ÇEVRE EKİPLERİ ŞEHRİ TEMİZ TUTACAK
 Tüm mezarlıkların genel temizliğini yaparak vatandaşların huzur ve güvenliği için mezarlıklardaki tedbirleri artıran Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, bayram süresince şehir merkezinde temizlik çalışmalarını arefe gününden bayramın son gününe kadar sürdürecek. Hava ve gürültü kirliliği ile ilgili izleme-denetim çalışmalarını aralıksız sürdürecek olan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Aslım Katı Atık Depolama Sahası’nda katı atık depolama çalışmaları ile Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve bertarafı hizmetlerine devam edecek.
ZABITA, HUZURA KATKI SAĞLAYACAK
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da Kurban Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Bayram tatili süresince Otogar Zabıta Amirliği 24 saat, Çevre Zabıta Amirliği arefe gün ve bayramın son günü 24 saat, diğer günler 08.00 - 21.00, Mevlana Müzesi çevresinde görevli ekipler 08.00 - 21.00, şehir merkezinde görevli ekipler ise 09.00 - 22.00 arası hizmet verecek. Zabıta ile ilgili şikayetler için 265 01 93 no’lu telefon aranabilecek.
KOSKİ 24 SAAT HİZMET VERECEK
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar; su ve kanalizasyon arızaları için ALO 185’i veya 221 61 00 numaralı telefonu arayabilecekler.
TOPLU ULAŞIMDA GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
Bayram süresince Pazar tarifesi uygulaması ile hizmet verecek olan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı.
İTFAİYE HİZMETLERİ
Bayram süresince normal mesaisine devam edecek olan İtfaiye Daire Başkanlığı; Selçuklu, Meram, Karatay ve Bosna Hersek Grup Amirlikleri’nde çalışmaya devam edecek. Vatandaşlar, yangın ve benzeri tabii afetlerle ilgili ihbarlarını 110 no’lu telefona bildirebilecekler.
FEN İŞLERİ
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde de bayram süresince, yol, tretuvar, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek Acil Müdahale Ekibi hizmet verecek. Vatandaşlar, belediye ile ilgili tüm şikayetlerini Alo 181 nolu telefona bildirebilecek.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim