Ülkelerin geleceğine yön veren ve kutsal mesleklerin başında olan öğretmenlerimizin günü bugün kutlanıyor. Gelecek neslin yolculuğunda birer rol model, yol gösterici olan öğretmenler şüphesiz başarıdaki en büyük pay sahipleridirler. Öğretmenler günü dolayısıyla Konya Protokolü, parti ve sendika başkanları da birer mesaj yayınladılar.

VALİ ÖZKAN “TOPLUMUMUZUN GELİŞMESİNDE EN ÖNEMLİ FAKTÖR ÖĞRETMENLERDİR’’

Vali Vahdettin Özkan, emek, özveri, sabır ve hoşgörünün timsali, insanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi sunan öğretmenlerimiz yüzyıllar boyunca memleketimizin dört bir yanında bilginin ve kalkınmanın öncüleri olduğunu belirterek “Hayatımızda başarılı olduğumuz her alanda öğretmenlerimizin emeği vardır’’ dedi. Vali Özkan 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında “Bu kutsal mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimiz fedakârlık ve hoşgörüyü esas alarak cehaletle savaşın birer keskin kılıcı haline bürünürler. Çocuklarımızın akademik gelişimlerini destekleyen eğitici bilgilerin yanı sıra onları medeniyet değerlerimizle buluşturan öğretmenlerimizin aynı zamanda toplumsal gelişmemizde de büyük emekleri vardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözüyle hem bu ulvi görevin önemine değinmiş hem de siz kıymetli öğretmenlerimize önemli görevler yüklemiştir. Gelecek neslin yolculuğunda birer rol model, yol gösterici olan öğretmenler şüphesiz başarıdaki en büyük pay sahipleridirler. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutlar, başarılar ve mutluluklar dilerim.’’ dedi.

BAŞKAN ALTAY, “ÖĞRETMENLERİMİZ GÜÇLÜ YARINLARIN MİMARIDIR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Altay’ın mesajı şöyle: “Eğitim; müreffeh toplumların inşasına büyük katkı sağlayan en önemli unsurlardan biridir. Nesiller, ancak güçlü bir eğitim sistemiyle, milli ve manevi değerler ışığında yetişirse ihya olur. Asırlardır birçok âlim ve ulema yetiştirerek ilmin ışığını bu topraklarda yakan bir medeniyetin mirasını taşıyan ülkemiz, eğitime bugün de aynı önemi veriyor. Bu doğrultuda, en kutsal vazifelerden biri olarak gördüğümüz öğretmenlik vazifesi, değerlerimiz istikametinde nesillerin yetişmesi bakımından son derece önemli bir yer tutmaktadır. Çünkü öğretmenlerimiz güçlü yarınların mimarıdır. Büyük bir azim ve özveriyle, çocuklarımızın ve gençlerimizin yollarını aydınlatan, onları en güzel şekilde yarınlara hazırlamak için gayret gösteren öğretmenlerimiz, bizlerin gönlünde son derece ulvi bir yere sahiptir. Bu özel gün vesilesiyle görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve duayla anıyorum. Mesleklerini başarıyla yerine getiren ülkemizin dört bir yanındaki tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyor, her bir öğretmenimize, göstermiş oldukları gayret ve fedakarlıklardan dolayı teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN KILCA “ÖĞRETMEN GELECEĞİMİZİN MİMARLARIDIR’’

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, öğretmenlerin gelecek nesillerin inşasında büyük pay sahibi olduğunu belirtti. Öğretmenliğin emek vermek, sabır ve sebat göstermek olduğunu kaydeden Baikan Kılca mesajında şu görüşlere ver verdi; “Öğretmenlik; yüreğindeki eğitim aşkını öğrencilerin ince ince aktaran adeta bir ab-ı hayattır. Öğretmenlik; zaman ve mekân ayrımı yapmaksızın büyük bir gayret ve titizlikle görevini yerine getirmektir. Dokunmadık kalp bırakmadan sevgi tohumları ekmek; kurak çölleri tohumla buluşturmaktır öğretmenlik. Bazen bir köy okulunda, bazen şehir merkezinde yorulmak, yoğurmak ve insan inşa etmek çabasıdır. Bu gaye ve hedef doğrultusunda çalışan, üreten ve emek veren tüm öğretmenlerimizin emeği elbette ödenmez. Milletimizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştiren bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.”Öte yandan Karatay Belediyesi, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel olarak hazırlanan “Şehit Öğretmenler Takvimi”ni Karatay genelinde görev yapan tüm öğretmenlere hediye etti.

MHP İL BAŞKANI KARASALAN “ÖĞRETMENLER AYDINLIĞIN SİMGESİDİR’’

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan Türk milletinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda sürdürülebilir bir gelişmeye kavuşabilmesi için, öncelikle eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel yöntemlerle yürütülmesi gerektiğini belirterek “Bu da ancak öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.’’ dedi. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde fedakârca, vefakârca ve özverili bir biçimde gayret gösteren öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layık olduğunun altını çizen Karaaslan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “ Türk öğretmenlerinin bu özelliklerinin yanı sıra, milli konularda ki hassasiyetlerini topluma anlatmada gösterdikleri sorumlu anlayışları, 2023 Lider Ülke Türkiye hedefinin gerçekleşmesinde en önemli itici güç olacaktır. Geleceğimizi inşa edecek öğretmenlerimize, büyük görevler düştüğü tartışılmaz bir gerçektir. Üretmeyen, milli duyguları harekete geçiremeyen, aynı zamanda kendi kendini tekrarla yetinen ve bunun içinde sürekli gerileyen bir milletin bulunduğumuz coğrafyada varlığını sürdürmesi mümkün değildir. Bu itibarla umudumuz Türk gençliğinde, asli görev ise; “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimizdedir. Bunun için Mustafa Kemal Atatürk; “milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyerek öğretmenlerin hayati önemine vurgu yapmıştır.’’

GELECEK PARTİ İL BAŞKANI EKİCİ “BÜYÜK BİR GÖREV İFA EDİYORLAR

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, öğretmenler günü dolayısı ile yayımladığı mesajda “ Geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, tüm öğretmenlerimize başarı ve esenlikler dilerim” dedi. İl Başkanı Ekici mesajında: “ Bilindiği üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik ünvanı 24 Kasım 1928 tarihinde verilmiş ve 1981 yılından itibaren de Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Yarınlarımızın yetiştirilmesi görevini fedakârca üstelenen kıymetli öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Çocuklarımızın fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir role sahip olan, sahip oldukları ilmi ve irfanı öğrencilerine aktaran, yetişmekte olan yeni nesillere şekil ve renk veren öğretmenlerimiz; büyük bir görev ifa etmektedirler. Geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, kendilerine başarı ve esenlikler dilerim." dedi.

EBS ŞUBE BAŞKANI KARLIER 'ÖĞRETMENE SAYGINLIK KAZANDIRMAK ŞART'

Eğitim Bir-Sen (EBS) Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karlıer, “Ülkemizi hedeflerine ulaştıracak, milletimizi geleceğe taşıyacak nesillerin ruh, fikir ve bilgi dünyalarını inşa eden öğretmenlerimizin sadece belli gün ve dönemlerde değil, her zaman kadri bilinmeli, değerli olduklarını hissettirecek işlere imza atılmalıdır” dedi. Öğretmenliğin, bir sevgi, inanma ve adanma mesleği olduğunun altını çizen Karlıer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlerimiz, ruhumuzu ilgiyle okuyarak, benliğimizi bilgiyle dokuyarak, hayatımıza rol model olarak dokunarak, nesilleri yarınlara ve nice başarılara hazırlar; millî varlığımıza anlam ve ideal kazandırma yolunda her birimize bilgi kapılarının anahtarını verir. Öğretmenin başarısını artıracak unsurların, rahat çalışma ortamına, mesleği cazip hâle getirecek hak ve imkânlara bağlı olduğundan hareketle, maddi kazanım ve imkânları artırmanın yanı sıra, öğretmenlerin ideal bir meslek kanununa kavuşması için gayret gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi, uzman ve başöğretmenlere ücret ve ilave derece artışı getirilmesi, adaylık sürecindeki yazılı sınavın kaldırılması, çıkmasında çabamızın ve mücadelemizin olduğu 3600 ek gösterge gibi önemli özlük haklarını ihtiva eden 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun mevcut hâliyle öğretmenlerimizin beklentilerini ve toplu sözleşme masasına taşıdığımız talepleri karşılamadığını, ‘meslek kanunu’ olarak nitelendirilmeyi hak edecek içerikten yoksun olduğunu; öğretmenin itibarını koruyacak, motivasyonunu artıracak, beklentilerini karşılayacak şekilde revize edilmesi gerektiğini bir defa daha dile getiriyoruz.’’

MMO ŞUBE BAŞKANI ALTUN “ÖĞRETMENLİK SAYGIN, YÜCE VE ONURLU BİR MESLEKTİR’’

MMO Şube Basşkanı Dr. Aziz Hakan Altun, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 94 yıl önce ‘Millet Mekteplerinin Başöğretmeni’ ünvanının verilmesi nedeniyle, 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün bir yenisini daha kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz  Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bu nedenle bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, yüce ve onurlu bir meslektir. Sevgileriyle içimizi, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatarak düşüncelerimizi aydınlatan öğretmenlerimizin bu güzel gününü bütün coşku ve içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

SMMM ODASI BAŞKANI ERDAL “EN BÜYÜK GÖREV ÖĞRETMENLERİMİZİNDİR’’

Konya Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Başkan Erdal, tüm yurtta görevlerini özveri ve büyük fedakârlıkla yerine getiren öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Başkan Erdal;” Ülkeler, eğitim ve öğretimini tamamlamış insan gücünün kalitesiyle başarıya ulaşırlar. Bu doğrultu da en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir. Gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz kutsal bir görev icra etmektedirler. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitimini sağlayan öğretmenlerimiz, bu doğrultu da geleceğe de yön vermektedir. Bizi ve çocuklarımızı yetiştiren, dolayısıyla da toplumun, medeniyetimizin temelini atan öğretmenlerimizi unutmamak, onları unutmadığımızı onlara hatırlatmak ve onları mutlu etmeye çalışmak bizlerin onlara karşı en büyük borcudur.” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim