İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan “Bizim Akif’’ isimli müzikal tiyatro Seydişehir’de sahnelendi.  Yazarlığını ve yönetmenliğini Hasan Özaşlamacı’nın yaptığı, Cem Kurtoğlu, Seza Kırgız, Emre Uluocak, Nagihan Yıldız ve Barış Demirtürk'ün rol aldığı oyun izleyiciden büyük beğeni aldı.

Seydişehir Belediyesi düğün salonunda gündüz öğrencilere, akşam ise ilçe sakinlerine yönelik olarak iki seans olarak düzenlenen “Bizim Akif” adlı müzikal tiyatro oyununa çok sayıda öğrenci vatandaş katıldı. Bir inanç ve dava adamı olan Mehmet Akif Ersoy’un, Kurtuluş Savaşı’ndaki milli mücadele ruhunu dizelere döktüğü İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla oynanan tek perdelik oyun izleyiciden tam not aldı. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Belediye olarak gençlerimizin milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş bireyler olarak yetişmesi için etkinliklerimize devam ediyoruz. İstiklal Marşımızın kabul edildiği, Çanakkale Zaferimizin yer aldığı mart ayı dolayısıyla İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u konu alan tiyatro oyunumuzu gençlerimizin ve ilçe sakinlerimizin izlemesine sunduk. Gündüz seansında ilçemizde eğitim gören lise öğrencilerimizi, akşam seansında ise ilçe sakinlerimizi ağırladık.

Çanakkale Deniz Zaferi tarihimizde önemli bir dönüm noktası ve 253 bin şehit verilerek dünyanın en süper güçlerine karşı koyulan bir zaferdir. Bazıları canıyla, kanıyla cephede mücadele ederken, bazıları da kalemiyle, mesleğiyle mücadelelerini devam ettirmişlerdir. Bunlardan biri de andığımız ve anmaya devam edeceğimiz Mehmet Akif Ersoy’dur” ifadelerini kullandı. Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Bizim Akif’ oyununu sahneleyen sanatçılara günün anısına hediye takdiminde bulundu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim