Birlikte İleri Derneği Türkiye’de bir ilke imza atarak dijital miting gerçekleştirdi. Mitingde konuşan Genel Başkan Hukukçu Latif Cem Baran, süresiz nafakanın kaldırılması için iki farklı öneride bulundu. Birlikte İleri Derneği Genel Başkanı Av. Latif Cem Baran süresiz nafakanın, nafakayı ödeyen taraf işçinin adeta bir zulme dönüştüğüne dikkat çekti. Süresiz nafakayı ödeyen kişinin sırtındaki maddi yükten dolayı yeni bir hayat kurmakta zorlandığını ifade eden Baran, süresiz nafaka sisteminin aile kurumuna büyük darbe vurduğunu söyledi.

‘İKİ ÖNERİM VAR’

Dernek olarak sosyolojik problem teşkil eden ve yıllardır kronikleşmiş birçok konuya çözüm ürettiklerini ifade eden Baran iki farklı çözüm önerisinde bulundu. Baran, "Çözüm önerilerimizden ilki boşanma sonucunda verilecek kararın evli kalınan yıl baz alınarak verilmesi. İkincisi ise toplu bir nafaka ödemesi yapılması." dedi.

‘ADİLHANE OLACAKTIR’

"Önerilerden herhangi birisi uygulandığı zaman her iki tarafın da verilen karar için vicdanı rahat olacak diyen Baran, "Kamuoyuna adilane bir çözüm sunulmuş olacaktır. İnşallah yetkişi merciiler bu konuyla ilgili çalışmaları en kısa sürede hızlandırır. Süresiz nafakanın kaldırılmasıyla kadınıyla erkeğiyle evliliğin bütün tarafların yegane arsuzu" dedi. Birlikte İleri Derneği sosyal medya hesapları üzerinden yapılan 'süresiz nafaka' konulu dijital miting binlerce kişi tarafından canlı olarak takip edildi.

Editör: TE Bilişim