Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek Berat Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak, “Milletimizi derinden etkileyen depremler sonrası devletimizin ve mayasında iyilik, güzellik olan milletimizin dayanışmasıyla yaraları hep birlikte sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu mübarek gecenin aramızdaki bu dayanışmanın, birlik ve beraberliğin eksilmeden daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek Berat Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Cenab-ı Allah’ın milletimizi her türlü afet ve musibetten esirgemesini temenni eden Başkan Altay, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yarın gece rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı, mübarek Berat Kandili’ni hep birlikte idrak edeceğiz.

Bildiğiniz üzere 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde büyük bir yıkıma sebep olan depremler, milletimizin gönlünde derin yaralar açtı.

Devletimizin ve mayasında iyilik, güzellik olan milletimizin dayanışmasıyla yaraları hep birlikte sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu mübarek gecenin aramızdaki bu dayanışmanın, birlik ve beraberliğin eksilmeden daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Depremlerde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum.

Ramazan’ı Şerif’in müjdecisi olan Berat gecesi gibi mübarek gecelerin tüm faziletinden nasiplenerek; devletimizin ve milletimizin gayretleriyle huzurlu, sağlıklı ve mutlu günlere yeniden kavuşacağımıza yürekten inanıyorum.

Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

Bu duygularla, bu müstesna gecenin başta ülkemiz olmak üzere, tüm İslam alemine ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyor; Cenab-ı Allah’ın milletimizi her türlü afet ve musibetten esirgemesini temenni ediyorum.

Tüm hemşehrilerimin, ülkemizin ve İslam âleminin mübarek Berat Kandili’ni yürekten kutluyorum.”

BAŞKAN KAVUŞ; “BERAT GECEMİZ, ÜZÜNTÜYLE DARALAN KALPLERİMİZE KANDİL OLSUN”

İnananları, Cenâb-ı Hakk’a yakınlaştırıp imanını güçlendiren, af ve mağfirete kapı aralayan ve Ramazan’ın müjdecisi Berat Gecesi’nin hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Gecemiz, özellikle acı ve üzüntü ile geçen bu günlerimiz için kalplerimize kandil olsun inşallah” diye konuştu.

Başkan Mustafa Kavuş, Berat Gecesi ile ilgili yayımladığı mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Kulu Rabb’ine daha da yakınlaştıran, mübarek Ramazan ayına hazırlayan, af, rahmet, mağfiret ve bereket anı olan Berat Gecesi’nin hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnananları, taat, itaat, ibadet, dua ve zikirde buluşturan bu gece, günahlardan arınmak, hatalardan kaçınmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor. Üst üste yaşanan felaketler sebebiyle yaşadığımız üzüntü ve acı dolu günlerde, ümmetçe idrak edeceğimiz Berat Gecesi’nin, dertlerimize derman, acılarımıza şifa olmasını temenni ediyorum. Ellerimizi semaya Allah'ın sonsuz merhameti için açarken, deprem felaketinde hayatlarını kaybedenlere rahmet, kalanların sağlığı ve mutluluğu için de dua edecek, yaralarımızı bir an önce sararken ve bölgede hayatı yeniden ayağa kaldırırken Cenab-ı Hakk’tan yardım ve inayetini bizlerden eksik etmemesini dileyeceğiz. Böyle gecelerin ve böyle değerli anlarda yapılan duaların hürmetine bu zor günleri el birliği ile aşacağız inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle, Berat Gecemizin barış, mutluluk ve huzurun tüm dünyaya hâkim olduğu bir dünyaya vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimin ve tüm ümmetin gecesini kutluyorum.”

BAŞKAN CANDAN’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda Çumralıların ve tüm İslam aleminin kandilini tebrik etti.  Başkan Candan; kurtuluş, af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Gecesi’nin tefekkür ve yenilenme gecesi olduğuna vurgu yaptığı mesajında şu ifadelere yer verdi: Candan; “Şaban ayının içerisinde yer alan, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan Ayının habercisi, bağışlanma gecesi Berat Kandili’ni idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Berat gecesi Peygamber Efendimizin ifadesi ile af, mağfiret ve aydınlanma gecesidir. Yaratan’ın affına sığınarak bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de iyi bir fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Çumralı hemşerilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

YAMAN: BERAT KANDİLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRSİN

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman Beraat kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, Berat Kandili’nin manevi iklimiyle ülkemizin ve İslam aleminin birlik ve beraberliğinin güçlenmesini diledi. Bekir Yaman Berat Kandili mesajının devamında Berat Kandili’nin bir fırsat olarak değerlendirmek ve kulluk bilinci ile hareket edilmesi gerektiğini belirterek, "Kandiller ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Esasen bu gibi mübarek günleri değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz zaman, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır. İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’nde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum. Mübarek Berat Kandili’nin kutlu olmasını diler, milletimizin, memleketimizin ve tüm İslam Âleminin birlik, kardeşlik ve beraberliğinin güçlenmesine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allahtan dilerim" dedi.

KARACA: BERAT KANDİLİ RABBİMİZİN RAHMETİNE SIĞINILDIĞI ÖZEL GÜNLERDENDİR

Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca Ramazan ayının müjdecisi mübarek olan Berat Kandili’nin, rabbimizin rahmet ve merhametine sığınıldığı, gönüllerin tövbe ile arındırıldığı özel günlerden birisi olduğunu söyledi. Seyit Karaca kandil kutlama mesajının da şunları dile getirdi: "Bu mübarek gecenin insanlığa sunduğu manevi iklimde beratımızı almamıza vesile olacak olan Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak vermekle, Efendimizin üstün ahlakını kendimize örnek almakla mümkün olacağının bilinci ile tutum ve davranışlarımızı yeniden gözden geçirmek için bir fırsattır. Rabbimize, nefsimize, neslimize ve bütün insanlığa karşı sorumlu olduğumuzun idraki içerisinde yaşadığımız hayatın geçici olduğunu, Allah katında kalıcı olanın iman ve yararlı işler olduğu şuuru ile her türlü dargınlık, kırgınlık, kin ve nefret yerine sevgi, şefkat, merhamet tohumlarını ekelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Konyalı bütün hemşerilerimin ve İslam Âleminin kandilini tebrik eder, bu gecede yapılan duaların kardeşliğimizin güçlenmesine, beraberliğimizin perçinlenmesine, insanlık Âleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim" dedi.

Editör: TE Bilişim