KONEV Vakfı'nın çalışmalarının değerlendirilmesi ve hedeflerinin güncellenmesi amacıyla Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Leyla Şahin Usta, Ankara Valisi Vasip Şahin, T.B.M.M. Bayındırlık, İmar, Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek ve Konya Milletvekilleri ile Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin teşrifleri, üst düzey bürokratların katılımı ile “Birlik, Beraberlik ve İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. 

Açılış konuşması öncesinde sinevizyon gösterisi ve KONEV’den burs alan öğrencilerin görüşlerinin yer aldığı video kaydı gösterildi. Sonrasında açılış konuşmasını yapan KONEV Başkanı Hakkı Teke, KONEV’in hizmetlerine ve kurumsallaşma sürecine ilişkin bilgi verdi. Akabinde Ankara’daki bütün hemşehrilere hizmet verecek “Konya Evi” projesi ve Vakfımızın kamu yararı kararı alınması yönünde destek talebini iletti.

Toplantımızda söz alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Leyla Şahin Usta konuşmasında; Konev Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine ve emek verenlere bu organizasyonu tertip ettikleri için teşekkür ederek başladı. İnsan yetiştirmenin ve insana dokunmanın, iyi ve kaliteli insanlar yetiştirmekten geçtiğini ve bu konunun çok önemli olduğunu belirtti. Konev'in bursiyerlere verdiği değerden ve emekten de övgüyle söz eden sayın Leyla Şahin Usta, Konev'in kamu yararı kararı almasının önemine değinerek bu konuda üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade etti. Usta, Sivil toplum kuruluşlarının bu ülkenin ana öğeleri olduğunu, sivil toplum olarak sivil kalmak ve katkı yapmanın önemli olduğunu belirtmişlerdir. Konev'in Ankara'daki Konya evi projesinin kamu yararı kararı alındıktan sonra daha kolay gerçekleştirilebileceğini beyan etmişlerdir. Sözlerinin sonunda geleneksel hale gelen Konev kahvaltısının bir sonraki toplantısının Konya'da gerçekleşmesini arzu ettiklerini beyan etmişler ve vakfımızın çalışmalarını daha da büyütmek için elbirliği ile çalışmalıyız. diyerek sözlerine son verdi.

Toplantımızda söz alan diğer Konya Milletvekilimiz Tahir Akyürek konuşmasına Vakıflar haftasında bu kahvaltının yapılmasında memnuniyetlerini ifade ederek başladı. Konev’in çok önemli bir kurum olduğunu ve çok güzel işlere imza attığını, Konev Başkanının adeta Yesevi dervişi gibi koşturduğunu, bu koşuşturmaların esasen gönüllülük arz ettiğini belirten Akyürek, Konev vakfının kamu yararı kararı almasında ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek sözlerini noktaladı.

Toplantıda söz alan Konya Milletvekili  Ahmet Sorgun, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Sayın Latif Selvi, Ankara Ereğli Dernek Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demircan ve Ankara Kadınhanlılar Platformu Başkanı  Mehmet Tuncer’in teşekkür konuşmaları ile toplantı devam etti.

Editör: TE Bilişim