Karatay Belediyesi, Tatlıcak Tesislerine kazandırdığı yeni bina ve yeni araçların hizmete alım törenini gerçekleştirdi. Yapılan törenle birlikte, yeni hizmet binası ve 41 yeni araç Karatay Belediyesi Tatlıcak Tesislerine kazandırıldı. Açılış törenine Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Fahrettin Kulu, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Ahmet Sorgun, Konya protokolü ve vatandaşlar katıldı.

‘HEP BİRLİKTE YOL YÜRÜYORUZ’

Yeni hizmet binası ve makine parkına kazandırılan yeni araçların hizmete açılış töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Karatay’a dokunan ve onaran eller, her zaman değerlidir. Bu değer çerçevesinde oluşturduğumuz hizmet ağını her geçen gün geliştirerek ve güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Vatandaşımıza hizmet ulaştırmak için emek veren her bir çalışanımızla birlikte ‘Bir Başka Karatay’ ve ‘Bir Başka Konya’ ideali için çalışıyoruz, hep birlikte yol yürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘ÇALIŞILAN ORTAM NE KADAR RAHAT VE NEZİH İSE, ULAŞTIRDIKLARI HİZMET DE O KADAR KALİTELİ’

Açılışı gerçekleştirilen tesis hakkında bilgi veren Kılca, “3 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bu tesisimiz, içerisinde Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Makine İkmal Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlükleri ile, Tesisler Müdürlüğü hizmet bürolarımız yer alacak. Bu binanın yanında bulunan alana petrol istasyonu ve beton örme bütün tankı kazandırdık. 5 birimimizi bir araya getirdiğimiz bu tesisimiz, petrol istasyonu ve beton örme bütün tankımızın toplam maliyeti 16 milyon TL’dir.” dedi.

‘ARAÇLARIN DEĞERİ 38 MİLYON LİRA’

Temel ilkelerinin, yaşam kalitesini artırırken çalışma alanlarının refahını da üst seviyeye taşımak olduğunu belirten Kılca, “Arkadaşlarımızı çalıştığı ortamlar ne kadar rahat ve nezih ise, ulaştırdıkları hizmet de o kadar kalitelidir. Hamd olsun, 10 bin 2 müşteri memnuniyetiyle İSO 100002 müşteri memnuniyet standardını TSE Başkanımızın elinden almış olduk. Amacımız, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak. Hemşerilerimize daha iyi bir hizmet sunmak için hizmet araçlarımıza 41 yeni araç daha ilave ediyoruz. Yeni araçlarımızın toplam değeri, 38 milyon TL’dir.” diye konuştu.

‘BİZLER ŞEHİR ŞEHİR GEZMİYORUZ, HİZMET ÜRETİYORUZ’

Kılca, “2019 yılından bugüne kadar makine parkımıza 155 yeni araçla güçlendirdik ve alımını yaptığımız araçların tamamını öz sermayemizle tahsis ettik. Güncel değeri 543 milyon TL’ye ulaşan bu yatırımımızla, makine parkımızın modernizasyonunu bir üst seviyeye taşıdık. Bizler iş yapıyoruz, hizmet üretiyoruz, şehir şehir gezmiyoruz. Bu güzel ilçeye hizmet etmek için yüreğimizi ortaya koyduk. Yeni tesisimiz ve 41 aracımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

‘CUMHUR İTTİFAKININ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINDA ‘İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN’ ANLAYIŞI VAR’

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Konya’daki belediyelerin halka hizmet ettiğini dile getirerek şu ifadelere yer verdi: “Büyükşehir, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerimizin yapmış oldukları hizmeti her zaman dile getiriyorum. Bu hizmetlerinden dolayı belediye başkanlarımıza bir kez de buradan teşekkür etmek istiyorum. Cumhur İttifakının belediyecilik anlayışında ‘halka hizmet Hakk’a hizmet’ anlayışı, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı vardır. Hizmet binamız ve araçlarımız Karatay Belediyemize hayırlı olsun.”

‘KONYAMIZ, BELEDİYECİLİKTE BİR MARKA HALİNE GELDİ’

AK Parti Konya İl Başkan Vekili Fahrettin Kulu ise, son 20 yılda Türkiye’nin büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirterek, “Geçmişte hayali dahi kurulamayan dev projelerin bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün burada olduğu gibi AK Parti’nin hizmet siyaseti anlayışının Karatay’daki tezahürü olan bir tesisinin açılışını yapıyoruz. Konyamız belediyecilikte bir marka haline gelmiştir. Hem Büyükşehir hem de ilçe belediyelerimiz, Türkiye’de örnek gösterilmektedir. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Konyamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. 2023 yılına en güzel şekilde hazırlayacağız.” şeklinde konuştu.

‘MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİNİN BİLE TAKDİRİNİ BİZZAT DUYMAK BİZLERE GURUR VERDİ’

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya belediyelerinin her hafta yeni projeleri hayata geçirdiğini belirtti. Şeb-i Arus Törenlerinde bu yıl, geçmiş yıllardan daha fazla misafirin Konya’da ağırlandığına dikkat çeken Erdem, “Şehrimize gelenlerden misafirlerimizden görüşebildiklerimiz, Konya belediyeciliğinin diğer illere attığı farkı ve burada yaşadıkları güzel anları bize anlattılar. Programa katılan muhalefet milletvekillerinin bile takdirini bizzat duymak bizlere gurur verdi. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere 3 merkez belediye başkanımız uyum ve azimleriyle hizmet ediyor. Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca ’ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

‘KONYA, BELEDİYECİLİĞİN MEKTEBİ’

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, belediye başkanlarının yaz kış demeden açılış gerçekleştirdiğinin altını çizerek, “Konya belediyelerimiz yazın sıcağı, kışın soğuğu demeden yaz kış çalışmalarına devam ediyor. Birlik ve beraberliğin bereketini yaşıyoruz. Ben bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 41 araç ve hizmet binasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, ‘41 kere maşallah’ diyorum.” şeklinde konuştu. Konya’ya gelen muhalefet belediye başkanlarına gönderme yapan Sorgun, “Bizler bu işleri yaparken, birileri de mahkeme kararı üzerinden algı oluşturmaya çalışıyor. 22 yılımız belediye kademelerinde geçti, birçok belediye başkanımızla çalıştık. Hepimizi hakkında davalar da açıldı ama hiçbirimiz bir mahkeme kararı üzerinden şov yapmadı. Şov ile belediye başkanlığı yapılmaz. Muhalefet belediye başkanlarının Konya’ya gelmesinden de memnun oluruz. Konya’ya gelip belediyeciliği görsünler. Konya, belediyeciliğin mektebidir. Gerçek hizmet nasıl olur, gelip görsünler.” diye konuştu.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim