Beyşehir Göl Feneri Derneği Aşevi ve Beyşehir Off-Road Kulübü işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, ilçede bu yıl hüküm süren ağır kış şartları ve kar örtüsü sebebiyle doğada beslenmede sorun yaşayan yaban hayvanlarına yiyecek bırakıldı. Beyşehir’de çeşitli fakültelerde görev yapan akademisyenler ve öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar ve gönüllülerin de katıldığı etkinlikte, Şamlar Mahallesi yolu üzerindeki dağlık alana arazi araçlarıyla gelen katılımcılar, kar örtüsüyle kaplı ormanlık sahada ağaç kenarlarına ve uygun alanlara sakatat, bakliyat, arpa, buğday, mısır ve ekmekten oluşan yiyecekleri bıraktı.

‘ÇOK CİDDİ MİKTARDA YİYECEK BIRAKTIK’

Beyşehir Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı, dernek bünyesinde faaliyet gösteren aşevinin halihazırda ilçedeki 55 mahallede yaşayan 360 ihtiyaç sahibi kişiye yemek ulaştırdığına dikkati çekerek, “Maşallah çok güzel bir kışımız geçiyor. Üst üste 4’üncü kez kar yağışı oldu. Açık arazide sanırım 60-70 santim kar var ve dernek aşevimiz bu faaliyeti de geleneksel hale getirdi. Burada en büyük yardımcımız, halkımız ve gönüllülerimiz ile Beyşehir Off-Road Kulübümüz çok güzel bir katılım gösterdiler. Burada, bakliyat, arpa, mısır, yem, sakatat ve ekmekten oluşan yaklaşık 700-800 kilo ciddi bir yiyecek malzemesi ile yaban hayatını beslemeye geldik. Nasıl fakirlerimiz ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaşmamız gerekiyorsa, böyle doğadaki zor şartlar altında yem bulmada, beslenmede güçlük çeken yaban hayvanlarımız da bizim ilgi alanımıza giriyor. Halkımız da bu işi çok seviyor. Üniversiteden hocalarımız, gönüllü öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız da var. Hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘ANLAMLI BİR ETKİNLİK’

Beyşehir Off-Road Kulübü Başkanı Ömer Yürük ise, off-road üyeleri olarak zaten her zaman doğanın içerisinde olduklarına vurgu yaparak, doğada beslenmede güçlük yaşayan yaban hayvanlarına yiyecek ulaştırmada en uç noktaya kadar ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Yürük, “12 araçla bu etkinliğe katılıyoruz. Göl Feneri Derneğimize de böylesine güzel ve anlamlı bir etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyoruz. Biz her daim tüm düzenledikleri etkinliklerde onların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İHA

Editör: TE Bilişim