Kar yağışı, son aylarda yaşanan kuraklıkla berabere çiftçilere de umut oldu. Yarıyıl tatilinin devam ettiği günlerde gelen kar yağışı çocukları da sevindirdi. Kendilerini dışarıya atan çocuklar kartopu oynadı. Bazı araç sahipleri de araçlarını temizlemeye çalıştı. Karla kaplanan ağaçlar da kartpostallık görüntüler oluşturdu. Kar yağmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden esnaf Ziya Erkan, “Ocak ayı bitti, Şubat ayına geliyoruz. Bereket olur inşallah. Kar yağışı çok mutlu etti bizi. Malum barajlarda su seviyesinde azalma olmuştu. İnşallah bereket olur. Çiftçiler için, hem havanın temizlenmesi için bereket olur inşallah. Zaten çok uzun zamandır beklediğimiz bir durumdu” şeklinde konuştu.

‘ÇOK SEVİNÇLİYİZ’

 Konya’ya yılın ilk kar yağışın düştüğünü belirten İbrahim Ündemir de, “Mutluyuz, sevinçliyiz. Tarıma her şeye faydası var. Çiftçilerimizin yüzü güldü kar yağışı ile. Uzun zamandır bekliyorduk. İlk yağış da Konya’ya düştü. Allah’ım hayırlısını versin inşallah” ifadelerini kullandı. Çocuklar ise kar yağışının tadını çıkardı. Kartopu ve çeşitli oyunlar oynayan çocuklar, kardan adam yaptıklarını, buzdan ayakları kaysa da karda oynamanın çok güzel olduğunu söyledi.

‘MERAM’

Meram Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla birlikte özellikle merkeze uzak mahallelerde olumsuzluk yaşanmaması adına kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışlarıyla birlikte ilçe, yeni güne beyaz örtü ile uyandı. Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağan karın ulaşımda aksamalara neden olmaması adına uzak mahalleler başta olmak üzere çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ekipler, ilçenin tüm cadde ve sokaklarında gece boyunca çalışma yürüttü. Özellikle yoğun kar yağışlarının olduğu Yatağan, Erenkaya, Kayadibi, Botsa, Sefaköy ve Dere Mahalle yolları ile Sefaköy - Kızılören Mahalleleri arasındaki ulaşım akslarında yolların kapanmaması için yoğun bir kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürüten ekipler, yaşanabilecek olumsuzlukların da önüne geçti. “Yeter ki bereket yağsın biz gece gündüz çalışmaya razıyız”

‘AKSAKLIK YAŞAMADIK’

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Meram Belediyesi olarak kış hazırlıklarımızı her sonbaharda tamamlıyor ve kışa bu hazırlıkların verdiği güvenle giriyoruz. Bunlara ilaveten meteorolojinin yaptığı uyarıları dikkate alarak bu kar yağışları için ekiplerimiz, kırmızı alarmda hazırlıklı beklediler ve yağışlar başlar başlamaz müdahalelerine başladılar. Bu hızlı müdahalenin sonunda özellikle merkeze uzak hiçbir mahallemiz ulaşımda bir sorun yaşamadı, herhangi bir aksamaya sebep olmadı. Ama yine de tüm sürücülerimizden dikkatli olmalarını, kontrollü araç kullanmalarını, uyarıları dikkate almalarını ve tüm önlemlerini maksimum derecede almalarını istirham ediyorum. Çünkü onların sağlıkları bizim önceliğimizdir. Kara, yağmura bu yıl hasret kalmıştık. Bu hasreti dindiren beyaz bereket yeter ki yağsın. Biz elimizden gelenin fazlasını yapar, hemşehrilerimizin bir sıkıntı yaşamasına engel olmaya çalışırız ” dedi.

‘AKŞEHİR’

Akşehir’de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Akşehir Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve KOSKİ ekipleri kar temizleme çalışmaları yaptı. Sabah 05.00 sıralarında başlayan çalışmalarda öncelikle ana arterler açılırken sonrasında da ara yollarda temizleme çalışmaları yapıldı. Kar yağışının devam etmesi halinde ekipler açtıkları yollarda belirli aralıklarla tekrar tekrar temizleme çalışmaları yapmaya devam edecek. İlçe merkezinde yayaların kullandığı kaldırım ve merdivenlerde de belediye ekiplerince küreklerle kar temizliği çalışmaları yapıldı. İlçe genelinde ulaşıma kapalı yolun bulunmadığı öğrenilirken, devam edecek kar yağışı nedeniyle ekipler çalışmalarını aralıksız olarak sürdürecek. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Çok şükür, özlediğimiz berekete nihayet kavuştuk. Rahmet, yeter ki yağsın; biz gece gündüz demeden çalışmaya razıyız. Her cadde ve sokakta sizler için daima varız” dedi.

‘KULU’

Kulu’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı ilçeyi beyaza büründü. Konya’nın Kulu ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyunca aralıklarla etkisini sürdürdü. Yüksek kesimlerde çevre mahallelerde kar kalınlığının yaklaşık 7-8 santime kadar ulaştığı, ilçe merkezinde ise kar kalınlığının yaklaşık 4-5 santimetreyi bulduğu öğrenildi. Kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan ve diğer araçlar sürücülerinin daha dikkatli olmaları konusunda polis ekipleri tarafından uyarılarda bulunuldu. Kar yağışı ilçedeki çiftçileri de memnun etti.

‘EREĞLİ’

ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağış ilçe merkezinde yağması yüzleri güldürdü. Kurak geçen bir yılın geride kalmasının ardından, 2023 yılının başında, önümüzdeki haftalar için de umut olan yağışlar vatandaşları sevindirdi. Aşırı kuraklık nedeniyle kış mevsimi ortasında yağmur ve kar dualarının yapıldığı günlerin yaşandığı, meteorolojinin müjdesini verdiği yağışlı havalar nihayet geldi. Kar yağışı sabah saatlerde ilçede etkisini gösterdi. Kar yağışının ardından, ilçe beyaza büründü. Kar yağışı çiftçinin ve vatandaşların yüzünü güldürdü.

Editör: TE Bilişim